5 trendi seks igri za isprobati s partnerom
5 trendi seks igri za isprobati s partnerom

5 trendi seks igri za isprobati s partnerom

Predigra je – generalno – preduvjet za dobar seks. Jedan “na brzaka” tu i tamo je svakako super uzbudljiv, ali bez dobre predigre nema ni dobrog seksa. Naime, čak je i znanstveno dokazano kako predigra ne samo daje kvalitetniji seks jer ste oboje spremniji za sam čin, već vas i dublje povezuje što radi na kvaliteti odnosa. A budimo realni – kada završite s fazom maratonskog seksanja na početku veze, povremeno vam se može činiti da biste radije radili BILO ŠTO nego se seksali. Vrtlarili. Šivali gumbiće. Odvajali smeće, ako živite u Zagrebu.

Nedavno smo vidjeli fantastičan video na Tik Toku koji kaže kako predigra, zapravo, započinje čim otvorite oči. Kreće uz lijepe riječi, nježne zagrljaje, pokoji kompliment i hvatanje guze u prolazu tijekom dana – jer ženama je predigra nerijetko i stavljanje cijeloga bića u seksualni allure. Zbog užurbanog stila života vrlo je jednostavno ispasti iz želje za seksom i shvaćati ga svojevrsnom obavezom – a onda se u seksualnu šemu vrlo teško vratiti.

Spas za partnere kojima se malo ne da

I to je sasvim okej! Seksualni terapeuti nerijetko navode kako je u kvalitetnoj vezi 80% na komunikaciji, a 20% na seksu, jer na kraju dana ni najbolji seks ne može opravdati količinu gluposti kakve prosječan muškarac može izgovoriti na dnevnoj bazi.

Utoliko, imate li sasvim kvalitetno razvijenu stranu komunikacije, a željeli biste malo zagrijati plahte, idealan način za ponovno ušemljavanje u seks je poigravanje predigrom. Možda nekad naprosto ne znate kako biste krenuli – jer već toliko dugo niste – da je idealan prvi korak kupiti kakvu seksi igru.

I da, znamo, zvuči kompletno blesavo. Vas dvoje golih, nezainteresiranih za hopa-cupa, vadite nekakvu ploču i bacate kockice… Ali – realno – da ne djeluje, ne bi se prodavalo. Budite nam malo otvoreni za opcije danas! Tim više ako ste obožavatelj društvenih igara…

No prije seks igre – razgovor!

Ako u vašoj vezi nikada ne pričate o seksu, o čemu onda doista pričate? Iz nekog razloga čak i među partnerima razgovor o seksu može biti tabu. Međutim, on je krucijalan ne samo za napredak seksa, već i za vašu emocionalnu povezanost.

Nemate li naviku imati predigru, niste zadovoljni sa sadašnjom ili ne znate kako uopće započeti s redovitim seksanjem – o tome morate pričati. Ne možete znati što vam se sviđa i ne sviđa, kao i vašem partneru, ne progovorite li o tome iskreno. Uz to, obavite li ove razgovore prije seksa, tijekom seksa će sve ići prirodno i na prvu će vam biti manje neugodno.

Društvene (seks) igre kakve još niste igrali

Iako toplo preporučujemo da s predigrom krenete upravo kako Tik Tok video nalaže, sam čin predigre ne mora trajati dulje od desetak minuta – naime, toliko je otprilike dovoljno, ako ste fokusirani jedno na drugo, da se tijela “zagriju”. Ipak, uzmite vremena koliko vam se čini da vam treba… Ovdje ograničenja nema. Ako nemate naviku spontano započeti seks – dogovorite se za njega kako biste se dogovorili za spoj, i od jutra se lagano zadržavajte u tom raspoloženju.

Dobar početak, prije vađenja seks igri, jest samo maženje, ljubljenje, masiranje… Približavanje jedno drugom. Dok se ne osjećate dovoljno mentalno opušteno za započeti s nečim eksperimentnim. U nastavku donosimo trendi izbor seks igračaka i igri s kojima biste mogli zaokrenuti priču u spavaćoj sobi.

Lelo Ora 3

Odličan način predigre je korištenje seks igračaka – i ne, ne znači da vam je dosadno u krevetu ili da ste nezadovoljni koristite li igračke. Dapače! Dopustite si istražiti različite tipove dodira i kroz igračke koje seksualno iskustvo s partnerom mogu samo zaigrati, pojačati vašu povezanost, dovesti vas do nekih drugih razina.

Primjerice, ako niste fan oralnog seksa, mogli biste istražiti čari oralnog seksa kroz seks igračku. Lelova Ora 3 je najintuitivniji simulator oralnog seksa na svijetu. Pomoću inovativne tehnologije PreMotion™ koristi čvršće i preciznije rotirajuće kretnje koje, navodno, fantastično simuliraju jezik, a praktično je to i što je možete koristiti pod vodom.

Set “50 nijansi sive”

Okej, nisu baš svi za BDSM, ali ovaj “vanilla” set inspiriran istoimenim filmom bi mogao biti primjenjiv kod mnogih parova. Prije svega, kul je što u jednoj igrački u stvari dobijete 7 artikala različitih namjena. Set uključuje ulje za masažu, mirisnu svijeću, povez za oči, masažer, perušku, satenske poveze za ruke i ljubavne kockice.

Podignite atmosferu s mirisnom svijećom, te s partnerom isprobajte vrpce za vezanje i povez za oči koji su nevjerojatno mekani i uvesti će početnike u bondage svijet. Peruškom pređite preko partnerovih erogenih zona i neka tako doživi osjećaj opuštenosti i uzbuđenja. Kao predigru koristite ljubavne kocke. Na jednoj kockici su navedeni dijelovi tijela, a na drugoj seksi radnje koje trebate izvršiti s partnerom. Zvuči dosta dobro, zar ne?

Igra “Otkrij svog ljubavnika”

Ova igra je nastala u suradnji sa seksolozima! Ideja je da kroz nju upoznate bolje svog partnera te da pobjedniku na kraju igre ispunite kakvu seksualnu maštariju, s kojom ste oboje suglasni. Igra dolazi s preko 100 kartica i može se igrati satima, a čini nam se kao zabavna uvertira u seks uz čašu vina.

Pritom, moramo spomenuti da je igra izašla 2007. godine i od tada je prevedena na pregršt jezika. Zvuči obećavajuće!

Igra “Izazov predigra”

Želite li DOISTA odraditi izazov, izazivamo vas na 30 dana seksa. Doduše, seksa bez penetracije. Ideja ove igre je pokazati vam sve opcije predigre kako biste se u seksu više opustili i istražili što preferirate. Svaki dan izvucite jedan papirić i otkrijte što trebate napraviti. U početku su zadaci vrlo jednostavni, a intenzitet zadataka se povećava s brojem dana igranja igre…

Naravno, možete i “varati” pa se poslije ispunjena zadatka predigre i poseksati, neće vam nitko zamjeriti.

Kutija iznenađenja za parove

Ako ste otvoreni za eksperimentiranje i spremni biti iznenađeni – najbolji poklon za parove je 50nijansi kutija iznenađenja za parove! Kutija dolazi u decentnom i vrlo ne seksualnom pakiranju kako nitko ne bi pretpostavio što naručujete, a za 369 kuna dobivate seks igračke i ina seks pomagala u vrijednosti od 450 kuna.

Štoviše, pri naručivanju možete ostaviti napomenu što nikako ne želite u kutiji, primjerice igračke za analni seks ili uže za vezanje, no savjetujemo vam da se prepustite u ruke ekipe iz 50nijansi i da iznenađenje bude potpuno.

Sve spomenute igre pronađite na webshopu 50nijansi.hr.

Foto: Unsplash, Instagram, 50nijansi.hr

Učitati još
Zatvori