Kuglice koje život znače: Guide za početnike
Kuglice koje život znače: Guide za početnike

Kuglice koje život znače:
Guide za početnike

Tko se barem jednom u životu nije zapitao “Što se pobogu može raditi s tim kuglicama?!” pregledavajući webshop nekog seks shopa – neka baci kamen prvi. Riječ je o Kegel kuglicama – Ben Wa kuglicama, seks, geisha, orgazam, vaginalnim ili ljubavnim kuglicama – koje su u stvari i jedan od najbitnijih artikala u ponudi seks shopa kada su žene u pitanju, a danas ćemo vam objasniti i zašto.

Što su Kegel kuglice?

Puno imena i oblika, ali više-manje ista svrha; Kegel kuglice su poput utega za vašu vaginu. Dolaze u različitim veličinama i težinama, uz pulsacije ili bez, a većinom ih prati karakteristična špaga.

Disclaimer: radi ovih utega nije potrebno ići u teretanu. Ovaj moćan seks gadget vježba jedine mišiće koje ne pogađamo regularnom tjelovježbom – mišiće dna zdjelice – koji atrofiraju od previše sjedilačkog života i koji nam uzročno posljedično mogu pomoći da ne patimo od inkontinencije jednom u budućnosti, ali i da se ranije oporavimo nakon poroda.

Okej, i?

Uz to može pomoći da (napokon) imate ludo dobre orgazme! Sad već znamo da smo vas kupili.

Zahvaljujući kuglicama, vaši zapostavljeni mišići, mogu ojačati i tako tijekom seksa raditi jače kontrakcije. Između ostaloga, jeste li znali kako je dokazano da sav stres koji imamo nerijetko kod žena ide upravo u mišiće donje zdjelice – što jednako tako može dovesti do lošijeg zadovoljstva pri seksu? Razradimo to malo bolje.

Ovoga puta muškarac je napravio nešto kako treba

Dr. Arnold Kegel svojevrsni je začetnik Kegel kuglica, jer je ponajprije stvorio set vježbi za jačanje mišića dna zdjelice koje se mogu vrlo jednostavno izvoditi kod kuće, a pomažu kod problema nekontroliranog mokrenja, vraćaju vaginu u pred-porodno stanje i olakšavaju postizanje orgazma. Kako biste osvijestili svoje mišiće dna zdjelice, u stvari trebate raditi na kontrakciji pubokoksigealnog mišića, čijim opuštanjem i stiskanjem ga jačate, a kojeg osjetite kod svakog odlaska na toalet. Ukratko, možete li zaustaviti mokraću tijekom mlaza – pronašli ste ga!

Dvije, tri o benefitu jačanja mišića dna zdjelice

Jeste li znali kako kroz život, a ubrzano pred menopauzu, mišići zna zdjelice imaju šansu oslabiti čak 50%? U tom periodu žene mogu imati problema s kontroliranjem mokrenja koje se može dogoditi kod smijanja, kihanja ili kašljanja te teže mogu „izdržati“ do odlaska na WC, a pritom su i podložnije boli tijekom seksa ili naprosto težeg dolaska do orgazma. Iz toga razloga, preporučuje se osvijestiti svoje mišiće dna zdjelice već u 20-ima i s vremenom uvesti naviku vježbanja kako bi mišić zadržao svoju formu što dulje kroz život.

Uz Kegelove vježbe, s kuglicama ili bez, naučit ćete pravilno osvijestiti svoje mišiće, ali i kako ih sasvim opustiti – jer ih imamo tendenciju držati zgrčenima kao posljedicu stresa. Navodno je osjećaj profesionalnog opuštanja ovih mišića neopisiv…

Fokus na orgazam uz Kegela

Sve je to super i u redu – ali ne idemo niti kod stomatologa dok nemamo pokvaren zub. No vježbanje Kegelovih vježbi i nekoliko puta tjedno moglo bi pokazati zavidno dobre rezultate na seksualnom polju već kroz nekoliko tjedana, a to nam se čini kao ponuda koju ne želite propustiti. Segment popravljanja seksualnog života nije znanstveno dokazan kada su ove kuglice u pitanju, međutim seksolozi i ginekolozi slažu se kako jačanjem spomenutog mišića možemo naučiti pravilnije izvoditi kontrakcije tijekom penetracije za veći vlastiti (a i partnerov) užitak, jednako tako i kako se sasvim opustiti tijekom seksa.

Iako se vježbe mogu izvoditi bez kuglica – s kuglicama su puno jednostavnije jer će bez pravilnog kontrahiranja mišića one naprosto ispasti iz vas. Početnicama se preporučuje krenuti s vježbanjem prilikom ležanja na leđima, a kako postajete snažniji, kuglice isprobajte i sjedeći ili tijekom hodanja. Dovoljno je nositi ih i vježbati 15 minuta dnevno – bez previše pretjerivanja, jer i tako možete istegnuti mišić.

“Hoću li biti uža?”

Iako su nas neuki muškarci i loši pornići naučili da je uska vagina najbolja vagina, to je u stvari čisti mit. Ono što smatramo „uskim“ je mogućnost naših kontrakcija, a sve ostalo se povezuje uz nedovoljnu opuštenost tijekom seksa ili kao simptom vaginizma. Upravo zato, bitno je naglasiti da niti radi Kegelovih kuglica nećete postati uži, ali ćete postati svjesni pilot svoje magične letjelice. Doslovno.

Ove kuglice dostupne su na kupnju u webshopu 50nijansi.hr koji ih nudi u širokom spektru materijala i težina – a pritom imaju i najdecentniju dostavu na svijetu pa nitko od susjeda neće znati što ste naumili. Doista mislimo da je krajnje vrijeme da sve moderne žene isprobaju Kegel kuglice. Iskreno, ne znamo ni što smo čekali dosad!

Foto: 50nijansi.hr, Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori