Boogie Lab je jedinstveno mjesto u Zagrebu: Spojili su craft pekarnicu, bistro i bar, a evo što nude
Boogie Lab je jedinstveno mjesto u Zagrebu: Spojili su craft pekarnicu, bistro i bar, a evo što nude

Boogie Lab je jedinstveno mjesto u Zagrebu: Spojili su craft pekarnicu, bistro i bar, a evo što nude

U Zagrebu se sutra službeno otvara Boogie Lab, lokal sa zaista posebnim konceptom koji još nismo imali priliku vidjeti u glavnom gradu.

Smješten u predivnom prostoru u novom kompleksu Park kneževa u Ulici kneza Borne, Boogie Lab funkcionira kao pekarnica, bistro i bar. Iza svega stoje hrvatskoj gastro sceni dobro poznati Karlo Vulin i Mladen Vidović koji su udružili snage i znanje te kreirali mjesto u kojem ćemo uživati od 7 ujutro pa sve do ponoći.

Interijer s retro prizvukom

Prvo što će vas osvojiti kad uđete u Boogie Lab je predivan interijer iza kojeg stoje arhitektice Mia Petričević i Kristina Volf, koje su savršeno prenijele viziju onoga što je Mladen Vidović zamislio. Već pri samom ulasku dočekat će vas zvukovi disca, soula, funka i bluesa i odmah će vam biti jasno da glazba u ovom lokalu igra veliku ulogu.

Na šanku ćete primijetiti unikatne pločice s motivom koji asocira na gramofonsku ploču, isto kao i veliki mural na zidu koji vodi do toaleta. Sve što u prostoru vidite – od posebnih ploča na zidovima koje su stavljene zbog akustike pa do stolova, polica i najsitnijih detalja – sve je custom made.

Svakom je predmetu posvećeno puno pažnje i svaki od njih ima svoju svrhu pa nisu tu samo radi izgleda, već i zbog funkcionalnosti.

Sunshine, moonlight, good times

Boogie Lab ima ukupno 150 sjedećih mjesta, na više od 450 m2 unutarnjeg prostora i na velikoj terasi koja je odvojena od gradske vreve. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times preuzet od refrena poznate pjesme Blame It on the Boogie grupe Jackson 5.

Laboratorij okusa Boogie Lab postavljen je tako da razvija nove tehnologije, okuse i jela. Na meniju je kao konzultant radio Dino Galvagno koji je zajedno s Karlom Vulinom kreirao razna zanimljiva jela u kojima možete uživati od jutra do mraka.

Koncept tako počinje u ranim jutarnjim satima (sunshine) kada dominira priča craft pekarnice i doručka s naglaskom na kruhove koji se peku na licu mjesta te jela koja se mogu ponijeti. Peciva od lisnatog tijesta s raznim nadjevima poput kroasana i cruffina, kombinacije kiselih gljiva i bešamela, pečenih cherry rajčica, pesta od bosiljka samo su dio jutarnje ponude.

Boogie Lab
Boogie Lab

Od doručka preko bruncha do večernjih zalogaja

Kako dan odmiče, u periodu od 9 do 12 sati ovdje je sve podređeno brunchu. Brunch meni uključuje eggs benedict, shakshuku, granolu, breadpudding, english breakfast i druge delicije.

Za ručak tu je izbor od devet jela među kojima su bogate salate, tjestenine od fermentiranog tijesta s umacima i punjenjima, piletina sa sourdough mlincima i drugo.

Namirnice se iskorištavaju maksimalno. Ako ostane kruha, prokuhava se i puštamo da fermentira dva dana, procijedi se i od ostatka mase radimo pastu koju koristimo u okruglicama nalik na falafel. Izdvojeni sok se reducira dok ne dobijemo umak prepun okusa, koji zatim dodajemo raznim jelima. Tako namirnicama dajemo novu namjenu. Ono što nam ostaje od lisnatog tijesta, koristi se za pripremu slatkog složenca od kruha ili bread pudinga, ispričao je Vulin.

Svako jelo nosi jedno tijesto koje je unaprijeđeno na njima svojstven način. Namirnice koje se koriste lokalnog su porijekla – mlijeko je tako s Velebita, sirni proizvodi su iz sirane Vedrine, a povrće je s Dolca.

Od 18 sati završava dnevna ponuda te počinje ona večernja. Velikim zavjesama odvaja se dnevni dio i počinje vrijeme moonlight menija čiji su zalogaji u obliku tapasa i pizze. Uz craft pivo, vinsku priču za koju je bio zadužen Zvonimir Krželj i koktele koje je kreirao barmen Jere Bebić, bar Boogie Laba postaje mjesto za večernje druženje s ekipom. Petkom i subotom ovdje će gostovati razni DJ-i.

Boogie Lab
Mladen Vidović i Karlo Vulin

Novo cool mjesto u gradu na koje ćete rado svraćati od jutra do mraka

Tokom cijelog dana, od jutra do večeri, u Boogieju će vas pratiti good times atmosfera, posljednji dio slogana koji opisuje cijeli koncept ovog jedinstvenog mjesta. I zaista, na predstavljanju na kojem smo danas bili, uživali smo u opuštenoj atmosferi, dobroj glazbi i još boljim zalogajima među kojima nam je teško izdvojiti favorita.

Boogie Lab se službeno otvara sutra u 9 sati – mi već sada znamo da će nam postati mjesto na koje ćemo rado navraćati po dnevnu dozu dobre hrane, glazbe i ugodne atmosfere.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori