Dok čekamo drugu sezonu serije Squid Game, gledamo ove korejske drame na Netflixu
Dok čekamo drugu sezonu serije Squid Game, gledamo ove korejske drame na Netflixu

Dok čekamo drugu sezonu serije Squid Game, gledamo ove korejske drame na Netflixu

Svi smo upoznati s korejskim serijama Squid Game i Alice in Bordeland koje su apsolutno dominirale na Netflixu kad su izašle. Nije nepoznato da Koreja proizvodi odlične filmske i TV sadržaje tako da nas uspjeh tih serija ne čudi, ali sa Squid Game i filmom Parazit, u zadnjih par godina interes za korejski sadržaj se povećao. Netflix je prepun odličnih korejskih drama, popularno zvane K-drame, koje su kvalitetne i zaslužuju da se o njima priča. Donosimo vam preporuke za K-drame na Netflixu koje već danas možete početi bingeati.

Mask Girl

Serija koja je trenutno u trendingu na Netflixu, Mask Girl uzbudljiva je triler-drama. Priča prati Kim Mo-mi, uredsku službenica koja je nesigurna u svoj izgled. Dok danju radi u uredu, noću postaje maskirana internetska ličnost sve dok niz nesretnih događaja ne pogodi njezin život. Ako postoji nešto što su korejske serije magistrirale, to je napetost i neočekivane plot twistove. Seriju svi nazivaju nepredvidljivom i čudnom. Ima sedam epizoda, od kojih se prvih par može klasificirati kao dark comedy, dok ne krene u sasvim drugom smjeru. Do kraja serije, elementi triler-drame su sve izražajniji, a radnja postaje sve mračnija i brutalnija.

korejske drame

Black Knight

Netflixova apokaliptična serija Black Knight ima sve elemente odlične K-drame. Smještena je u 2071. godinu u kojoj je živo samo 1% populacije. Ljudi mogu preživjeti samo pomoću respiratornih maski, a uspostavljena je i stroga društvena podjela na Korejskom poluotoku. U takvom svijetu, dostavljači imaju krucijalnu ulogu, a za izbjeglice je to jedina profesija koja im omogućuje opstanak. To je premisa uzbudljive akcijske drame koja je ove godine stigla na Netflix. Black Knight slobodno možemo nazvati korejskim Mad Maxom, a iako su gledatelji zamjerili nedostatak logike, ova serija savršena je ako tražite malo akcijskog predaha.

korejske drame

The Good Bad Mother

Neke kvalitetne korejske serije mogu kod nas često proći ispod radara, a takav je i slučaj s The Good Bad Mother koja ima izvrsne recenzije. Riječ je o krimi drami s elementima komedije koja prati odnos sina i njegove majke. Kada tragična nesreća ostavi ambicioznog odvjetnika s umom djeteta, on i njegova majka krenu na putovanje oporavka njihovog odnosa. Ova serija ima laganiji ton od ostalih na listi što ne znači da je lošija. Dapače, recenzije na seriju su odlične, a posebno se hvali gluma glavnog glumca Lee Do-hyuna. Emotivna drama s puno sretnih i tužnih trenutaka.

korejske drame

The Accidental Narco

Kroz sedam napetih epizoda, serija The Accidental Narco vodi nas u svijet droge i kriminala. Radnja prati običnog biznismena koji igrom slučaja biva uvučen u teritorijalni rat zbog čega nema izbora nego surađivati s Nacionalnom sigurnosnom službom u tajnoj operaciji. Cilj je uhititi korejskog drug lorda koji ima kontrolu nad karipskom državom Suriname. The Accidental Narco ima brz tempo i donosi napetost po kojoj su K-drame i poznate, a ako ste voljeli seriju Narcos, preporučujemo da date priliku i ovoj.

korejske drame

Business Proposal

Business Proposal donosi romansu, komediju i dramu u jednom te čini savršenu K-dramu za gledanje ovaj vikend. Prerušena u svoju prijateljicu, Ha-ri se pojavljuje na blind dejtu kako bi otjerala odabranika. Međutim, planovi se izjalove kada se ispostavi da je on njezin izvršni direktor. Zaplet nastaje kada on predloži jednu ponudu. Još jedna serija odlična za bingeanje vikendom, Business Proposal duhovita je rom-com serija.

korejske drame

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori