Romantične komedije na koje ste možda zaboravili, a mogli bi ih opet pogledati

Romantične komedije na koje ste možda
zaboravili, a mogli bi ih opet pogledati

Definitely, Maybe

Ljetna večer je idealno vrijeme za opuštanje uz romantične komedije. Gledali smo ih stvarno mnogo, no neke su možda ostale zaboravljene u dvijetisućitima, zlatnom dobu rom-coma. Danas je savršeno doba da pogledate barem jednu s našeg popisa…

Definitely, Maybe

Od legendarnog producenta Tima Bevana, koji nam je, između ostalog, donio kultne filmove poput “Fargo”, “Veliki Lebowski”, “Noć glupih mrtvaca”, ali i romantične komedije poput “Zapravo ljubav”, “Četiri vjenčanja i sprovod”, “Dnevnik Bridget Jones”, stiže još jedna odlična romantična komedija koju je napisao i režirao Adam Brooks, kojeg se proslavio kao scenarist “Francuskog poljupca” s Meg Ryan i Kevinom Klinom. Glavne uloge pripale su Ryanu Reynoldsu, Elizabeth Banks, Kevinu Smithu, Rachel Weisz i Isli Fisher.

Will Hayes (Ryan Reynolds) je politički savjetnik koji se nalazi usred neugodnog razvoda. Njegova desetgodišnja kći Maya (Abigail Breslin), nesretna što se njeni roditelji rastaju, želi saznati od svog oca kako su se on i majka prvi puta upoznali. Will se prisjeća vremena kada je bio naivan i mlad došljak iz Winsconsina u New York, koji se nadao da će raditi na predsjedničkim izborima. Privikavajući se na veliki grad, Will upoznaje žene koje će obilježiti njegov život – Emily (Elizabeth Banks), April (Isla Fisher) i Summer (Rachel Weisz).

Definitely, Maybe

Along Came Polly

Kako povezati život bez ikakvih rizika i romantičnu ljubavnu aferu ispunjenu neočekivanim zapletima, pokazat će nam redatelj John Hamburg koji nam je pripremio još jednu urnebesnu komediju s vrhunskim komičarima, Benom Stillerom i Jennifer Aniston u naslovnim ulogama. Pojačanje u glumačkoj postavi su poznati Alec Baldwin i Debra Messing.

Along Came Polly

Shallow Hal

Braća Farrelly nametnula su se kao kraljevi američke komedije. Njihovi su filmovi uvijek odskakali od humorističnog mainstreama. Još su svojim prvim filmom “Glup i gluplji” pokazali da vole iznenaditi gledatelje i poigrati se tolerancijom, no kako su to činili na vrlo inteligentan, zabavan i atraktivan način, gledatelji su to prihvaćali. Ipak, za film “Shallow Hal” može se zaključiti da je nešto drukčiji od ostatka njihove filmografije. On se više nego bilo koje njihovo ranije ostvarenje približio klasičnoj romantičnoj komediji, i to prvenstveno zahvaljujući tematici kojom se bavi. Naime, priča o romansi mladića s poremećenim sustavom vrijednosti i samokritične djevojke nezadovoljne svojim izgledom na trenutke je vrlo iskrena, pa čak i dirljiva. Naravno, priča je “ukrašena” izvjesnom dozom vulgarnog humora i cinizma pomoću kojih braća uspješno održavaju ravnotežu između ozbiljnosti i zabave. U filmu su jako zabavni Jack Black i Gwineth Paltrow.

Shallow Hal
Shallow Hal

Down with Love

“K vragu i ljubav” hommage je američkim romantičnim komedijama o borbama spolova kakve su krajem 50-ih i 60-ih snimali Doris Day i Rock Hudson. Početak filma čak je sa starim logom 20th Century Foxa i najavljuje film u CinemaScopu, a animirana špica i ostatak filma izgledaju kao da su snimljeni u to doba. Režija i scenarij također vjerno prate formule tadašnjih komedija.

Barbara Novak (R. Zellweger) dolazi u New York kako bi promovirala svoju novu knjigu “Down with Love”, svojevrsni vodič za žene koji u nekoliko koraka objašnjava kako da dođu u ravnopravnu poziciju s muškarcima u privatnom životu i poslovnom. Knjiga postaje bestseler, pa glavni urednik magazina “Know” želi da njegova zvijezda istraživačkog novinarstva, veliki zavodnik, Catcher Block (Ewan McGregor) intervjuira Barbaru. No Block ima bolju ideju, predstavit će joj se pod krivim imenom, zavesti je i u novom članku razotkriti je kao prevaranticu koja i sama želi staromodnu ljubav i obitelj.

Down with Love
Down with Love
Down with Love

Love and Other Disasters

Jacks (Brittany Murphy) je pomoćnica urednika u britanskome Vogueu i središte grupe prijatelja kojima nalazi partnere i koje vodi kroz katastrofalne veze. Najviše se trudi naći pravu ljubav svojem gay cimeru Peteru (Matthew Rhys). No, Jacks će morati shvatiti da se mora usredotočiti na vlastiti ljubavni život koji baš i nije savršen, a Peter će morati shvatiti da mu upravo maštanje o idealnom ljubavniku predstavlja prepreku na putu prema sreći u životu.

Love and Other Disasters
Love and Other Disasters

Catch and Release

Romantična komedija redateljski je debi Susanne Grant, koja je slavu stekla scenarijima za filmove Erin Brokowich i Ever After. U glavnim ulogama se nalaze Jennifer Garner i Timothy Olyphant. Nakon iznenadne smrti zaručnika Gray Wheeler (Jennifer Garner) utjehu pronalazi u društvu njegovih prijetelja, pristupačnog, šaljivog Sama (Kevin Smith), kontrol freaka Dennisa (Sam Jeager) i Fritza (Timothy Olyphant), starog prijatelja iz djetinjstva, nepopravljivog ženskara za kojeg smatra da je jedan od najneodgovornijih ljudi koji hodaju planetom.

Catch and Release
Catch and Release

Učitati još
Zatvori