Kako urediti veliku terasu i pripremiti ju za ljetna druženja?
Kako urediti veliku terasu i pripremiti ju za ljetna druženja?

Kako urediti veliku terasu i pripremiti
ju za ljetna druženja?

Imati dom uređen po mjeri istovremeno je vrlo izazovno, no toliko zadovoljavajuće kada se svi problemi “ispeglaju”. Pogotovo kada je riječ o neobičnim prostorijama, sobama malih dimenzija i prostorima koji su naizgled neiskoristivi. No uz pomoć dizajnera interijera, kao što je Melita Kenđel, takvi problemi postaju stvar prošlosti.

Pitali smo vas da nam pošaljete svoje nedoumice pri uređenju vlastitih interijera te odabrali najzanimljivije pitanje. Prošli je mjesec Melita osmislila idealno rješenje kako urediti dnevni boravak od 15 kvdrata. Ovaj put pratiteljica nam je poslala upit kako organizirati prostor na velikoj terasi.

Pitanje čitateljice Tee:

Kako organizirati prostor na velikoj terasi koja se trenutno ne koristi u punom kapacitetu?

Melita odgovara:

Terasa od čak 16 m2 impresivnih je dimenzija i pruža puno mogućnosti za uređenje i ugodan boravak. Tako smo prostor podijelili u 3 zone: zonu za opuštanje, zonu za druženje uz blagovaonski stol i zonu za pripremu hrane na roštilju. U kutak za opuštanje smjestili smo udobnu kutnu garnituru, fotelju i popularnu Acapulco stolicu, s niskim stolićem za kavu. Zona za blagovanje sadrži drveni stol sa 6 stolica na rasklapanje, a na nju se nastavlja prostor u koji smo smjestili roštilj. Kako terasa ne bi bila izložena suncu, odabrali smo dva velika suncobrana. Za ugodnu atmosferu i zelenilo savjetujemo nekoliko većih tegli s posađenim cvijećem i zimzelenim biljem unutar kojih mogu biti zabodene solarne lampe. Dodatnu rasvjetu u toplim ljetnim večerima može se postići pomoću raznih lanterni, lučica i lampica na užetu koje se napajaju baterijama pa ih je lako aplicirati na željena mjesta.

A kako Melita može pomoći vama?

Putem Instagram Storyja jednom mjesečno zaprimat ćemo vaša pitanja vezana uz dizajn interijera i konkretne nedoumice koje vas muče oko uređenja vlastitog prostora te svaki mjesec odabrati jednu osobu i jedan projekt kojem će se Melita posvetiti i pomoću vizualizacija ponuditi personalizirani odgovor. Također, uz Melitinu pomoć pozabavit ćemo se aktualnim trendovima u uređenju interijera kako bismo vas dodatno inspirirali za uređenje doma.

Pratite Journal.hr Instagram profil jer uskoro krećemo sa zaprimanjem vaših pitanja!

Melitu možete pratiti na Facebook stranici ArtBiro – Studio za dizajn interijera i Instagram profilu.

Vizualizacija: Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori