U Zagrebu se uskoro otvara nekoliko novih gastro adresa koje jedva čekamo posjetiti
U Zagrebu se uskoro otvara nekoliko novih gastro adresa koje jedva čekamo posjetiti

U Zagrebu se uskoro otvara nekoliko novih gastro adresa koje jedva čekamo posjetiti

Kad je riječ o otvaranjima novih restorana, barova, pekarnica, slastičarnica, coffee shopova, vinoteka i pivovara u Zagrebu, prošla je godina bila iznimno uspješna. Otvoreno je zaista mnogo novih mjesta koja su u kratkom roku postala hit u gradu, a 10 nama najdražih izdvojili smo ovdje.

Taj se trend nastavlja i u ovoj godini. U nepuna tri mjeseca 2023. Zagreb je, između ostalog, dobio prvi austrijski restoran nazvan Wirtshaus koji se smjestio u Gračanima. Otvoren je i Matsu, novi asian fusion restoran na Sv. Duhu. U narednim danima, tjednima i mjesecima otvara se još nekoliko gastro lokacija koje jedva čekamo posjetiti, a izdvojili smo ih u nastavku.

Proof 33

Najtraženije krafne u gradu definitivno su one s potpisom food blogerice Janje Benić, a na oduševljenje svih koji ih se ne mogu zasititi, stižu super vijesti! Naime, uskoro ćemo u Janjinim krafnama moći uživati tijekom cijele godine, i to na novom mjestu nazvanom Proof 33

Proof33 je tvornica tijesta koja proizvodi krafne, tartove i sourdough proizvode, nastala kao spoj poznatih Janjolinka slastica i vizije Igora Gudca i braće Marković, Ivana i Tomislava. Kako nam Janja kaže, možemo očekivati puno zanimljivih proizvoda iz ovog pogona kao što su uvijek svježe krafne, sourdough galette u raznim sezonskim kombinacijama i još poneke slastice. Uz to proizvodit će se pizza scrocchiarella u smjeru pinsa romana, a nadjevi će biti s laganim twistom. Također ćemo imat i sendviče složene kao cjeloviti obrok. Kao i sa svime igrat ćemo se sa sezonskim namirnicima, a pošto smo vezani uz Broom44 definitivno će se naći i zaigrane veganske opcije.
Proof33 ima mogućnost trenutno testirati nove proizvode s kupcima budući da je nastao u okviru suradnje s popularnim plant-based restoranom Broom44 tako da se možemo veseliti zanimljivim kombinacijama novih proizvoda ovog tima.
Krajem ožujka će biti moguće i kupiti sve te proizvode izravno u Proof33 prostoru na Ilici 33.

Bekal

Na mjestu nekadašnjeg bistroa Šalša na Trešnjevci, Marko Turković (Sopal) i Tvrtko Šakota (Salo) uskoro otvaraju restoran Bekal. Njegova posebnost je u tome što će hranu pripremati isključivo na vatri. U kuhinji će se nalaziti roštilj na drva i ugljen, a meso će se pripremati na različite majstorske načine. Točan datum otvorenja još nije poznat, no prema najavama, pripreme su pri kraju pa bi Bekal svoje prve goste mogao primiti kroz nekoliko dana.

Boogie Lab

Boogie Lab, artisan bakery & bar, osvojio nas je na prošlogodišnjem Fuliranju, od kada nestrpljivo iščekujemo njihovo otvorenje u centru Zagrebu. Boogie Lab će sadržavati pekarnicu, bistro i bar, a zajednička poveznica za svo troje je laboratorij za fermentaciju u kojem fermentiraju sve vrste proizvoda, obrađuju žitarice na sve načine i razvijaju nove proizvode. Mentor kuhar za bistro im je Dino Galvagno, a pekarsko-slastičarki dio vodi Karlo Vulin iz Kroštule.

Ekipa je trenutno u potrazi za novim suradnicima, a mi jedva čekamo otvorenje.

Boogie Lab

Le Kolač

Da Robert Hromalić svoj Le Kolač otvara na još jednoj lokaciji, pisali smo još u proljeće prošle godine. Naime, Le Kolač na Branimirovoj trebao se otvoriti na jesen 2022., no poznati pastry chef odlučio je cijelu priču odgoditi kako bi izgradio otvoreni prostor gdje će gosti moći gledati kako se pripremaju i dovršavaju kolači.

Dakle, novi Le Kolač bit će puno veći od onog na Petretićevom trgu, ponuda će biti bogatija, a koncept će biti slastičarna & brunch. Osim kolača, u ponudi će se nalaziti i nešto pekarskog asortimana poput croissanta i briochea koji će dolaziti u slatkim i slanim verzijama, razni sendviči i salate.

Foto: Instagram, Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori