Ako tražite napete serije koje će vas držati u neizvjesnosti, pogledajte ovih top 6
Ako tražite napete serije koje će vas držati u neizvjesnosti, pogledajte ovih top 6

Ako tražite napete serije koje će vas držati u neizvjesnosti, pogledajte ovih top 6

Nakon što smo izabrali najbolje nerazvikane trilere koji će vas držati u neizvjesnosti, zapitali smo se i koje su to najbolje napete serije koje obožavamo gledati. Od nekih dobro poznatih, do onih koji su izašli ove godine, napravili smo malu listu za sve ljubitelje napetih serija.

napete serije

Sherlock

Nema bolje dobre stare napetosti od Sherlocka Holmesa. Najpoznatiji detektiv na svijetu ima nekoliko svojih serija i filmova, ali najnapetija je zasigurno britanska Sherlock s Benedictom Cumberbatchom u naslovnoj ulozi. Sherlock je neobičan prikaz legendarnog detektiva koji je proizašao iz pera Conana Doylea. Serija ga smješta u moderno doba i čini ga visoko funkcionalnim sociopatom. U raznim istragama mu pomaže veteran rata u Afganistanu, John Watson (Martin Freeman).

napete serije

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Znamo da redatelju Guillermu del Torou nisu strane misterija i napetost. Samo pogledajte njegove filmove Pan’s Labyrinth i Crimson Peak. Ako vam se takva napetost sviđa, onda na Netflixu morate pogledati njegovu seriju Cabinet of Curiosities. Bizarne noćne more odvijaju se u osam strašnih nepovezanih epizoda u vizualno zadivljujućoj kolekciji horora. Ne nedostaje ni poznatih glumaca poput Bena Barnesa, Ruperta Grinta i F. Murray Abrahama.

napete serije

Ratched

Ratched je napeta serija koja je origin story medicinske sestre Mildred Ratched iz kultnog filma Let iznad kukavičjeg gnijezda. Godina je 1947. i Mildred stiže u Kaliforniju kako bi potražila posao u vodećoj psihijatrijskoj bolnici gdje su započeli novi i uznemirujući eksperimenti na ljudskom umu. Na tajnoj misiji, Mildred se predstavlja kao savršena slika onoga što bi predana medicinska sestra trebala biti. No, ubrzo se počinje infiltrirati u sustav bolnice. Mildredina elegantna vanjština odbija rastuću tamu koja već dugo tinja iznutra, otkrivajući da se prava čudovišta stvaraju, a ne rađaju.

napete serije

Mask Girl

Već smo pisali o odličnim korejskim serijama koje zaslužuju više pažnje, a jedna od njih je i napeta Mask Girl. Radnja prati uredsku službenicu koja je nesigurna u svoj izgled te noću postaje maskirana internetska ličnost sve dok niz nesretnih događaja ne nadvlada njezin život. Mask Girl vas drži na rubu stolca do kraja, a već je nazivaju jednom od najšokantnijih serija u zadnje vrijeme.

napete serije

Sharp Objects

Listu napetih serija ne bi mogli napraviti bez izvrsne HBO miniserije Sharp Objects s Amy Adams u glavnoj ulozi. Nakon liječenja svoje mentalne bolesti, kriminalistička reporterka Camille Preaker vraća se u svoj rodni grad kako bi riješila ubojstvo dviju mladih djevojaka. Međutim, prisiljena je suočiti se i nositi s vlastitim demonima. Način na koji serija miješa slučaj ubojstva s Camillinim djetinjstvom i unutarnjim borbama zna postati i jezivo zbog čega je Sharp Objects jedna od najnapetijih serija koje znamo.

napete serije

True Detective

Trenutno traje četvrta sezona HBO-ove hvaljene serije True Detective tako da je sad savršeno vrijeme da je krenete gledati. Riječ je o antologijskoj seriji u kojoj policijske istrage otkrivaju osobne i profesionalne tajne upletenih, unutar i izvan zakona. Tri sezone koje smo do sad imali prilike pogledati su poprilično napete, a dijelom i zbog izvrsnih glumačkih izvedbi nekih od najvećih Hollywoodskih zvijezda. U True Detectivu su glavnu riječ vodili Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Colin Farrell, Rachel McAdams, Mahershala Ali, a sada im se pridružuje i Jodie Foster.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori