Ripley je dokazao da je Andrew Scott jedan od najtraženijih glumaca. Evo gdje ga još volimo gledati
Ripley je dokazao da je Andrew Scott jedan od najtraženijih glumaca. Evo gdje ga još volimo gledati

Ripley je dokazao da je Andrew Scott jedan od najtraženijih glumaca. Evo gdje ga još volimo gledati

Već smo pisali kako izgleda da irski glumci poharaju Hollywood ove godine. Cillian Murphy, Paul Mescal i Barry Keoghan apsolutno su nam ultimativni man crush, a uz to smo ih obožavali u filmovima Oppenheimer, Saltburn i All of Us Strangers. S Mescalom se u zadnjem filmu pojavljuje i Andrew Scott koji je zapravo glavni glumac i sad je već poznato da nas je oduševio. Njegov fan smo još od serije Sherlock, a s vremenom nam je postao sve draži. Evo zašto volimo Andrewa Scotta.

Andrew Scott

TV uloga koja nas je osvojila

Andrew je svoju karijeru još započeo u 90-ima glumeći u predstavama u svojoj rodnoj Irskoj i manjim ulogama u TV serijama. Javnosti, a i kritikama je prvo zapeo za oko ulogom Jima Moriartyja u hit seriji Sherlock s Benedictom Cumberbatchom. Moriarty je glavni neprijatelj Sherlocka Holmesa, a bio nam je možda i najdraži lik. Za svoju ulogu dobio je i BAFTA TV nagradu za Najboljeg sporednog glumca. Serija bi postala odmah bolja čim bi se Andrew Scott pojavio na ekranu. U Sherlocku je glumio od 2010. do 2017., a i sam kaže kako mu je promijenila život. Nakon uspjeha serije, Andrew dobiva uloge u James Bond filmu Spectre te nastavlja s radom u kazalištu. Onda dolazi još jedna TV uloga koja ga je učinila i seks simbolom.

Andrew Scott

Hot Priest

Internet je poludio kada je izašla druga sezona hvaljene serije Fleabag. U njoj je Andrew Scott glumio mladog svećenika koji se sviđa Fleabag. Baš kao i glavni lik, ni svećenik nije imao ime u seriji. U završnoj špici naslovljen je samo kao ‘The Priest’, no Internet je učinio svoje i preimenovao ga u ‘Hot Priest’. Ako ste gledali seriju, onda znate o čemu pričamo. Ženska populacija apsolutno je poludjela za njim, no mnoge nisu mogle sanjariti o Andrewu jer ipak ‘igra za drugi tim’. Međutim, sanjarenje o Hot Priestu nikada neće prestati. Fleabag je Andrewa vinula u visine, a osim njegove privlačnosti, otkrila nam je iznimne glumačke sposobnosti.

Njegov svećenik nije bio ono što zamišljate kad pomislite na svećenike. Pije pivo, psuje i flerta. Svi smo navijali za njega i Fleabag, no znali smo da nikada neće ostaviti vjeru. Ako postoji išta što je Andrewa Scotta učinilo svačijom simpatijom onda je to Fleabag.

All of us are strangers

Uloga života

Ove godine, Andrew je najviše pažnje dobio zbog glavne uloge u filmu All of Us Strangers. Mi smo film pogledali na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu, a dojmove možete pročitati ovdje. Andrew glumi Adama, scenarista koji se nalazi u blokadi pišući svoje novo djelo. Počinje se sve više vraćati svom obiteljskom domu dok se istovremeno zbližava sa svojim jednako usamljenim susjedom Harryjem (Paul Mescal), a usput pronalazi misteriozan način kako preboljeti gubitak roditelja prije 30 godina. Andrew nas je u filmu apsolutno oduševio. Nema sumnje kako mu je ovo uloga života, stoga nas je posebno razočarala činjenica da za nju nije nominiran za Oscara za Najboljeg glumca.

Andrew Scott

U svojoj ‘glavni glumac’ eri

Srećom, javnost se ne može zasititi Andrewa, stoga je sad na Netflixu jedna od najgledanijih miniserija u kojoj upravo on ima glavnu ulogu. Temeljena na poznatom Talentiranom gospodinu Ripleyju, Netflixova miniserija nazvana je Ripley. Andrew glumi Toma Ripleyja koji tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća živi u New Yorku. Uskoro započinje život pun prevara, laži i ubojstva. Uz njega se kao Dickie Greenleaf pojavljuje Johnny Flynn i Dakota Fanning. Serija je snimana skroz u crno-bijeloj tehnici, a Andrew je centar svega. Mi smo cijelu seriju već pogledali, a na ovdje možete i pročitati naše dojmove.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori