Zagreb je dobio još jedno mjesto na kojem možete uživati u domaćoj hrani
Zagreb je dobio još jedno mjesto na kojem možete uživati u domaćoj hrani

Zagreb je dobio još jedno mjesto na kojem
možete uživati u domaćoj hrani

Kad je hrana u pitanju, često imamo nedoumice i probleme što i kako kuhati. Ipak, nema boljeg od onoga što su nam kao djeci pripremale bake i to s puno ljubavi. Patka ili purica s mlincima, štrukli, domaća goveđa juhica sve smo to jeli kao djeca, a sada možete isprobati u novom ruhu u Bistrou Točkica.

Tradicionalna domaća hrana

Bistro Točkica je zamišljen kao restoran gdje će se kuhati tradicionalna hrvatska jela s ozbiljnim pristupom, na razini najboljih modernih restorana. Domaća hrana poznata svima, ali s jednakom posvećenosti kako su ju nekada pripremali za biskupe, vlasteline, grofove.

Znamo što ste pomislili: “Ah, evo još jedan restoran s domaćom hranom”, ali usredotočenost na kvalitetu, sezonalnost i lokalitet te vrhunska obrada namirnice su zapravo ono na čemu će Bistro Točkica temeljiti svoju ponudu pod redateljskom kuhačom Marija Čepeka, poznatog chefa koji se specijalizirao za taj stil kuhinje.

Simpatično uređenje i široka ponuda biodinamičkih vina

Osim spomenute kuhinje, najveći naglasak je stavljen na simpatično tradicionalno uređenje po kojem je restoran i dobio ime Točkica, ali i vinsku kartu koja već sada broji više od 80 etiketa. Ujedno je i među prvim restoranima u Hrvatskoj koji na svojoj karti broji više od 50 organskih, biodinamičkih ili prirodnih vina iz Hrvatske i regije.

Najnoviji restoran na adresi Maceljska 21 u zagrebačkoj Remizi, kvartu koji se iz godine u godinu pretvara u sve ozbiljniju destinaciju za sve ljubitelje dobre hrane i pića, otvara već dobro poznati ugostiteljski par – Martina i Leon Haraminčić koji iza sebe imaju već dva izrazito uspješna objekta. Volim Kvart  koji je jedan od najpopularnijih kafića sa craft pivom u Zagrebu te Landsky, kvartovski koktel bar koji i u najhladnijim mjesecima redovito izbaci više koktela od nekih beach barova u srcu sezone.

Točkica

Odlični štrukli

Bistro točkica osvojio nas je svojim domaćim kukuruznim kruhom koji je na naš stol došao još vruć, a čiji nas je okus podsjetio na bezbrižno djetinjstvo. Osim toga, štrukli su svakako specijalitet koji morate isprobati kada ste ovdje jer su spravljeni kao spoj zagorskih i zagrebačkih. Sve u svemu, na jelovniku će sigurno svatko pronaći nešto za sebe, a oni najmlađi će sigurno uživati u bečkom odresku spravljenom po originalnoj recepturi iz Austrije, kao i u piti s jabukama čiji okus se fenomenalno spaja s pireom od jabuka ili džemom.

Foto: Martina Haraminčić

Učitati još
Zatvori