Film Pamtim samo sretne dane oduševio je kritiku i publiku, a okupio je naše najbolje glumce
Film Pamtim samo sretne dane oduševio je kritiku i publiku, a okupio je naše najbolje glumce

Film Pamtim samo sretne dane oduševio je kritiku i publiku, a okupio je naše najbolje glumce

Nakon što je bio prikazan na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu te Zagreb Film Festivalu, hrvatski film Pamtim samo sretne dane ovih dana je stigao i u domaća kina. Riječ je o nagrađivanom i hvaljenom filmu redatelja Nevija Marasovića. Uz scenarij Norvežanina Gjermunda Gisvolda i glumačku postavu velikana i mladih nada, napravio je jedan od dirljivijih filmova koje ćete pogledati u zadnje vrijeme.

Pamtim samo sretne dane

Pamtim samo sretne dane…

Radnja filma se odvija u jednom restoranu u kojem sjedi stariji gospodin Hrvoje. Restoran predstavlja čekaonicu za drugi svijet, a gosti koje on promatra su zapravo on i njegova obitelj kroz godine i u važnim trenucima njegova života. Hrvoje je prisiljen gledati te događaje na objektivan način, kao muha na zidu te kao sudac i porota vlastitom životu i odlukama koje je donio. Film svojevrsno prikazuje kako to izgleda kada vam život prođe pred očima.

Riječ je o priči s kojom se mnogi mogu poistovjetiti. Film priča o životu, smrti, žaljenju i greškama te je oduševio gledatelje koji su ga imali priliku pogledati.

Pamtim samo sretne dane
Pamtim samo sretne dane

Pamtim samo sretne dane naišao je na odobrenje i kritičara, a zaista ga vrijedi pogledati. U prilog mu sigurno ide izvrsna režija Marasovića. Slobodno možemo reći kako je jedan od najperspektivnijih naših redatelja trenutno. Podsjetimo, njegov prvi dugometražni film The Show Must Go On iz 2008. osvojio je u Puli Zlatnu arenu. Poznati film Comic Sans njih čak šest, od kojih je i nagrada publike.

Osim toga, film je prepun sjajnih glumaca svih generacija. Hrvoja glumi velikan jugoslavenske kinematografije, slovenski glumac Radko Polič koji nažalost nikad nije vidio film. Preminuo je 2022. godine. Uz njega tu su i Zlatko Burić, Živko Anočić, Tihana Lazović, Leon Lučev, Janko Popović Volarić, Goran Bogdan, Alma Prica, Toma Medvešek, Rok Juričić, Dado Ćosić, Lana Meniga, Jelena Miholjević, Tara Thaller, Marko Petrić, Nina Violić, Tena Nemet Brankov, Stjepan Perić, Leona Paraminski, Franjo Kuhar i drugih.

Film možete pogledati u CineStar kinima diljem Hrvatske kao i u Kinoteci u Zagrebu.

Foto: FEST

Učitati još
Zatvori