![Zagreb je dobio još jedno mjesto na kojem možete uživati u domaćoj hrani](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-copy-scaled.jpg)
![Zagreb je dobio još jedno mjesto na kojem možete uživati u domaćoj hrani](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Bistro-Tockica.jpg)
Kad je hrana u pitanju, često imamo nedoumice i probleme što i kako kuhati. Ipak, nema boljeg od onoga što su nam kao djeci pripremale bake i to s puno ljubavi. Patka ili purica s mlincima, štrukli, domaća goveđa juhica sve smo to jeli kao djeca, a sada možete isprobati u novom ruhu u Bistrou Točkica.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-copy-scaled.jpg)
Tradicionalna domaća hrana
Bistro Točkica je zamišljen kao restoran gdje će se kuhati tradicionalna hrvatska jela s ozbiljnim pristupom, na razini najboljih modernih restorana. Domaća hrana poznata svima, ali s jednakom posvećenosti kako su ju nekada pripremali za biskupe, vlasteline, grofove.
Znamo što ste pomislili: “Ah, evo još jedan restoran s domaćom hranom”, ali usredotočenost na kvalitetu, sezonalnost i lokalitet te vrhunska obrada namirnice su zapravo ono na čemu će Bistro Točkica temeljiti svoju ponudu pod redateljskom kuhačom Marija Čepeka, poznatog chefa koji se specijalizirao za taj stil kuhinje.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-1-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-4-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-19-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Jetrica-na-naglo-s-restanim-krumpirom-i-cipsom-od-luka-scaled.jpg)
Simpatično uređenje i široka ponuda biodinamičkih vina
Osim spomenute kuhinje, najveći naglasak je stavljen na simpatično tradicionalno uređenje po kojem je restoran i dobio ime Točkica, ali i vinsku kartu koja već sada broji više od 80 etiketa. Ujedno je i među prvim restoranima u Hrvatskoj koji na svojoj karti broji više od 50 organskih, biodinamičkih ili prirodnih vina iz Hrvatske i regije.
Najnoviji restoran na adresi Maceljska 21 u zagrebačkoj Remizi, kvartu koji se iz godine u godinu pretvara u sve ozbiljniju destinaciju za sve ljubitelje dobre hrane i pića, otvara već dobro poznati ugostiteljski par – Martina i Leon Haraminčić koji iza sebe imaju već dva izrazito uspješna objekta. Volim Kvart koji je jedan od najpopularnijih kafića sa craft pivom u Zagrebu te Landsky, kvartovski koktel bar koji i u najhladnijim mjesecima redovito izbaci više koktela od nekih beach barova u srcu sezone.
![Točkica](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-2-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-3-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-9-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-7-scaled.jpg)
Odlični štrukli
Bistro točkica osvojio nas je svojim domaćim kukuruznim kruhom koji je na naš stol došao još vruć, a čiji nas je okus podsjetio na bezbrižno djetinjstvo. Osim toga, štrukli su svakako specijalitet koji morate isprobati kada ste ovdje jer su spravljeni kao spoj zagorskih i zagrebačkih. Sve u svemu, na jelovniku će sigurno svatko pronaći nešto za sebe, a oni najmlađi će sigurno uživati u bečkom odresku spravljenom po originalnoj recepturi iz Austrije, kao i u piti s jabukama čiji okus se fenomenalno spaja s pireom od jabuka ili džemom.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/tockica-2-1-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/IMG_4118-scaled.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/IMG_4119_1-scaled.jpg)
Foto: Martina Haraminčić