Ako volite gledati trilere onda morate pogledati ovih 7 nerazvikanih
Ako volite gledati trilere onda morate pogledati ovih 7 nerazvikanih

Ako volite gledati trilere onda morate
pogledati ovih 7 nerazvikanih

Nema nam ništa draže nego upaliti napeti film koji nas odvede u neki drugi svijet. Trileri su jedni od onih filmova koji često dobiju puno pažnje, a postoji ogromna lista onih koje obožavamo. Ipak, kako ne bi stalno gledali iste, sastavili smo listu nerazvikanih trilera koje morate pogledati.

nerazvikani trileri

Mother

Kralj stapanja žanrova, Bong Joon Ho, poznat po hit filmu Parazit, 2009. režirao je film Mother. Film prati skroman život jedne majke i njezinog povučenog 28-godišnjeg sina. Kada policija u njihovom susjedstvu pronađe mrtvo tijelo ubijene djevojke, optuže njezinog sina Do-joona. Ona zatim preuzima stvari u svoje ruke i čini sve kako bi pronašla pravog ubojicu i oslobodila svog sina krivnje. Ako volite filmski opus Bong Joon Hoa onda morate pogledati Mother. Baš kao i njegovi drugi filmovi, i ovaj ima odlične glumačke izvedbe i napetost koja vas drži na rubu stolca. Glavni motiv majčine ljubavi koja bi učinila apsolutno sve da spasi sina čini film briljantnim jer nikada ne očekujete stvari koje vidite u ovom filmu.

nerazvikani trileri

The Game

David Fincher poznat je po stvaranju trilera, napetih drama i misterioznih krimića. Dok su njegovi Fight Club, Se7en, The Social Network, Gone Girl i Zodiac već lagano ušli u kultni status, The Game je iz nekoga razloga uvijek podcijenjen. Film prati bogatog bankara Nicholasa (Michael Douglas). On je samotnjak koji nema prevelik društveni život. Njegov brat Conrad (Sean Penn) mu za rođendan pokloni jedinstveno iskustvo. Uruči mu karticu za nešto što se zove Consumer Recreation Services koja mu pruža ulazak na svakakve neobične zabave. Misterija se sve više poveća kada Nicholas popusti i iskoristi karticu. Međutim, počnu se događati čudne i loše stvari.

nerazvikani trileri

In Bruges

Prošle godine sigurno ste gledali The Banshees of Inisherin, irski film redatelja Martina McDonagha s Colinom Farrellom i Brendanom Gleesonom u glavnim ulogama. Jedan drugi McDonaghov film, In Bruges, mogao bi se opisati kao neslužbeni prequel Bansheesa. U filmu također glume Farrell i Gleeson, a prati dvojicu plaćenih ubojica kojih šef Harry (Ralph Fiennes) pošalje da se sakriju u belgijski grad Bruges nakon što je jedan posao pošao po krivu. Ken (Gleeson), stariji od njih dvojice, odluči s velikom zainteresiranošću razgledavati srednjovjekovni grad, dok je Ray (Farrell) očajan zbog krivo napravljenog posla (koji je završio puno tragično nego što mislimo na početku filma) i ne vidi čari Brugesa. Njihov jednostavni boravak ubrzo eskalira kada Ray upozna ženu i odluči promijeniti cijeli život. In Bruges je odličan triler s elementima humora i jedan od onih koje ne viđate često.

nerazvikani trileri

Barton Fink

Veliki smo obožavatelji kinematografije braće Coen tako da smo u našu listu morali uvrstiti jedan od njihovih nerazvikanih filmova – Barton Fink. To je film s početka njihove karijere u kojem su izbrusili svoj prepoznatljivi stil miješanja komedije s elementima trilera i drame. Naslovnu ulogu glumi John Turturro, čest suradnik Coenovih, a riječ je o kazališnom piscu iz New Yorka koji dolazi u Hollywood pisati scenarije za filmove. No, upadne u blokadu i nikako ne može završiti scenarij. Skriven u otrcanom hotelu, ispred svoje tihe pisaće mašine, Barton shvaća da mu je jedina nada da ispoštuje rok, crpiti inspiraciju od susjeda u hotelu, krupnog prodavača osiguranja, Charlieja Meadowsa (John Goodman). Dok samodestruktivnom Bartonu vrijeme curi, hoće li se uspjeti suočiti s nemilosrdnom holivudskom stvarnošću.

