U Zagrebu je otvoren But, novi restoran u kojem će uživati ljubitelji mesnih delicija
U Zagrebu je otvoren But, novi restoran u kojem će uživati ljubitelji mesnih delicija

U Zagrebu je otvoren But, novi restoran u kojem će uživati ljubitelji mesnih delicija

Kad je riječ o otvaranjima novih gastro adresa u Zagrebu, ova je godina počela iznimno uspješno. Od Sala preko Bekala, restorana Matsu, Boogie Laba, bistroa Točkica pa sve do novog Le Kolača da nabrojimo samo neke. U prvih pet mjeseci ove godine otvoreno je zaista mnogo novih mjesta koja su u kratkom roku osvojila Zagrepčane, ali i turiste. Među njima ima za svakoga ponešto – od pekarskih proizvoda, slastica, bruncha, domaće hrane, asian fusiona…

Trend otvaranja novih lokala nastavlja se i dalje. Neki dan smo vas obavijestili da na ljeto u Martićevu ulicu stiže beogradski sladoled Crna Ovca, a u međuvremenu se u samom centru grada otvorio restoran But.

Nova gastro adresa za ljubitelje mesa

Smješten u Margaretskoj ulici na broju 1, u prostoru gdje je prošle godine, prije nego se preselio na Trg bana Jelačića, Mate Janković otvorio Sol, But je restoran koji će posebno oduševiti ljubitelje mesa. Iza cijele priče stoje Tomo Ricov, vlasnik brenda Meat The King Tihomir Smoljanec i chef Mario Bobanović.

Filozofija Buta vrti se oko dobrog mesa i dobrog vina, bez previše kompliciranja. Na tanjuru možete očekivati kvalitetno meso poput bifteka, ramsteka i goveđih obraza ‘upakiranih’ u jela kao što su carpaccio od odležanog ramsteka, salata s goveđim repom, sendvič s obrazinom i slično. Tu su i razne mesne delicije poput pršuta od crne slavonske svinje i Meat The King dimljene šunke. U Butu vas čekaju i domaće čvarkuše, focaccia i salenjaci, dok će kasnije u ponudu staviti i sladoled.

Na vinskoj karti možete pronaći više od 40 probranih etiketa domaćih i stranih vina, kao i nekoliko biodinamičkih vina.

Radno vrijeme Buta je od 15 do 23 sata, što ga čini idealnim mjestom za after work druženje uz dobre zalogaje i čašu vina. Petkom su otvoreni od 16-23h, a subotom će raditi cijeli dan, od 10 sati.

Foto: Instagram (@but_meattheking)

Učitati još
Zatvori