Free the nipple: Evo kako postići vrhunac stimulacijom bradavica – jer zašto ne?
Free the nipple: Evo kako postići vrhunac stimulacijom bradavica – jer zašto ne?

Free the nipple: Evo kako postići vrhunac stimulacijom bradavica – jer zašto ne?

Povodom ovogodišnjeg „Go Topless“ dana koji se slavi 26. kolovoza, baš na dan kada slavimo i Ženski dan jednakosti, prisjećamo se činjenice da je trebalo proći skoro 10 godina od početka „Free the nipple“ pokreta do dozvole prikaza bradavica na društvenim mrežama.

Ono radi čega su žene znale biti blokirane, zabranjene, uhićene i kažnjene, nešto je u čemu muškarci oduvijek uživaju bez posljedica. Izlaženje iz kuće bez majice – ili u prozirnoj majici – smatra se činom provokacije, dok je muškarcima, ako to žele, svakodnevica. Iako su ženske bradavice kroz povijest bile snažan politički alat i smatralo ih se provokativnima, imaju anatomsku jednaku kao i muškarčeve.

Živjele bradavice!

Koliko puta ste se uhvatile da promatrate top koji nosite i probate procijeniti ocrtavaju li vam se bradavice u njemu? Ili kontemplirali hoće li privid istih djelovati neprimjereno? Srećom, modni trendovi, pa i opća osviještenost o ženskom tijelu (pa i ženskim pravima) dovela je do toga da većinom više ne nosimo grudnjak i uživamo u koliko god želimo dekoltiranim – ili ne – odjevnim predmetima.

Pomalo je tužno da je sloboda ženskim bradavicama svojevrsno došla tek kroz prihvaćanje istih kroz društvene mreže. Kao da ih inače nismo vidjeli u umjetnosti i pop kulturi. Kao da smo zaboravili da su ključan dio svačijeg odrastanja i prvog iskonskog povezivanja s majkom. Kao da namjerno ignoriramo da smo s njima svi rođeni i da nam pritom mogu dati neopisive užitke. Bili muškarci ili žene!

bradavice

Nipplegasm vas čeka

Naime, istraživanja su pokazala da bradavice imaju gomilu živčanih završetaka čime su izrazito osjetljive na dodir, a time i na ugodu. Pokazalo se i kako stimulacija bradavica potiče istu kemijsku reakciju u mozgu, kao kod genitalne stimulacije. Dodirivanje bradavica može izazvati i specifične kontrakcije u zdjelici koje osjećamo prije velikog „O“.

Štoviše, jeste li znali da je moguće doživjeti orgazam samo kroz stimulaciju bradavica?! To nazivamo nipplegasmom ono otvara skroz novo polje uživanja u višestrukim orgazmima u kojima žene mogu uživati – a nekako, kao da se to ne događa!

bradavice

Benefiti nipplegasma:

• Sreća – osjećaj ugode koji postižemo u mozgu oslobađa hormon sreće i time popravljamo cjelokupno raspoloženje, pa i zdravlje.
• Zdravlje srca – češće oslobađanje hormona sreće može pomoći smanjiti rizik od kardiovaskularnih problema u kasnijim godinama života.
• Višestruki orgazmi – vježbanjem i, s vremenom, potencijalnim postizanjem nipplegasma možete uživati u dvostrukim orgazmima. Istovremeno ili jednim za drugim!
• Donosi promjenu u seksualni život – iako se danas fokusiramo na ženske bradavice, i muškarci mogu postići nipplegasm pa stimulacija bradavica može postati novi, vruć dio vaše predigre.

Kako postići nipplegasm?

Najbitnije je zapamtiti da, baš kao i kod seksa, nije bitno pokušati ostvariti orgazam već uživati u ugodi, istraživanju i isprobavanju nečega novoga. Za početak, morate savladati izlazak iz vaše glave i prestati previše razmišljati o samom činu stimulacije. Iako vam bradavice može stimulirati i partner, preporučuje se stimulaciju bradavica tretirati i kao masturbaciju; trebate prokužiti sami što vam odgovara, kako biste kasnije mogli što bolje uživati u procesu.

Prije samog dodira, pokušajte se opustiti i staviti u senzualno raspoloženje. Upalite mirisnu svijeću, prigušite svjetla i razmišljajte o stvarima koje vas uzbuđuju. Znanstveno je dokazano kako je već samo razmišljanje o genitalnoj stimulaciji dovoljno uzbudljivo i bez dodira. Ako vam nije prirodno odmah krenuti od bradavica, dodirujte se po tijelu, kako vam paše. Dodir koji vam je poznatiji od onog na bradavicama, mogao bi vas lijepo uvesti u raspoloženje za nipplegasm.

Pređimo na praksu: Kako stimulirati bradavice?

Osim rukama, samostalno ili uz partnera, eksperimentirajte dodirom sa seksualnim igračkama i različitim pojačivačima iskustva. Prva stvar koja vam može pasti napamet je vibrator i baš svaki možete isprobati na bradavicama. No, za njihovu stimulaciju je pogodniji wand masažer. Jednako tako, na bradavicama možete isprobati većinu – ako ne i sve – igračke za klitoris, poput masažera na vakuum ili zračne pulsacije ili masažera koji stimuliraju oralni seks.

Nešto eksperimentalniji odabir su štipaljke ili pumpice za bradavice. Štipaljke dolaze u vibrirajućoj formi ili u obliku klasičnih metalnih štipaljki, a možete birati samostalne štipaljke ili one s lancem ili privjescima za dodatnu stimulaciju u pokretu. S druge strane, pumpica za bradavice uz pomoć vakuuma prokrvljuje tkivo, čini ga nabubrenim i tako još osjetljivijim na dodir, što će nekima biti izrazito ugodno.

Dodaci za poticanje mašte

Osim klasičnih igračka, isprobajte i druge stimulanse. U ponudi mnogih seks shopova možete pronaći gel stimulatore koji daju trnce, hlade ili griju, čime se dobiva drugačiji osjet i može potaknuti lakši dolazak do orgazma. Ako se odlučujete na igru s partnerom, preporuka ide i u smjeru stimulirajućeg sjajila za usne koje izaziva trnce, a prenosi se s usana na dijelove tijela koje želite stimulirati. Ne zaboravimo niti na svijeće za masažu koje pritom i griju, a poslužit će vam i najobičnija kockica leda.

Sve uz pristanak

Naravno, i za stimulaciju bradavica potreban je pristanak – pa i za jačinu dodira, stiska, ugriza… Isprobajte stimulaciju bradavica samostalno i fokusirajte se na vlastiti užitak, bez previše razmišljanja. Želi li vam se partner pridružiti, postavite zajedničke granice kako biste oboje mogli nesmetano uživati u igri.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori