Kad ste zadnji put pogledali dobru romantičnu komediju? Netflix ima novog kandidata…
Kad ste zadnji put pogledali dobru romantičnu komediju? Netflix ima novog kandidata…

Kad ste zadnji put pogledali dobru romantičnu komediju? Netflix ima novog kandidata…

Pamtite li kad ste posljednji put pogledali dobru romantičnu komediju? Nekoć žanr koji je devedesetih godina iznjedrio brojna kultna ostvarenja,  posljednjih je godina sveden (u najbolju ruku) na niz ostvarenja B produkcije. Ne iznenađuje stoga što su pojedini filmski kritičari ustvrdili kao je riječ o žanru na samrti.

Možda su u svojoj ocjeni pregrubi, ali primjetno je kako nekoć popularni žanr romantičnih komedija prolazi određenu stagnaciju. Interes još uvijek postoji, no nova ostvarenja, premda bila najavljivana kao novi hitovi, nerijetko ostavljaju dojam potraćenog vremena.

O interesu svjedoči i činjenica kako je trenutno najgledaniji filmski naslov na Netflixu upravo romantična komedija The Perfect Find. Premda se ne bismo svrstali u gorljive ljubitelje ovog žanra, priznajemo kako s vremena na vrijeme i mi volimo škicnuti pokoju romantičnu komediju. I ne, nemojte nas krivo shvatiti, nije The Perfect Find najgore ostvarenje ovog žanra. Štoviše, sasvim je solidno.

Ipak, ponukao nas je da se zapitamo pitanje s početka ovog članka – Pamtite li kad ste posljednji put pogledali (baš baš) dobru romantičnu komediju?  Dojma smo kako je, uz predvidljivu radnju, najveći problem modernih romantičnih komedija nedostatak kemije između glavnih likova.

Film The Perfect Find pokušava doskočiti izloženim problemima, no ne uspijeva u potpunosti. Prati priču Jenne Jones, žene koja je naizgled imala sve – sjajnu karijeru, uspješnu vezu i veliku životnu ljubav. Ipak, jedna kobna nesreća promijenila je sve i ona se našla pred novim izazovima. Jedan od njih je i veza s mlađim muškarcem koji je ušetao u njezin život.

Naredne filmske minute otkrit će nam što donosi nova etapa njezinog života te nam prikazati rasplet ove ljubavne priče. Glavne uloge u novom Netflixovom filmu povjerene su Gabrielle Union i Keithu Powersu, a temeljen je na istoimenoj knjizi američke autorice Tie Williams.

Foto: Emily Aragones/Netflix

Učitati još
Zatvori