Kako urediti kutak za čitanje?
Kako urediti kutak za čitanje?

Kako urediti kutak za čitanje?

Imati dom uređen po mjeri istovremeno je vrlo izazovno, no toliko zadovoljavajuće kada se svi problemi “ispeglaju”. Pogotovo kada je riječ o neobičnim prostorijama, sobama malih dimenzija i prostorima koji su naizgled neiskoristivi. No uz pomoć dizajnera interijera, kao što je Melita Kenđel, takvi problemi postaju stvar prošlosti.

Pitali smo vas da nam pošaljete svoje nedoumice pri uređenju vlastitih interijera te odabrali najzanimljivije pitanje – ono o uređenju reading cornera ispod staklene stijene.

Pitanje čitateljice Karle:

Kako u dnevnom boravku obiteljske kuće osmisliti reading corner ispod staklene stijene od 180 cm gdje bi se uklopila udobna klupa za sjedenje i police?

Melita odgovara:

Dobili smo zanimljiv upit čitateljice koja bi voljela u prostor blagovaonice smjestiti tzv. reading corner. Staklena stijena širine 180 cm, postavljena na visinu od 43 cm pruža nam mogućnost da u prostor ispod i oko prozora pozicioniramo klupu za odmor i čitanje sa policama za knjige.

Budući da nam prostor to dopušta, stol za blagovanje pomaknuli smo prema kuhinji, pa smo dobili dodatne centimetre za smještaj klupe koja će se raditi po mjeri.

Čitanje će biti ugodno radi mnoštva prirodnog svjetla, a u večernjim satima osvjetljenje se postiže dvjema ugradbenim lampama u gornjem dijelu police. Za dodatnu udobnost tu su nekoliko mekanih jastuka u tkanini čije boje se mogu prilagoditi ostatku prostora.

A kako Melita može pomoći vama?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bismo vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagram profilu.

Vizualizacija: Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori