Hodnik kao produžetak stana – evo kako ga urediti da bude funkcionalan, a lijep
Hodnik kao produžetak stana – evo kako ga urediti da bude funkcionalan, a lijep

Hodnik kao produžetak stana – evo kako ga urediti da bude funkcionalan, a lijep

Imati dom uređen po mjeri istovremeno je vrlo izazovno, no toliko zadovoljavajuće kada se svi problemi “ispeglaju”. Pogotovo kada je riječ o neobičnim prostorijama, sobama malih dimenzija i prostorima koji su naizgled neiskoristivi. No uz pomoć dizajnera interijera, kao što je Melita Kenđel, takvi problemi postaju stvar prošlosti.

Pitali smo vas da nam pošaljete svoje nedoumice pri uređenju vlastitih interijera te odabrali najzanimljivije pitanje. Do sad je Melita osmislila rješenja za kutak za čitanjednevni boravak od 15 m2veliku terasu te mali balkon, ali i dala ideju kako od jedne prostorije napraviti dvije i kako urediti balkon za tople dane.

Melita Kenđel, savjeti za uređenje interijera (2)

Hodnik kao produžetak stana

Hodnik je dragocjen prostor koji često ostaje nedovoljno iskorišten. Bez obzira na njegovu veličinu, on može postati produžetak doma ili čak funkcionalan prostor koji je suptilna poveznica s ostatkom doma. Za čitatelje Journala naša suradnica i dizajnerica interijera Melita Kenđel pripremila je nekoliko korisnih savjeta za uređenje hodnika kako bi izvukli maksimum.

Pitanje čitateljice Ivane:

Kako prilagoditi uski hodnik?

Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (3)
Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (2)

Melita odgovara:

Čitateljica nam se javila s upitom kako organizirati uzak prostor predsoblja koje se proteže u obliku slova L. Od postojećeg namještaja tu je visoki ormar za kapute bijele boje i klasičnog dizajna kojeg pratiteljica ne bi mijenjala.

Budući da nam je postojeći ormar odredio smjer kojim ćemo krenuti prilikom opremanja prostora, mi smo se odlučili za ormariće za cipele koji će se jako dobro uklopiti uz postojeći ormar. Zidovi će se obojati u pastelno zelenu, a prostor smo ukrasili zidnim slikama iznad ormarića za cipele velikim zidnim ogledalom i podnom vazom s pampas travom.

Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (7)
Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (8)
Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (10)
Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (1)
Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (6)
Kako urediti uski hodnik, Melita Kenđel (9)

Uski hodnik nismo željeli opterećivati dodatnim dekoracijama i namještajem, pa je i zidna rasvjeta element u prostoru koja će igrom snopa svjetla na zidu još malo oplemeniti prostor.

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagram profilu.

Vizualizacija: Melita Kenđel, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori