Počeo je VukovART festival koji će ulicama ovoga grada podariti predivne nove murale

Počeo je VukovART festival koji će ulicama ovoga grada podariti predivne nove murale

Navikli smo svake godine gledati respektabilne domaće i svjetske umjetnike kako muralima ukrašavaju Vukovar u sklopu svjetski poznatog street art festivala VukovART. Ovogodišnji festival počeo je 15. svibnja i trajat će sve do 15. lipnja kada će deset umjetnika vukovarske ulice pretvoriti u pravu malu galeriju na otvorenom.

Vukovarske ulice ovih dana prepune su umjetnika, ali i stanovnika koji uživaju u procesu stvaranju novih umjetničkih djela na pročeljima njihovih fasada. Osim crtanja stanovnike grada ovih dana oduševljava i bogat popratni program. Vukovarske ulice i trgovi dom su brojnim izložbama, radionicama, debatama, dječjim programima, filmskim i književnim programima, panel raspravama, predavanjima i koncertima.

Kao i svake godine tijekom VukovART-a, organizirana je Kredica, dječji street art festival! Djeca vukovarskih vrtića su na središnjem gradskom trgu u Vukovaru pokazala kreativnu stranu i kredama oslikavala pločnik.Nakon Kredice, djecu je zabavljao mađioničar Dodo, inače student 5. godine Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kredicu je vodio proslavljeni vukovarski strip autor Nenad Barinić.

Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje. Cjelokupan program VukovART-a možete pogledati – OVDJE.

Foto: VukovART

Učitati još
Zatvori