Fotografije zbog kojih bismo ljeto voljeli provesti u Parizu
Fotografije zbog kojih bismo ljeto voljeli provesti u Parizu

Fotografije zbog kojih bismo ljeto
voljeli provesti u Parizu

Likovna umjetnost umjetne inteligencije, službeni je naziv umjetničkog pravca koji dobiva sve više poklonika. Baš kao što to sam naziv sugerira, riječ je o radovima u prvom redu nastalima korištenjem umjetne inteligencije.

Razvoj ovog umjetničkog pravca uvelike je pratio tehnološki progres, a možda će vas iznenaditi informacija kako prva AI djela nastaju još početkom 1960-ih godina. Ipak, šira dostupnost sustava i aplikacija za generiranje novih slika posljednjih je godina popularizirala spomenuti pravac.

Sve je više umjetnika koji su se odlučili okušati u ovom likovnom pravcu, a našu su pažnju ovoga puta privukli radovi francuskog AI artista koji djeluje pod nazivom If Only. Prijevod njegovog imena kad bih samo mogao daje nam i sjajan uvid u njegove radove – kad bi samo mogli biti istiniti.

Posebno su nas se dojmili kadrovi Pariza koji je za ovu priliku postao scenografija prave ljetne zabave. Naime, dobro poznati simboli i atrakcije grada postali su poprište na kojem su izvedeni vodeni parkovi čije su atrakcije bazeni na napuhavanje. Kad bi barem ovo bilo stvarno, zaključili su mnogi koji su do sada imali priliku vidjeti ove radove. Jedno je sigurno – rado bismo uskočili u ovaj bazen!

@ifonly.ai
ifonly.ai
@ifonly.ai
@ifonly.ai
@ifonly.ai

Pariz slovi za jedan od najposjećenijih i najljepših gradova svijeta.  Grad ljubavi, mode, umjetnosti, a ujedno i grad različitost jednako je fascinantan u svojoj realnosti. Nedavno nas je francuskom prijestolnicom kroz svoj objektiv provela Ivona Bezmalinović, a njezinu foto priču možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram (@ifonly.ai)

Učitati još
Zatvori