Četiri oblika noktiju koji vizualno produljuju prste i ruke
Četiri oblika noktiju koji vizualno produljuju prste i ruke

Četiri oblika noktiju koji vizualno
produljuju prste i ruke

Svatko tko prati trendove zna da se trenutno sve u modnom svijetu vrti oko nostalgije i praktičnosti. Isti ti uzorci našli su put do raznih beauty trendova. Kada je riječ o noktima, mnogi stilovi koji su postali popularni su efektne manikure, praktične i za svakodnevni život.

Elegantan i profinjen izgled noktiju

Jedan primjer dolazi iz popularnog glazed donut trenda koji je i danas apsolutni hit. Nadalje, čokoladne nokte, micro french i brojne drugi stilovi ove jeseni viđat ćemo posvuda. No, dosta smo pričali o manikurama, stilovima i dizajnima. Vratimo se korak unazad. Koje oblike noktiju odabrati za elegantan i profinjen izgled prstiju i ruku?

Kada govorimo o oblicima noktiju, mišljenja su različita. Svatko ima duljinu i oblik koji mu se najviše sviđa, iako im možda ne laska u potpunosti. Pravilnim odabirom oblika možemo potpuno promijeniti izgled ruku. One mogu djelovati mlađe, a prsti tanji i dulji. Osim oblika, i tehnika lakiranja može uveliko pridonijeti boljem izgledu vaših noktiju, prstiju i ruku.

Talijanska manikura

Pričali smo već o talijanskoj manikuri. Riječ je o tehnici lakiranja koja vizualno produljuje same nokte, ali i prste. Koristi se većinom za klasične jednobojne manikure ili za francusku manikuru. Trik je u tome da kistićem dođete što bliže možete kutikuli, ali bez da je dotaknete i da jednostavno nanesete lak, ali da sa strane ostavite prostora između kože i laka.

Koji oblici noktiju laskaju svima?

  • Ovalni

Nokti ovalnog oblika najbolje pristaju sa srednjim do dugim noktima i daju iluziju dugih vitkih prstiju. Da biste postigli ovaj oblik, turpijajte nokte sa strane i zaokružite vrh. Savršeno odgovara kratkim dlanovima i prstima te onima kojima nokti sporije rastu.

  • Badem

Nokti u obliku badema jedan su od naših favorita jer pristaju gotovo svakome. Vrlo slični ovalnom obliku, ali nokti su isturpijani do okruglog vrha. Vrlo jednostavan i šik oblik za postići. Još jedan dobar oblik za male dlanove i prste.

 

  • Četvrtasti

Ravan na vrhu s oštrim kutovima, ovaj oblik izgleda sjajno i na kratkim i dugim te uskim noktima i pomaže proširiti izgled vaših noktiju. Izbjegavajte ako već imate široke pločice noktiju jer će zbog ovog oblika vaše ruke izgledati zdepasto.

  • Squoval

Uvijek popularan izbor i jedan od najlaskavijih izgleda noktiju. Spajajući kvadrat i oval, mekši rubovi ovog oblika čine da prsti izgledaju dulje. Ovaj ovalni oblik s ravnijim vrhom postignite turpijanjem ravno, a zatim oko uglova brzim potezima.

Učitati još
Zatvori