Krafne o kojima se najviše pričalo prošle godine vratile su se u Broom
Krafne o kojima se najviše pričalo prošle godine vratile su se u Broom

Krafne o kojima se najviše pričalo prošle
godine vratile su se u Broom

Ovih dana svi uživaju u krafnama, nezaobilaznoj poslastici u doba fašnika i karnevala. Razne zagrebačke pekarnice i slastičarnice u ponudu su ih uvrstile još krajem siječnja, a s nestrpljenjem smo čekali kada će se pojaviti u omiljenom Broomu 44 na Dolcu. I napokon smo dočekali – jedne od najtraženijih krafna u gradu možete kupiti od danas.

Najtraženije krafne u gradu

Krafne o kojima pričamo potpisuje food blogerica Janja Benić, poznata kao Janjolinka. Njene krafne prije dvije godine osvojile su internet, a za njezine radionice izrade krafna uvijek se traži mjesto više.

Kada je Broom 44 otvorio svoja vrata na ljeto 2021., Janjine krafne odmah su postale hit – rasprodale bi se čim bi se pojavile u vitrini. Hype je zaista opravdan jer su Janjine krafne stvarno božanstvene. Mekano tijesto punjeno ukusnom kremom osvojit će vas na prvi griz, baš kao što je i nas. Zato smo jutros svratile do Brooma i provjerile što je Janja pripremila ove godine.

Okusi koji osvajaju na prvi griz

Radi se o krafnama s klasičnim kvascem s hladnom fermentacijom, a izrada traje dva dana. Ove godine Janja je za Broom pripremila nekoliko različitih punjenja. Tako možete birati krafne s pekmezom od marelica, krafne s kremom od vanilije te krafne s čokoladom i šumskim voćem. Isprobajte i kombinaciju bijele čokolade i maline, kao i krafne punjene kremom od limuna. Uskoro će u ponudi biti i gourmet okusi, kao što su pistacio malina te bijela čokolada i mango marakuja.

Cijene se kreću od 1,80 do 2,50 eura, dok će gourmet krafne koštati 3 eura. Ukoliko ih ne uspijete ugrabiti, Janja je s nama podijelila recept za sourdough krafne punjene kremom od vanilije pa se možete sami okušati u pripremi.

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori