Družili smo se s Ivanom Vukušićem koji nam je otkrio sve o voditeljskoj, ali i roditeljskoj ulozi
Družili smo se s Ivanom Vukušićem koji nam je otkrio sve o voditeljskoj, ali i roditeljskoj ulozi

Družili smo se s Ivanom Vukušićem koji nam je otkrio sve o voditeljskoj, ali i roditeljskoj ulozi

Televizijski i radijski voditelj, direktor Top Radija, zaljubljenik u glazbu i tenis te ponosan otac. Sve je to Ivan Vukušić, jedan od naših najdražih kul likova sa scene. Ivana smo imali priliku ugostiti i na našem prošlogodišnjem Journal Xmas Dinneru gdje je, naravno preuzeo ulogu voditelja. Sada ga gledamo na malim ekranima dok traje omiljeni glazbeni show The Voice Hrvatska. Sve o pripremama za show, glazbi i kako se snašao u ulozi tate, Ivan nam je otkrio uz kavu i ugodan razgovor.

Ivan Vukušić
  • Trenutno te gledamo u četvrtoj sezoni The Voice Hrvatska. Što te privlači toj emisiji da je vodiš po četvrti put?
Volim glazbu, talent, neizvjesnost i izazove. Adrenalin prije i tijekom snimanja ili za vrijeme live emisije. The Voice Hrvatska je poseban format kojeg je smislio genijalac John De Mol i s ponosom se dajem sto posto.
Ivan Vukušić
Ivan Vukušić
  • Uvijek nas je zanimalo kako izgledaju pripreme za jedan takav show. Opiši nam malo behind the scenes.
Sve počinje brifiranjem, zatim idu probe svih vrsta i podvrsta kako bi svatko znao svoj posao. Od proba pozicija do pjevačkih proba, kadriranja, proba kostima, konstantnih izmjena u scenariju do zadnjeg dana te definiranja mogućih izvanrednih situacija. Bodrimo jedni druge, podbadamo se i rugamo na vlastiti račun. Puno je zezanja jer nam tako brže prođe vrijeme. Nekad bi volio da to sve ide u program jer bi gledatelji skužili koliko zapravo nekad nismo normalni. To je jako kul.
Ivan Vukušić
Ivan Vukušić
  • Osim The Voicea, bio si i voditelj A strane, ali i radijski voditelj. Očito je da plivaš u glazbenim vodama. Je li te oduvijek najviše privlačila glazba?
Zbog ljubavi prema glazbi sam ovdje gdje jesam. Da nisam obožavao mjuzu od malih nogu ništa mi se od svega ne bi otvorilo. Ponekad mislim da sam od silne želje i strasti sve to prizvao. Produkcijom sam se počeo igrati u podrumu obiteljske kuće još tamo negdje 2003. i nakon toga sve se polako slagalo. Vizualizacija je stvarno moć. Radijski voditelj sam bio 10 godina no sada kao direktor Top Radija uživam na neke nove načine. Imam najbolji tim i kreiramo program na koji smo preponosni i koji će tek pokazati sve svoje mogućnosti. Mjuza nam je top i slušajte nas svaki dan na 101MHz.
Ivan Vukušić
  • A što najčešće slušaš? Jesi li vjeran klasicima ili voliš otkrivati novu glazbu?
Volim funk 70-ih, novi val, pop 80-ih, rnb 90-ih, i puno razne mjuze 2000-tih. Fan sam i punka, rocka čak i grungea. Stalno slušam novu mjuzu i vraćam se staroj. To je sve ciklus koji se izmjenjuje kao i mi ljudi. Uvijek tražimo nove stvari, ali znamo gdje se vratiti po kvalitetu koja nas je obilježila i bila uz nas kad smo rasli.
Ivan Vukušić
Ivan Vukušić
  • Možeš li nam dati neku glazbenu preporuku, nešto što je underrated, a misliš da bi svi trebali čuti?
Evo dvije stvari koje zaslužuju našu pažnju malo češće jer su prekrasne.
  • Koji su ti hobiji izvan glazbe i posla? Čujemo da si fan tenisa?
Tenis je jedna od prvih ljubavi. Nismo imali love da se gura u tom smjeru, ali ga volim i igram kad god mogu. Puno sam naučio kroz tenis. Prihvaćati poraze i veseliti se sljedećem meču. Stisnuti ruku kad je netko bolji, iako ne volim gubiti kao uostalom nitko od nas. Tenis je najljepši sport kroz koji sam upoznao predivne ljude. Volim raditi svojim rukama. Stalno nešto sređujem na viksi. Jako volim restaurirati stare komade namještaja, dizajn interijera me zanima i valjda zato često slažem neke nove lampe i gradim police iz siporeksa i slično. To me opušta i volim proces.
Ivan Vukušić
Ivan Vukušić
  • Prošle godine si postao i otac. Kako si se snašao u toj ulozi? Je li teža od voditeljske?
Roditeljska uloga je najlakša i najljepša jer je prirodna. Imam divnu suprugu i zahvalni smo na svemu. Djeca su čudo.
Ivan Vukušić
  • I za kraj, kakve su prognoze za 2024.? Imaš li neke novogodišnje odluke kojih se želiš pridržavati?
Želim još više raditi na sebi, biti u trenutku i praštati. Isprobavati nove stvari poslovno i privatno te prije svega živjeti život. To nam svima želim u ovoj godini.

Zahvaljujemo Apres8 baru (Ulica Jurja Žerjavića 11) na ustupanju lokacije za snimanje

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori