Matija Cvek ima novi album. Donosimo razgovor s njime
Matija Cvek ima novi album. Donosimo razgovor s njime

Matija Cvek ima novi album.
Donosimo razgovor s njime

Posljednjih godina Matija Cvek prometnuo se u jednu od ključnih figura na domaćoj glazbenoj sceni. Bez obzira bili poklonik njegove glazbe ili ne, složit ćete se kako je riječ o glasu koji osvaja radijski eter.

S prvim danima ljeta stigla je i njegova pjesma Zalazak, a tik prije početka jeseni, svjetlo dana ugledao je njegov album Vile se ovdje igraju. Album je objavio sa svojim bendom Funkensteins, a na njemu možete čuti 10 novih pjesama.

Matiju smo još u srpnju ulovili u kratkoj pauzi između koncerata, a u zajedničkom razgovoru dotaknuli smo se i novog albuma, izazova s kojima se susreo i tajni njegovog uspjeha. Intervju ponovno pročitajte u nastavku.

Matija Cvek

S Matijom smo imali priliku razgovarati i prije četiri godine, kada je činio prve veće korake na našoj estradi. Tada smo ustvrdili kako je njegov put prije svega zanesenjački i ustrajan, što dodatno naglašava njegovu specifičnost i prepoznatljivost gdje god se pojavi, a potvrdu našim riječima dale su i brojne nagrade koje je mladi pjevač prikupio u rekordnom roku.

Svjedoci smo kako su mnogi pokušali, no malo ih je uspjelo opstati na estradi. Ne čudi što nas je zanimalo Matijino viđenje ove situacije pa smo zamolili da nam otkrije u čemu je tajna njegovog uspjeha. “Mislim da nema neke velike tajne. Moraš istinski voljeti ono što radiš, biti strpljiv i dosljedan sebi“, kazao je.

Matija Cvek
Matija Cvek

Oni koji ga prate od početaka svjedočit će kako ove riječi doista sjajno opisuju njegov dosadašnji glazbeni put. Već ranije je priznao kako od glazbenih showova, koji su uvelike kumovali pojavi instant zvijezda, zazire jer s glazbom ima dublju povezanost pa je ne doživljava kroz ocjene žirija i natjecanje.

Karijeru je gradio stihijski, ne libeći se nastupati na zagrebačkim ulicama kako bi potencijalnu publiku upoznao sa svojim talentom. Na njega doista možemo primijeniti, u popularnoj kulturi rado korišten, termin self made.

Matija Cvek
Matija Cvek

Vile se igraju

Sjajan je dokaz kako uspjeh ne dolazi preko noći, već se za isti valja potruditi. Na naš upit postoji li nešto na što je posebno ponosan u karijeri odmah je odgovorio da je to upravo album Vile se ovdje igraju, koji je producirao s Ivanom Pešutom. Ako već niste naučili i ostalih sedam novih pjesama, prve tri – Ne moram ni ja, Sava i Zalazak, s kojima je album najavio, ne sumjamo, već znate.

Matija Cvek
Matija Cvek

Sve u svoje vrijeme

Vratimo se nakratko u prošlost. Na pitanje postoji li nešto što bi drugačije napravio dao je vrlo jasan odgovor. “Mislim da je sve kako treba biti i baš u najbolje vrijeme”, ustvrdio je.

Trenutno slovi za jednu od najvećih domaćih zvijezda, a uz zvjezdani status neminovno dolazi i slava. Premda ona sa sobom nosi i negativne strane, Matija priznaje kako ih nije iskusio. “Za sada mogu pričati o lijepim stvarima koje mi se događaju u životu, nadam se da će tako i ostati”, dodaje.

Matija Cvek
Matija Cvek

U šumi je spas

Uz rad na novom albumu, godina mu je ispunjena brojnim nastupima. Mogli bismo konstatirati kako je pravi radoholičar pa nas je zanimalo postoji li nešto u čemu je pronašao ispušni ventil, odnosno što ga sprječava da doživi burn out.

Šuma je moj ispušni ventil. Svaki slobodan trenutak volim iskoristiti, otputovati na novo lijepo mjesto i upoznati prirodu“, priznao je te dao naznačiti u čemu on uživa izvan pozornice. Dojma smo kako Matija ipak najviše voli kada o njemu govori njegova glazba pa ne čudi što je svoje pjesme odabrao kao ono po čemu bi poželio ostati zapamćen.

Cijeli album možete poslušati u nastavku:

Zahvaljujemo Egoist Baru na ustupljenoj lokaciji za snimanje.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori