Marin Medak: chef, kulinarski virtuoz i vizionar

Marin Medak: chef, kulinarski
virtuoz i vizionar

Marin Medak

Jedan od najuspješnijih ugostiteljskih pothvata u Zagrebu u posljednje tri i pol godine jest RougeMarin. Vodi ga chef Marin Medak. Onako kako je to u mnogim velikim gradovima u svijetu i Medak je prvi u nas svoj restoran odlučio pozicionirati u ambijent industrijske arhitekture i skladišta, na mjestu gdje po tradicionalističkom stavu restoran nikad ne može ni biti.

Marin Medak pokrenuo je ‘boom’ hamburgera u gradu

Počeo je peći hamburgere zbog kojih su se mnogi iz centra vozili nadomak Slavonske avenije, na Sigečicu, jer su ubrzo zadobili status najboljih u gradu. Potom osvaja i prostor na polukatu upravne zgrade i tu otvara restoran uredivši ga s mnogo postojećih elemenata iz proizvodnje, čak i desecima modela sijalica, ničim ne potirući karakter industrijskog pogona.

Kako je postao kulinarski virtuoz?

Marin Medak ima jednostavnu ideju – kuhati jako kvalitetne namirnice, ali ni jedno jelo na meniju zajedno s čašom vina ne smije koštati više od sto kuna. Ubrzo su mu na objed počeli dolaziti mnogi iz novog zagrebačkog središta biznisa, Radničke ceste i Heinzelove.

Uslijedilo je brušenje i često mijenjanje menija i dovođenje jako dobrih chefova (tu je sada Nenad Stošić), a onda uređenje i pokretanje velike catering kuhinje u skladištu pokraj upravne zgrade koju vodi chef Zoran Gajić. Marin Medak s eksperimentacijom i dalje nastavlja – predstavljanjem Mlinzze, spoj mlinca i pizze.

Specijaliteti chefa Medaka predstavljeni su na Journal.hr We Love Local partyju, koji se održao uz podršku hrvatske tvrtke Nord produkt.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori