Journal intervjui kojima se rado vraćamo: Poznati hrvatski tate s kojima smo imali prilike razgovarati
Journal intervjui kojima se rado vraćamo: Poznati hrvatski tate s kojima smo imali prilike razgovarati

Journal intervjui kojima se rado vraćamo: Poznati hrvatski tate s kojima smo imali prilike razgovarati

Kako ne bi majke bile jedine koje se slavi te kako bi tate dobili svoj dan koji se dostojno slavi svake godine, ideja o posebnom danu je začeta u Sjedinjenim Američkim Državama. Službenim je praznikom proglašen tek 1972. godine, a mnoge države Dan očeva slave treće nedjelje u lipnju, no u nekim zemljama, kao i u Hrvatskoj, Dan očeva obilježavamo 19. ožujka.

dan očeva

Dan očeva

Dan se obilježava na različite datume diljem svijeta, a različite regije održavaju vlastitu tradiciju poštovanja očinstva. U nekim katoličkim zemljama Europe još od srednjeg vijeka slavi se 19. ožujka kao Dan svetog Josipa. Sikhi slave Dan očeva (ਪਿਤਾ ਦਿਵਸ) 29. prosinca, rođendan Gurua Gobinda Singha. Dan očeva je priznati državni praznik u Litvi i nekim dijelovima Španjolske, a takvim se smatrao u Italiji do 1977. Državni je praznik u Estoniji, Samoi i isto tako u Južnoj Koreji, gdje se slavi kao Dan roditelja. Praznik nadopunjuje slične proslave u čast članova obitelji, kao što je Majčin dan i, u Sjedinjenim Državama, Dan braće i sestara i Dan baka i djedova.

Povodom ovogodišnjeg posebnog dana za sve tate, donosimo vam kratki popis intervjua poznatih očeva koji su nas prošle godine i više nego inspirirali.

Ivan Vukušić

Ivan Vukušić

Televizijski i radijski voditelj, direktor Top Radija, zaljubljenik u glazbu i tenis te ponosan otac. Sve je to Ivan Vukušić, jedan od naših najdražih kul likova sa scene. Ivana smo imali priliku ugostiti i na našem prošlogodišnjem Journal Xmas Dinneru gdje je, naravno preuzeo ulogu voditelja.

Dotaknuli smo se i privatnog života, a u srpnju prošle godine sa suprugom Ivonom dobio je zajedničko dijete. “Roditeljska uloga je najlakša i najljepša jer je prirodna. Imam divnu suprugu i zahvalni smo na svemu. Djeca su čudo”, rekao nam je.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Fabijan Pavao Medvešek

Između svih silnih obaveza, uspjeli smo uhvatiti Fabijana u slobodnom trenutku i s njime popiti kavu. Novopečeni otac, otkrio nam je da se odlično snalazi u ulozi tate.

To je nešto što ti nitko nikada neće moći dovoljno prepričati niti objasniti. Osjećaj koji se dogodi u čovjeku kad dobije svoje dijete koje te gleda očima koje su dva mala svemira – neprocjenjiv je. Stvarno uživamo od prvog dana.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Saša Lozar

Saša Lozar

Saša Lozar jedno je od renomiranih imena domaće glazbene scene, a ponosni je otac 16-godišnje kćeri Eve koja baš na Dan očeva slavi rođendan. Saša je nastupio na ovogodišnjoj Dori, a bio je to sjajan povod za naš razgovor u kojem smo se dotakli, kako prošlosti, tako i budućnosti.

Volim se isključiti od svega. To me najviše opušta, ali to teško postižem. Nije se lako baviti ovim poslom i bistra glava je vrijedna valuta.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Matija Cvek

Matija Cvek

Posljednjih godina Matija Cvek prometnuo se u jednu od ključnih figura na domaćoj glazbenoj sceni. Osim karijere u usponu, Matija se ove godine ostvario i u najvažnijoj životnoj ulozi – očinskoj. Pjevač i njegova partnerica Miriam Cikron postali su roditelji. U njihov život stigla je djevojčica, a Cvek je prinovu tek kratko komentirao.

Trenutno slovi za jednu od najvećih domaćih zvijezda, a uz zvjezdani status neminovno dolazi i slava. Premda ona sa sobom nosi i negativne strane, Matija nam je u intervjuu priznao kako ih nije iskusio. “Za sada mogu pričati o lijepim stvarima koje mi se događaju u životu, nadam se da će tako i ostati”.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Marko Kutlić

Marko Kutlić

Prepoznatljiv i snažan vokal Marka Kutlića javnost je navikla slušati u popularnoj HRT-ovoj emisiji A strana, a mnogi ne znaju da je Marko otac dvojice dječaka – Petra i Pavla.

S Markom smo imali prilike razgovarati krajem prošle godine, a što nam je sve otkrio saznajte ovdje.

Veliki sam emotivac i duboko proživljavam sve što mi se događa u životu, radost, sreću, ljutnju. Imam potrebu da sve to podijelim s ljudima upravo kroz muziku. Dok god sam tu, dok živim i dišem ovaj zrak, muzika će teći kroz moje vene, jer “da nisam ovo ja bi bio biljka”.

Učitati još
Zatvori