Recenzija: Isprobale smo vibratore za G točku s 50 nijansi
Recenzija: Isprobale smo vibratore za G točku s 50 nijansi

Recenzija: Isprobale smo vibratore za
G točku s 50 nijansi

Jeste li ikad isprobali vibrator za G točku? Postoji samo jedan od dva razloga zašto biste kliknuli na ovaj članak: ili jeste pa vas zanimaju novi ili niste, ali vas intrigira! Moramo priznati kako nas je ovaj pothvat ostavio pomalo sramežljivima koliko god se trudimo pisati za otvorenu, progresivnu, modernu ženu – koja voli kvalitetne orgazme – no toliko je i ranjivo staviti se u poziciju pokusnog kunića i testirati nove vibratore za vas. Ali netko to treba napraviti, zar ne? Upravo zato smo ovaj puta nove seks igračke podijelili po redakciji i rekli djevojkama da se poigraju – solo ili s partnerima – a ovo su njihova iskrena (i vrlo anonimna) iskustva.

Što je uopće vibrator za G točku?

Kao što ni jelo ne možemo raditi bez recepta, nema smisla niti isprobavati vibrator za G točku dok se ne upoznamo s njegovim djelovanjem. Naime, ovi vibratori, za razliku od regularnih, imaju naglašen vršak koji pruža intenzivniju masažu G točke.

Koliko ste imali godina kada ste otkrili da je najmističniji dio ženskog tijela dobio ime po muškarcu? Mi danas. I još je ponedjeljak.

Gräfenberg, ekscentrični njemački znanstvenik, je u 50-ima u svom labosu otkrio dio vaginalnog kanala koji naprosto djeluje drugačije pod prstima i navodno ženu dovodi do stadija bunila. Svatko može pronaći svoju G točku upravo radi “hrapavije” površine, no ona se ne mora nalaziti na očekivanom mjestu – neke su dublje, pliče, više ili manje udubljene… I mogu izazvati čak i nelagodu ili potrebu za mokrenjem na dodir. No bez obzira na Gräfenbergov trud – i mansplaining – dan danas nije dokazano da G točka uistinu postoji. Neke žene naprosto ne reagiraju na taj podržaj, a najbolje objašnjenje koje imamo jest da je taj dio tijela ujedno najbliže “unutarnjem” dijelu klitorisa i zato je osjetljiviji.

 Pa dobro, ima li onda smisla istraživati je?

Naravno da da! Osim što se nadamo da će se neka žena ozbiljno pozabaviti ovim pitanjem i donijeti interesantan zaključak, toliko i svaka od nas može raditi individualno istraživanje. Na kraju dana, svi smo vrlo različiti! Direktnom stimulacijom G točke možete postići fantastične orgazme, možda i neke kakve dosad niste osjetili, a pritom je ovo i genijalna igračka za korištenje s partnerom, pogotovo ako imate problema doći do vrhunca – iskustvo će podjednako biti zabavno za vas, koliko i za njega.

Kako pronaći idealan vibrator za G točku za sebe?

Vjerujemo da biranje vašeg prvog (ili i jedinog) vibratora za G točku može biti pomalo zastrašujuće, ali gledajte na to kao na biranje cipela. Prvo, mora vam biti sladak i privlačan, a onda i udoban. Ovakvi vibratori dolaze s naglašenijom glavom koja može biti obogaćena specifičnom teksturom ili dodatnim opcijama vibracija, mogu biti više ili manje nalika na falus, a jednako tako i od šarenog silikona, kamena ili stakla… Najmoderniji G točka vibratori napravljeni su od najfinijeg medicinskog silikona koji je vrlo ugodan na dodir i iznimno je higijenski, no zahvaljujući trendovima na društvenim mrežama „kristalni“ G točka vibratori postaju sve popularniji; oni daju senzaciju hlađenja, a pritom trebate poznavati koji kristal koristite, ovisno o vibracijama koje želite privući. Pretpostavljamo!

G točka vibratori su i najčešće do 12 cm dužine što je sasvim dovoljno za pronalazak G točke i nije previše „strašno“ za seks igračka početnike. Većinom su i podjednake debljine i treba imati na umu da ako želite klasičan vibrator – ovaj će vam biti pomalo razočaravajuć. Najbolje je izabrati onaj G točka vibrator koji vam se čini najprivlačniji na prvu. Nije potrebno previše razbijati glavu opcijama. Nešto poput pronalaska onog pravog partnera za vas – naprosto znate kad je on the one.

Koje vibratore za G točku smo isprobale?

Za početak, Rolling Explosion brenda Satisfyer istaknuo se svojom veličinom i atipičnim tijelom. Naime, 22 cm duga zakrivljena linija u potpunosti je prekrivena silikonom pa se može koristiti i ispod vode. Uz to, osim vibracija, sadrži i kuglicu za dodatnu stimulaciju – nudi 12 vrsta vibracija i 7 stimulacija kuglicom. Idealnom početničkom G točka igračkom učinio se girly Le Wand Gee. Osim baby pink silikona, krasi ga vrška rose gold boje. Ima tipičnu povećanu plosnatu glavu i nudi 15 vrsta vibracija – a radi i do 2 sata što omogućuje poprilično vremena za pronaći svoju G točku.

Za kraj preostao je Lillie Slim brenda NS Novelties, fleksibilan silikonski G točka vibrator s glavom na intenzivnu teksturu. On nudi 6 različitih vibracija u 6 različitih jačina, a može se koristiti i ispod vode. Također, preporučuje se i za stimulaciju ostalih erogenih zona upravo radi specifične fleksibilne i teksturirane glave.

Naš dojam o G točka vibratorima

Unisono smo se složile kako je Rolling Explosion uistinu nešto posebno! Možda je čak i pomalo zastrašujuć za početnike kako pruža višestruke stimulacije pa može biti neobično koncentrirati se na užitak uz toliko „događanja“. Iznimno je ugodan na dodir i fantastično sjeda u ruci. Također, vidimo ga podjednako odličnim za solo igru, koliko i eksperimentiranje s partnerom, jer je intenzivniji od ostalih. S druge strane, za prave početnike i isključivo solo igru preporučili bismo Gee Rose Gold. Vrlo je jednostavan, kvalitetan i solidan vibrator koji radi točno što kaže; jednostavan je za uporabu, izgleda lijepo, ženstveno i elegantno. Ovaj vibrator se pokazao manje interesantnim za uporabu s partnerom jer daje dojam da je dizajniran baš za privatan trenutak za vas i vaše uživanje. Idealan je za istraživanje G točke i upoznavanje sa svojim tijelom!

Lillie Slim je ponovno uređaj koji se pokazao odličnim u solo, koliko i u partnerskoj uporabi. Za solo uporabu primijetili smo da lijepo sjeda u ruku, a da teksturirana glava daje drugačije senzacije od klasične zaobljene, dok je za uporabu s partnerom super za cjelokupnu predigru kako se s teksturiranom glavom mogu stimulirati i bradavice, klitoris… i što god vam padne napamet! Svaki od ovih uređaja ima svoje prednosti, a ovisno o tome koliko iskustva imate i koliko intenzivan stimulans želite, odabrat ćete prije jedan od drugoga.

Svi testirani G točka vibratori mogu se kupiti na webshopu 50nijansi.hr koji nudi pregršt opcija takvih, kao i klasičnih vibratora. Usudite se isprobati.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori