Ako ste voljeli gledati Dark, onda morate pogledati novu Netflixovu miniseriju Bodies
Ako ste voljeli gledati Dark, onda morate pogledati novu Netflixovu miniseriju Bodies

Ako ste voljeli gledati Dark, onda morate pogledati novu Netflixovu miniseriju Bodies

Na Netflix je prije par dana stigla miniserija koja je oduševila javnost i odmah se našla na listi najgledanijih naslova. Riječ je o seriji Bodies koja je na trenutke krimić, pa drama, pa povijesna serija, pa znanstvena fantastika. Jednostavno, Bodies je serija koja prkosi klasičnom murder mystery žanru. Evo o čemu je riječ.

Bodies

Četiri detektiva, četiri timelinea, jedan mrtvac

Bodies je zanimljiva miniserija koja se odvija u četiri timelinea. Godina je 2023. i detektivka Shahara Hasan istražuje golo mrtvo tijelo koje se pojavilo na ulici Londona. Međutim, ono što ona ne zna je da se isto to tijelo pojavilo na istom mjestu, ali u različitim vremenima. Detektiv Alfred Hillinghead istražuje tijelo 1890., Charles Whiteman 1941., a Iris Mapelwood u budućnosti, 2053. godine.

Dok istraga napreduje, počinju se otkrivati uznemirujući detalji koji prijete sigurnosti Londona i njegovim stanovnicima. Svaki od detektiva prolazi kroz svoje muke i svi pomalo shvaćaju kako pronađeno tijelo nije uobičajen leš na kakve su navikli.

Bodies

Serija Bodies je temeljena na istoimenom romanu britanskog autora Si Spencera koji je preminuo 2021. godine. Kreator serije Paul Tomalin pokušao se što više držati romana i poštovati njegovu radnju. Glumačka postava serije sastavljena je od nekih odličnih već poznatih, ali i novih imena. Najpoznatije ime je zasigurno Stephen Graham kojeg znamo iz serija Peaky Blinders i Broadwalk Empire, kao i iz Guy Ritchiejevih filmova. Imao je i urnebesnu ulogu u Scorseseovom The Irishmanu. Detektivku iz budućnosti glumi Shira Haas koju znamo iz serije Unorthodox, detektiva iz 1941. glumi Jacob Fortune-Lloyd kojeg smo gledali u serijama The Great i The Queen’s Gambit. Nepoznatija imena su nam detektivka iz sadašnjeg doba Amaka Okafor i Kyle Soller, detektiv iz 1890.

Bodies

Bodies ima osam epizoda, a seriju svi hvale te je uspoređuju s njemačkom Netflix uspješnicom Dark. Ako ste voljeli Dark i uspjeli kroz cijelu seriju razumjeti što se događa, onda je Bodies serija za vas. A ako tražite još napetih serija za gledanje, onda pročitajte našu listu serija koje će vas držati na rubu stolca.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori