Spremate se za preuređenje? Evo kako od jedne prostorije napraviti dvije
Spremate se za preuređenje? Evo kako od jedne prostorije napraviti dvije

Spremate se za preuređenje? Evo kako od
jedne prostorije napraviti dvije

Imati dom uređen po mjeri istovremeno je vrlo izazovno, no toliko zadovoljavajuće kada se svi problemi “ispeglaju”. Pogotovo kada je riječ o neobičnim prostorijama, sobama malih dimenzija i prostorima koji su naizgled neiskoristivi. No uz pomoć dizajnera interijera, kao što je Melita Kenđel, takvi problemi postaju stvar prošlosti.

Pitali smo vas da nam pošaljete svoje nedoumice pri uređenju vlastitih interijera te odabrali najzanimljivije pitanje. Do sad je Melita osmislila rješenja za kutak za čitanje, dnevni boravak od 15 m2, veliku terasu te mali balkon.

Melita Kenđel, rješenje za interijer (5)
Melita Kenđel, rješenje za interijer (8)

Prilagodba prostorije neobičnog oblika

S blagdanskim danima, planiramo i preuređenje naših dnevnih prostora. Težimo ka stvaranju ugodne i tople atmosfere. Budući da ćemo više vremena provoditi s obitelji i prijateljima družeći se u toplini doma, važno je prostor urediti na najbolji mogući način. No to su sitni zahvati za koje vam ne treba puno vremena. S druge strane postoje oni koji iziskuju više vremena, preciznost i dobru organizaciju.

Javila nam se čitateljica koja bi željela jednu prostoriju koristiti za dvije namjene, kao dnevnu i spavaću sobu, no našla se u nedoumici kakav razmještaj napraviti za optimalnu iskoristivost. Prostorija je dosta velikih dimenzija, no neuobičajenog oblika te je bio pravi izazov zadovoljiti sve kriterije koji su bili postavljeni pred dizajnericu.

Melita Kenđel, rješenje za interijer (7)
Melita Kenđel, rješenje za interijer (1)

Pitanje čitateljice Andreje:

Kako urediti dnevnu sobu nepravilnog oblika čiji jedan dio mora postati spavaća soba, a prozori su samo na jednoj strani i ne mogu se pregraditi?

Melita Kenđel. uređenje (1)

Melita odgovara:

U prvi dio prostorije odlučili smo smjestiti dnevni dio; dvosjed i tabure u svijetloj boji, s neizostavnom podnom lampom koja će pružiti lijepu atmosferu ambijentalne rasvjete. U drugom dijelu prostora je smješten spavaći dio odvojen od dnevnog boravka staklenom stijenom. Budući da u dnevnom dijelu nema prozora, prirodna svjetlost dopirat će kroz staklenu stijenu iz spavaćeg dijela koji zbog velike staklene stijene obiluje svjetlom. Dodatno smo naglasili razliku u namjeni ta dva prostora bojanjem zidova dnevne sobe u tamnu boju, a rezultati su i više nego zadovoljavajući.

Melita Kenđel. uređenje (2)
Melita Kenđel, rješenje za interijer (2)
Melita Kenđel. uređenje (3)
Melita Kenđel, rješenje za interijer (6)
Melita Kenđel. uređenje (4)
Melita Kenđel, rješenje za interijer (3)
Melita Kenđel. uređenje (5)
Melita Kenđel, rješenje za interijer (4)

A kako Melita može pomoći vama?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bismo vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagram profilu.

Vizualizacija: Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori