Želite da vam nokti i prsti izgledaju vizualno dulje? Isprobajte talijansku manikuru
Želite da vam nokti i prsti izgledaju vizualno dulje? Isprobajte talijansku manikuru

Želite da vam nokti i prsti izgledaju vizualno dulje? Isprobajte talijansku manikuru

Nokti su među prvim stvarima koje drugi primijete na nama, ali i mi na drugima. Baš zato je bitno da su oni uvijek lijepo sređeni i uredni, čak i ako nisu nalakirani. Bitno je da izgledaju lijepo i da su zdravi, a lakiranje je na drugom mjestu. Ipak, oni koji nokte lakiraju znaju i koliko je bitno da je lak uredno nanesen, a znaju i da tehnika nanošenja laka može utjecati na to kako će nokat izgledati. Lakom se čak vizualno može i izmijeniti oblik i duljina nokta.

Upravo to je cilj tzv. “talijanske manikure”. Lak se ovdje lakira tako da vizualno produljuje same nokte, ali i prste. Koristi se većinom za klasične jednobojne manikure ili za francusku manikuru. Caka je u tome da kistićem dođete što bliže možete kutikuli, ali bez da je dotaknete i da jednostavno nanesete lak, ali da sa strane ostavite prostora između kože i laka.

Talijanska manikura – how to?

Dodatnu duljinu noktu možete dodati i tako što ćete kožicu pogurati, odnosno ukloniti višak iste. Ova metoda lakiranja je savršena za sve koji imaju krakte nokte koji su skloni pucanju i nikako ih ne možete uzgojiti. S ovim načinom lakiranja možete izbjeći produljivanje gelom ili tipsama i tako izbjeći dodatna oštećenja koja bi nastala rašpanjem nokta.

Što se tiče francuske manikure, pak, ona je nešto zaobljenija nego ona klasična. Dakle više sliči slovu “u” i upravo to vizualno produljuje nokat. Stoga, ako volite takvu vrstu klasike, niste izostavljeni iz ovog trenda. Talijanska manikura namijenjena je ljudima sa širokim i kratkim noktima. Onima koji već imaju uske i duge nokte, ovaj način lakiranja još će dodatno vizualno suziti nokte, a ako se radi s gelom na takvim noktima će on biti vidljiviji.

Ako ste raspoloženi za isprobavanje ove talijanske manikure, možda možete izabrati it boju laka za rujan o kojoj smo pisali. Ovaj trik nam je super i zato jer ne morate nužno u salon na nokte, nego ga možete sami doma isprobati.

Foto: Instagram (@luxe.nailstudio, @svedae, @lemanoir)

Učitati još
Zatvori