Jesenski makeover: Kako urediti mali balkon?
Jesenski makeover: Kako urediti mali balkon?

Jesenski makeover: Kako
urediti mali balkon?

Imati dom uređen po mjeri istovremeno je vrlo izazovno, no toliko zadovoljavajuće kada se svi problemi “ispeglaju”. Pogotovo kada je riječ o neobičnim prostorijama, sobama malih dimenzija i prostorima koji su naizgled neiskoristivi. No uz pomoć dizajnera interijera, kao što je Melita Kenđel, takvi problemi postaju stvar prošlosti.

Pitali smo vas da nam pošaljete svoje nedoumice pri uređenju vlastitih interijera te odabrali najzanimljivije pitanje. Do sad je Melita osmislila rješenja za kutak za čitanje, dnevni boravak od 15 m2, a prije ljetne stanke i godišnjih odmora Melita je osmislila idealno rješenje kako urediti veliku terasu i pripremiti ju za ljetna druženja. Tada nam je pratiteljica poslala upit kako urediti minijaturni balkon. Nakon napornog dana ili tjedna, jutra i popodneva volimo provoditi u ugodnom okruženju svoga doma uživajući u omiljenom napitku. A kako bi sve bilo savršeno, svoju oazu uredite promišljeno.

Kako urediti mali balkon

Pitanje čitateljice Andree:

Kako urediti minijaturni balkon za uživanje koji ujedno služi i kao prostor za sušenje rublja?

Melita odgovara:

Zahtjevi su bili sljedeći: da postoji prostor za sušilo, da ima dosta biljaka, pogotovo začinskog bilja te da se postavi neka vrsta zaštite od sunca jer je balkon orijentiran na jug. Vodeći se željama čitateljice, na jednu stranu balkona smjestili smo udobnu lounge fotelju, pored nje stolić koji štedi prostor, a na zid iza fotelje ukrasnu ogradicu s letvicama na koju se mogu povješati teglice sa začinskim biljem.

Kako urediti mali balkon

Na suprotnu stranu savjetujemo smjestiti jednostavnu teglu s cvijećem, a ostatak prostora ostaviti slobodnim za rasklopno sušilo za rublje. Kada sušilo nije u upotrebi, može ga se sklopljenog smjestiti uz zid gdje neće zauzimati prostor. Kao zaštitu od sunca predlažemo lagane zavjese od lana u prirodnoj boji koje se mogu povlačiti u stranu prema potrebi.

Kako urediti mali balkon

A kako Melita može pomoći vama?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bismo vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagram profilu.

Vizualizacija: Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori