Najpopularniji beogradski sladoled stiže u Zagreb
Najpopularniji beogradski sladoled stiže u Zagreb

Najpopularniji beogradski
sladoled stiže u Zagreb

Ljubitelji sladoleda imaju razloga za slavlje. Naime, u najpopularnijem beogradskom sladoledu uskoro ćemo moći uživati i u srcu Zagreba. Riječ je o sladoledarnici Crna Ovca koja je na svom Instagram profilu najavila da uskoro otvara poslovnicu u našem gradu, i to u Martićevoj ulici.

Sladoled intentivnog okusa koji osvaja na prvu

Sladoled u Crnoj Ovci je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg okusa, sporije se topi, manje je hladan i sladak pa zbog toga nije samo ljetno osvježenje, već desert koji se može jesti tijekom cijele godine. U procesu proizvodnje ne koriste se unaprijed pripremljene baze, arome i umjetna bojila, već se svakodnevno izrađuje kako bi gosti u konačnici dobili uvijek svjež i dobar proizvod.

Ovako napravljen sladoled zahtjeva i posebne procese čuvanja i služenja. Zbog toga ga u Crnoj Ovci služe iz zatvorenih vitrina, odnosno posebnih metalnih kutija koje se zovu pozzetti, a koje služe kako bi sačuvale okus i teksturu sladoleda. Iako na taj način ne možete vidjeti sladoled prije kupovine, osoblje će vam dati da ga probate prije nego ga kupite. Oni na taj način zadržavaju kvalitetu proizvoda, a vi ćete dobiti priliku da donesete odluku na temelju okusa koji vam se najviše svidio.

A kad govorimo o okusima, možete birati između njih dvadesetak, od onih klasičnih poput mliječne čokolade, lješnjaka i maline do malo posebnijih kao što su Baileys s bademima u čokoladi i jogurt s orasima u karameliziranom medu.

Osim u Beogradu, gdje ima otvorene čak četiri poslovnice, Crna Ovca ima sladoledarnicu i u Novom Sadu. Svojim dolaskom u Zagreb dodatno će obogatiti ponudu živahne Martićeve ulice, a trebala bi biti otvorena na ljeto.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori