Journal u gostima: Tina Biloglav
Journal u gostima: Tina Biloglav

Journal u gostima: Tina Biloglav

Journal je ovoga puta bio u gostima kod arhitektice Tine Biloglav. Ova radišna, ustrajna i kreativna mlada žena ponosna je mama dviju djevojčica. No ona je i uspješna poslovna žena. Studio Brid pokrenula je s prijateljicom Miom Andrašević Vukelić, a više o tome otkrile su nam u ovom intervjuu. Osim toga, Tina Biloglav ima i svoj studio Tinel gdje su joj u fokusu također interijeri te Studio Folder. I to je samo djelić onoga čime se trenutačno bavi.

Uz šalicu kave razgovarale smo o svemu, a ponajviše o detaljima kojima je uredila stan. Što joj je bilo najvažnije u uređenju stana, koji su joj rituali prije radnih obaveza i bez čega ne započinje dan, saznajte u nastavku.

Journal u gostima
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (2)
Tina Biloglav
  • Kada si birala dom u koji ćeš se uselili, što ti je bilo najvažnije?

Stan smo počeli tražiti kad smo saznali da sam trudna i bilo nam je bitno da nam bude dugoročno rješenje, pa smo odmah gledali stanove veće kvadrature. Budući da smo živjeli u centru, nismo se htjeli puno maknuti od te lokacije, no opet htjeli smo imati mir i šumu u blizini. Kako se ja i inače bavim adaptacijama, želja nam je bila da stan bude za kompletnu adaptaciju kako bismo mogli provesti sve naše planove.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (11)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (9)
  • Kada si uselila u ovaj stan? Je li ti tko pomogao u uređenju ili je sve bila tvoja vizualizacija?

Godinu dana nakon kupnje stana smo napokon i uselili. Renovacija je trajala dugo, imali smo super izvođača, ali smo nas dvoje bili maksimalno uključeni. Svaki dan nakon Markovog posla bismo otišli do stana, kontrolirali što se događalo taj dan i zapravo smo se jako veselili cijelom tom procesu. Dvoje klinaca grade svoje gnijezdo, tako nas sada vidim kad se prisjećam tog perioda. Zapravo sam projekt interijera napravila u par dana. Već sam bila u devetom mjesecu trudnoće, bilo je vruće i  htjela sam čim prije pobjeći na more. Marku bi sve pokazala, on bi se složio, nekad bi dao svoju ideju i tako smo zajedno došli do rješenja.

Journal u gostima, Tina Biloglav (2)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (12)
  • Što ti je najbitnije u interijeru?

Jako je bitno dobro posložiti tlocrt, imati dovoljno spremišnog prostora jer svi imamo puno stvari i ako nije predviđeno mjesto za njih, počinju nas gušiti u prostoru. Kad smo to riješili kreće igra materijala, dekora i boja. U našem stanu sam išla s klasikom tako da prevladava bijela, siva i drvo što je super jer se opire trendovima. S druge strane, sada bih bila ipak hrabrija i dopustila bih sebi malo eklektike u prostoru.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (3)
  • Koja je prostorija tvoja zen-oaza i zašto? Čime si se vodila pri njezinom uređenju?

Ovisno o dobu dana i godišnjem dobu, moja zen-oaza se mijenja. U ovo doba godine, kad se moje cure zaigraju, pobjegnem na naš mali balkon i tamo ispijam matchu i uživam u pogledu na šumu. Zimi volim našu spavaću sobu, upalim visilicu kraj kreveta i čitam nešto ili samo ‘zujim’ po mobitelu u miru.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (15)
Journal u gostima, Tina Biloglav (1)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (5)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (7)
  • Koliko su ti detalji važni u uređenju doma?

Detalji jako puno mogu utopliti interijer, učiniti ga finijim. Kad smo tek useliti kupila sam par vaza i biljaka, plan je bio sve lijepo dekorirati, ali uz moje dvije cure imamo najviše dječjih dekoracija. 😊

  • Koji ti je detalj u stanu najdraži i koja je priča iza njega?

Jako volim knjigu Kinfolk Home. Dugo sam ju gledala, ali mi je bila skupa, pa me Marko iznenadio i naručio mi ju. Ali, zauvijek najdraži detalj na našoj polici je knjiga Putovanje zvano igra.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (14)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (1)
  • Primijetili smo da imaš svoj kutak pored balkona, čemu on služi i što ti je bilo bitno u uređenju tog kutka?

Taj prostor je bio planiran kao moj radni kutak, ali kako imam ured u centru i trudim se ne nositi posao doma taj prostor čeka Tonku kad krene u školu.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (8)
  • Na kraju dana sigurno jedva čekaš da se ušuškaš u krevet. Kako si se odlučila koje boje i koje materijale ćeš kombinirati pri uređenju sobe?

Jako volim našu spavaću sobu, tu se zaista opustim. Zapravo je tlocrt diktirao uređenje. Budući da imamo kubus u kojem je kupaonica, htjela sam taj volumen dodatno naglasiti pa smo ga cijelog „obukli“ u antracit MDF uključujući i vrata koja idu sve do stropa. Ostali materijali su svjetliji, a na ormaru su drvene ručkice koje se mogu kupiti u Studiju Brid.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (6)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (13)
Journal u gostima, Tina Biloglav (3)
  • Kako izgleda tvoj jedan dan?

Jutra su jako slična, budim se prva i utrkujem se s Lucom i njenim buđenjem. Kad smo sve tri spremne krećemo u vrtić, poljubim svoje cure i prošećem do ureda. Tamo je uvijek dinamično tako da rješavam mailove, upite, dogovaram sve stvari vezane za knjigu, a onda od 11h se bacam u svijet interijera. Popodneva su rezervirana za Tonku i Lucu, idemo u park, kod prijatelja ili se jednostavno odemo doma igrati.

Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (4)
Journal u gostima, Tina Biloglav, foto_Sanja Jagatić (10)
  • Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Družiti se s ljudima koje volim. Kako je zatoplilo, svaki drugi vikend roštiljamo na Bundeku, moj svekar se već ispraksirao u roštiljanju.  Tonka je jako znatiželjno dijete pa joj nastojim pokazati sve što bi ju moglo zanimati. Prošli vikend sam ih vodila na Medvedgrad, sada želi ići svaki dan tamo pa mi je plan pokazati joj i dvorac Trakošćan. Cure su sretne, sretna sam onda i ja.

Učitati još
Zatvori