Donosimo listu od 8 odličnih serija koje će vas istovremeno nasmijati i dirnuti u srce
Donosimo listu od 8 odličnih serija koje će vas istovremeno nasmijati i dirnuti u srce

Donosimo listu od 8 odličnih serija koje će vas istovremeno nasmijati i dirnuti u srce

Često primijetimo kako serije koje miješaju dramu s komedijom nekako najbolje uspiju opisati život. Upravo zato što u životu možemo pronaći smiješne stvari i u tragičnim trenucima te se jedan dan smijemo, a drugi plačemo. Možda su nam zato i najdraže dramedije. Izdvojili smo listu onih koje su nas oduševile zadnjih godina.

najbolje dramedije

Fleabag

Duhovita žena, poznata samo kao Fleabag, nema filtera upravljajući životom i ljubavlju u Londonu dok se pokušava nositi s nedavnom tragedijom. Ljutita i ožalošćena, pokušava se izliječiti odbijajući svakoga tko joj pokuša pomoći, ali Fleabag nastavlja kroz sve to sa svojom hrabrošću. Komičarka Phoebe Waller-Bridge glumi glavni lik u seriji koja se temelji na Waller-Bridgeinoj istoimenoj one-woman predstavi iz 2013. godine.

Fleabag je možda jedna od najboljih serija ikad, a još više jedna od najboljih dramedija. Sa samo dvije sezone, Waller-Bridge je znala kada prestati i ostavila nam seriju koja se ne može usporediti s nijednom drugom. Razbijanje četvrtog zida, zbog kojeg imamo osjećaj kako smo jedino mi ti koje Fleabag pušta da joj se približe, izvrsna gluma cijele glumačke postave i oštrouman humor čine Fleabag najboljom dramedijom koju smo pogledali u zadnje vrijeme.

najbolje dramedije

Beef

Nakon incidenta na parkiralištu, dolazi do bijesa na cesti što rezultira žestokom svađom između Amy i Dannyja, dvoje protivnika. Osveta između njih i dokle će ići kako bi se osvetili jedno drugome izmiče kontroli, ugrožavajući sve i svakoga u njihovim životima. Kada je izašla ove godine na Netflixu, Beef je postala apsolutni hit među publikom i kritičarima. Stvarno je zaslužila hype koji dobiva, a ponajviše zbog bogatog dijaloga koji savršeno spaja komediju i dramu. Iako se mnogi fanovi nadaju drugoj sezoni, Netflix još nije potvrdio hoće li biti druge sezone. Beef nije nikad bila najavljena kao miniserija tako da nam ostaje nadati se kako ćemo je uskoro opet gledati.

najbolje dramedije

The Great

Iako je otkazana nakon izvrsne tri sezone (još uvijek smo ljuti zbog toga), The Great vrijedi pogledati. Serija prati fiktivnu priči Katarine i Petra Velikog, careve u Rusiji tijekom 18. stoljeća. Glavni lik je upravo Katarina, koju pratimo u prvoj sezoni kako nevina i slatka dolazi u Rusiju kako bi se udala za Petra Velikog. Do treće sezone Katarina postane carica i njezin borbeni duh i snaga se sve više razvijaju. Povijesne priče već su toliko izlizane da je The Great pravo osvježenje takvim žanrovima. Dajući humor Ruskom Carstvu je ono u čemu serija briljira. Dok u jednoj sceni umirete od smijeha, druga će vas pogoditi ravno u srce. Koliko god duhovita bila, najdraži trenuci serije su nam oni dirljivi.

Elle Fanning i Nicholas Hoult fenomenalni su u svojim ulogama, kemija između njih je pipljiva i ne možemo vjerovati da ih nećemo više gledati na malim ekranima.

najbolje dramedije

After Life

Tonyjev život se okreće naglavačke nakon što mu žena umre od raka dojke. Razmišlja o samoubojstvu, ali umjesto toga odlučuje živjeti dovoljno dugo da kazni svijet za smrt svoje žene govoreći i radeći što god želi. Iako on to smatra svojom ‘supermoći’, njegov plan je potkopan kada ga svi oko njega pokušavaju učiniti boljom osobom. Seriju je napravio poznati komičar Ricky Gervais, poznat po britkom humoru koji ne pošteđuje nikoga. Napravio je The Office, Extras, film Invention of Lying od kojih su svi odlične komedije, no element drame u After Lifeu je nešto što nismo očekivali od komičara.

After Life je iz sezone u sezonu više drama nego komedija uz koju naučite cijeniti život. Serija ima mogućnost nasmijati vas, rasplakati te naučiti lekciju. Prošle godine je završila s odličnom sezonom, a sve tri su trenutno dostupne na Netflixu.

najbolje dramedije

BoJack Horseman

Odlična animirana serija BoJack Horseman jedna je od Netflixovih najuspješnijih. Nakon glume u popularnom sitcomu Horsin’ Around kasnih 80-ih i ranih 90-ih, BoJack Horseman bori se sa svojom sve manjom popularnošću, depresijom, ovisnošću i održavanjem veza s onima do kojih mu je stalo koje čini se, ne može prestati povrjeđivati. Zanimljiva animacija prikazuje ‘obične’ ljude kao ljudska bića, a celebrityje kao životinje, no ono što oduševljava je priča koja se razvijala od urnebesne komedije u prvoj sezoni do srcedrapajuće drame u šestoj.

BoJacka je jedan filmski portal nedavno proglasio i najboljom animiranom serijom svih vremena, a kada je pogledate shvatite i zašto. Vrlo lako vas može prebaciti sa smijeha na plač, a sve zbog pametnog scenarija koji je genijalan.

najbolje dramedije

The Bear

Carmen Berzatto, briljantni mladi chef iz svijeta fine dininga, prisiljen je vratiti se kući kako bi vodio svoju lokalnu obiteljsku prodavaonicu sendviča – Original Beef of Chicagoland – nakon tragične smrti u njegovoj obitelji. U svijetu daleko od onoga na što je navikao, Carmy mora uravnotežiti realnost zamjene restorana s Michelinovim zvjezdicama za malu ‘poslovnu’ kuhinju ispunjenu tvrdoglavim osobljem i svoje napete obiteljske odnose, dok se bori s utjecajem tragične smrti u obitelji. The Bear je trenutno serija o kojoj se najviše priča. Prve dvije sezone oduševile su javnost i kritiku, a jedva se čeka i sljedeća.

Serija ima odličnu ravnotežu između komedije i drame, dopuštajući svakom liku da briljira u oba polja. Od urnebesnog Faka i Cousin Richieja koji uvijek donesu najviše komedije, do dramatičnih epizoda koje prikazuju realnost života i svijeta kuhinje, The Bear je dramedija koja će ući u povijest kao jedna od najboljih.

najbolje dramedije

Insecure

Insecure je serija koju je vrlo lako bingeati. Prati Issu i Molly, mlade žene i najbolje prijateljice koje navigiraju život, karijeru i veze u Los Angelesu. Kroz pet sezona, serija nikada nije podbacila, savršeno stapajući elemente humora i drame. Iako je završila još prije dvije godine, ne možemo je prestati preporučivati. Ono zbog čega je toliko voljena je njezin realističan prikaz mladih ljudi i pronalaska svog smisla. Issa i Molly na tom putovanju puno puta griješe i nisu uvijek toga ni svjesne. Serija odlično balansira sporedne likove koji su tu čisto zbog potrebe humora te dramatične scene zbog kojih uvijek razmišljamo što bih mi učinili u toj situaciji. Osim uspješnog spajanja humora i komedije, Insecure se može pohvaliti i s odličnom glumom te soundtrackom.

najbolje dramedije

Barry

Komičar Bill Hader glumi Barryja, depresivnog i niskopozicioniranog plaćenog ubojicu kojemu je dosta posla kojeg obavlja. Razočaran što mora obaviti još jedan takav zadatak, Barry traži izlaz. Odlazi iz Midwesta u Los Angeles kako bi izvršio ubojstvo glumca koji spava sa ženom mafijaša. Međutim, njegov odlazak u Grad anđela pokazat će se puno bitnijim nego što je mislio. Dok slijedi svoju metu na satove glume, Barryja opčini zajednica ambicioznih glumaca koji žele uspjeti. Posebno mu se svidi studentica Sally koja uskoro postane predmet njegove naklonosti. Barry odluči da će ostaviti posao plaćenog ubojice te se okušati u glumi, no njegov šef Fuches ima drugačije planove. Kriminalna prošlost ubojice neće ga tako lako napustiti.

Barry je hit komedija koja je ove godine doživjela svoj kraj i puno će nam faliti. Serija je osvojila čak devet Emmyja od kojih je i za najboljeg glumca u komediji za izvrsnog Billa Hadera.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori