Tihana Lazović zvijezda je nove domaće komedije. U razgovoru nam je otkrila tajne sa seta
Tihana Lazović zvijezda je nove domaće komedije. U razgovoru nam je otkrila tajne sa seta

Tihana Lazović zvijezda je nove domaće komedije. U razgovoru nam je otkrila tajne sa seta

Tihana Lazović jedna je od onih glumica koje plijene pažnju šarmom, autentičnošću i snažnim karakterom. Njezin glumački talent i posvećenost radu oslikavaju se u brižno stvaranim kompleksnim likovima. Bilo da utjelovljuje glumačku divu Elizabeth Taylor na kazališnim daskama u predstavi Bilo jednom na Brijunima ili domaćicu Tinu u ostvarenju Samo kad se smijem koje govori o temama obiteljskog nasilja, zahvaljujući uvjerljivoj interpretaciji, ova mlada glumica na publiku ostavlja snažan dojam.

Njezin novi film Živi i zdravi 8. veljače kreće se prikazivati u domaćim kinima. U pitanju je komedija koja kroz jedno dinamično vjenčanje prikazuje sukob starog i novog. Razgovarali smo sa Tihanom, a ova talentirana glumica za Journal je otkrila da nije ljubiteljica crvenog tepiha, da prilikom odabira uloga dosta pažnje posvećuje samom scenariju te da joj je angažman u komediji, koja ima dosta akcijskih scena, toliko pasao da se ohrabrila i pojedine scene snimila bez dvojnice.

Stvaranje likova koje igram za mene je intiman proces.

Tihana Lazović
Tihana Lazović

Kakve dojmove donosite sa svjetske premijere filma u Talinu? Je li tijekom prvog prikazivanja filma javnosti uzbuđenje (trema) najveće?

Naravno, uvijek je uzbuđenje prisutno kada prvi put prikazujete film publici. Stvaranje filma, stvaranje likova koje igram za mene je intiman proces, i u trenutku kada film predstavite publici, potpuno ste izloženi i ranjivi. To je zastrašujuć, ali i vrlo katarzičan osećaj.

Nakon toliko značajnih i uspješnih ostvarenja, kako danas reagirate na premijere? Je li se Vaš odnos prema njima promijenio?

Moram biti iskrena. Ne uživam u premijerama. Radije bih otišla na noćno snimanje nego šetala crvenim tepihom. Ali, to je dio posla.

Tihana Lazović
Tihana Lazović
Tihana Lazović
Tihana Lazović

Film okuplja regionalnu umjetničku ekipu. Kako biste opisali suradnju s Ivanom Marinovićem?

Ivan je nevjerojatno darovit, predan, inteligentan i suosjećajan redatelj. Njegovo poverenje u mene je zaista nevjerojatno i na tome sam mu neizmjerno zahvalna. Ovo snimanje je bilo posebno, zaista. Nevjerojatna količina ljubavi uložena je u film od strane svakog sektora i mislim da se to osjeća u finalnom proizvodu. Često zaboravljamo da iza svega stoje producenti koji rade nevjerojatan posao da nas sve drže na okupu, da nam omoguće da slobodno stvaramo. To je takozvani nevidljivi posao, posao iz ureda bez kojeg film ne bi bio moguć, a često se uzima zdravo za gotovo. Tu prvenstveno mislim na producenticu filma Mariju Stojanović i direktoricu filma Masi Lero. Nevjerojatne su to žene. Glumila bih i stablo u njihovoj produkciji (smijeh).

Što najviše cijenite kod direktnog partnera u procesu rada? Kakav način rada (suradnje) Vam generalno najviše paše?

Imala sam nevjerojatnu sreću da mi u ovom filmu partner bude Goran Slavić. Dugo se nisam susrela s takvim sirovim, nevjerojatnim talentom. Neviđeno duhovit, predan, topao partner s kojim je svaki kadar bio uživanje. Fantastičan glumac i divan čovjek.

Nemamo često priliku uživati u domaćim komedijama. Koliko je zadovoljstvo i izazov igrati ovaj žanr?

Za mene je najvažniji dobar scenarij. Kada sam prvi put pročitala Žive i zdrave, potpuno sam odvalila. Odmah sam se zaljubila u te fantastično napisane sulude likove. Od prvog čitanja, preko probi, do samog snimanja, rad na ovom projektu bio je užitak. Radili smo puno, snimanje nije bilo lako, bilo je izazovno i zahtjevno, ali je svaka “akcija” na setu bila čisto uživanje.

Čini se da film, kroz humorističnu priču koju nosi, obiluje akcijskim scenama. Koliko je bilo zahtjevno snimiti ih?

Obožavam sve akcijske scene, žao mi da ih nema više u mojim filmovima. Pa recimo, skakanje s balkona je bilo predviđeno za moju dvojnicu, ali sam ipak ja skakala. Tko zna, mozda u nekom sljedećem životu budem kaskaderka.

Publika Vas je uglavnom upoznala kroz niz dramskih kazališnih i filmskih uloga. Što biste izdvojili kao netipično i novo kada je riječ o Vašoj ulozi u ovom filmu?

Glumci u komediji nikada ne “igraju” komediju. Upravo suprotno. Naši likovi prolaze kroz ozbiljne drame, previranja i oluje. U tom smislu, priprema za ovaj film, stvaranje moje Dragane nije bilo ništa jednostavnije, ili lakše, da tako nazovemo, od pripremanja za ozbiljnu filmsku dramu.

Institucija braka se, u odnosu na tradiciju, s godinama dosta promijenila. Kako Vi danas gledate na nju?

Kao i sve, i pitanje braka je stvar osobnog izbora. Dokle god odluka proizlazi iz slobode i ljubavi, živjeli! Dokle god običaji na svadbama nisu mizogini i šovinistički, živjeli!

Tekst je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Marko Suvić
Stajling: Vanja Pantin
Makeup: Ana Kovačević
Hair: Dimitrije Vokić
Kreativna direkcija: Marija Jovanović
Lokacija: Loft studio

Učitati još
Zatvori