nerazvikani trileri

Good Time

Još jedna filmska braća koja rade odlične filmove našli su se na našoj listi. Riječ je o braći Safdie čiji je Uncut Gem postao neovisni hit. No, želimo pažnju skrenuti na njihov raniji triler Good Time. Nakon što je zbog neuspjele pljačke banke njegov mlađi brat završio u zatvoru, Connie Nikas (Robert Pattinson) kreće u zamršenu odiseju kroz podzemlje New Yorka kako bi izvukao svog brata Nicka (Benny Safdie) iz zatvora. Good Time je originalan film s hintom psihodelije zbog koje ste prikovani uz ovu priču od početka do kraja. Film jako brzo teče i prava je avantura, a Pattinson je bolji nego ikad.

nerazvikani trileri

Jackie Brown

Jackie Brown smatran je jedan od najpodcjenjenijih filmova Quentina Tarantina. Film prati stjuardesu Jackie Brown koja za dilera Ordella šverca oružje i drogu iz Meksika u SAD. Kada je policija uhvati, dva agenta joj ponude slobodu u zamjenu za pomoć pri uhićenju Ordella. U to vrijeme, Ordell zamoli Maxa Cherryja, čovjeka koji vodi biznis u kojem pomaže ljudima izaći iz pritvora uz jamčevinu, da izvadi Jackie iz pritvora s namjerom da je ubije. Jackie sumnja u Ordellove namjere i skuje plan s Maxom u kojem će prevariti Ordella i ukrasti mu milijun dolara. Jackie Brown napeta je igra puna zabavnog i pamtljivog dijaloga, odličnog soundtracka (što biste i očekivali od Tarantina) te zvjezdane postave koja čini ovaj triler jednim od Tarantinovih boljih. Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Michael Keaton i Robert De Niro u svojoj prvoj i jedinoj ulozi u Tarantinovu filmu.

nerazvikani trileri

Amores Perros

Prvi dugometražni film meksičkog redatelja Alejandra Iñárritua Amores Perros pokazao je zašto je ovaj redatelj postao jedan od najtraženijih redatelja 21. stoljeća. Smješten u Meksiku, Amores Perros prati tri različite priče i likove koje je povezala jedna strašna prometna nesreća. Octavio (Gael Garcia Bernal) je buntovni tinejdžer koji je potajno zaljubljen u suprugu svoga brata i mašta o bijegu iz svoj jadnog i siromašnog života. Stoga se upušta u brutalne borbe psima sa svojim opasnim psom Cofijem. Valeria je poznata manekenka koja uspije izgubiti svog malog psa unutar svog stana. Ozlijeđena je, u stanu su radovi, a pas upadne između rupa u parketu. Zadnje imamo Chivoa, vagabunda koji žali što je ostavio svoju kćer. Svu ljubav koju ima, pruža psima lutalicama, a posebno ranjenom Rottweileru kojeg je pronašao. Svi njihovi putevi će se sresti u priči o ljubavi, nevjeri, grijehu i smrti.

nerazvikani trileri

Layer Cake

Ako vam nedostaje Daniel Craig kao James Bond, vratite se malo u prošlost i pogledajte njegov film iz 2004., uzbudljivi akcijski triler Layer Cake. Film prati Craiga, kojemu u filmu nikad ne saznamo ime. On je uspješni diler kokaina koji želi otići u ranu mirovinu i uživati u bogatstvu koje je stekao dilajući kokain i ecstasy. No, njegov šef Jimmy Price ima za njega zadnji zadatak. Kćer narkomanka poznatog crime bossa Eddieja Templea je nestala i Price hoće da je diler pronađe. Layer Cake je debitantski film Matthewa Vaughna, producenta iza Guy Ritchiejevih filmova čiji se utjecaj vidi i na ovom filmu. Zato ako volite Craiga, a i Guy Ritchieja, svidjet će vam se Layer Cake. U filmu osim Craiga još glume i Tom Hardy, Sienna Miller i Michael Gambon.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori