Ovoga ljeta nosimo Minerva Collection morske kreacije
Ovoga ljeta nosimo Minerva Collection morske kreacije

Ovoga ljeta nosimo Minerva
Collection morske kreacije

Stiglo nam je ljeto i kompletno smo se prebacili u to raspoloženje. Osim prozračnih i laganih odjevnih kombinacija fokus nam je i na nakitu. On mora odisati slobodom, nesputanošću i jednostavnošću – upravo kao i vrijeme koje želimo provoditi u narednim mjesecima. Jedan od omiljenih nam nakita je i Minerva Collection, Jelene Fogec, koja dizajnira i ručno izrađuje nakit od mesinga, srebra i bakra, a inspiraciju uglavnom pronalazi u antici, moru i Mediteranu. O njoj smo već pisali, a vrijeme je da vas podsjetimo i to taman pred godišnji kako bi s vama na put otišao i vaš omiljeni komad nakita. 

Nakit inspiriran suncem, morem i ljetnom nostalgijom 

Minerva Collection nakit je u potpunosti ručni rad i originalni dizajn od mjedi, srebra, bakra, a poneki komad izradim i od aluminija i bronce; nakit je moguće nabaviti online na Instagramu i Facebooku, a uskoro i u webshopu; galerijama te design i concept storeovima u Zagrebu, Splitu, Rovinju i Podgori te na sajmovima i festivalima. Upravo Jelenu tamo i često srećemo. 

“Moj nakit je inače u velikoj mjeri inspiriran suncem, morem, Mediteranom, ljetnom nostalgijom, a pred ljeto sam dodatno inspirirana dolaskom duljih i toplijih dana i odlascima na more pa za sada brojim tri posebno ljetne kolekcije. Sve su limitirane, unikatne i rađene u malim serijama, pošto sav nakit ručno radim sama. Kroz nakit koji radim i dalje živim na moru (odrasla sam u Rijeci i na Kvarneru, a živim u Zagrebu, gdje radim u svom studiju).”

Naušnice Dagnje closeupII
Prstenje Heatwave_Ripple
Prsten Sailboat

Animare kolekcija

Od svih kolekcija posebno su nam zanimljive ove inspirirane morem jer ih totalno možemo zamisliti u svim ovogodišnjim ljetnim kombinacijama. 

“Početkom prošlog ljeta izradila sam nekoliko parova naušnica Meduze od srebra i mjedi (verzija od mjedi zove se Mjeduze) i nekoliko primjeraka Školjki pa sam kolekciju odlučila proširiti novim komadima. Počela sam je pripremati ovo proljeće kao unikatnu, objedinjenu kolekciju inspiriranu morskom faunom, za što mi se ime Animare (tal. “Animale” + “Mare” u jednom) učinilo prikladnim za neke od tada planiranih komada. Ostali su došli naknadno, dok su neki još u nastajanju i tijekom ljeta ću ih objavljivati kako ih izradim. Npr., dosad sam izradila narukvice Eel inspiriranu morskom jeguljom, Piscis s presijavajućim kristalom hiperstenom u tijelu ribe i mjedenim kovanim repom te narukvicu Stingray (raža), a naušnice su npr. Scales (riblje ljuske), Dagnje i Starfish. Kolekcija je izrađena kombiniranjem nekih od mojih omiljenih tehnika, ovisno o komadu – jetkanjem, kovanjem i uporabom kristala i poludragog kamenja.” – kaže nam Jelena.

Narukvica Fishtail
Narukvica Eel sprijeda
Narukvica Piscis closeup
Naušnice Scales
Naušnice Dagnje closeup

Sunce ljubi more i Deep Blue Sea

Morske plave nijanse i dubine su morale imati svoju zasebnu kolekciju u formi prstenova raznih plavih nijansi (Deep Blue Sea, kombinacija metala i akrilnih boja i epoksi smole), a druga ljetna kolekcija prstenova zove se Sunce ljubi more – tonovi kamenčića i kristala su topli, vrući, sunčani s jedne strane, a s druge tirkizni, plavi i osvježavajući kao more, u mjedi i srebru.

“Kroz cijelu godinu dizajniram i izrađujem nakit na kojem osjećate Sunce, more i prirodu, ali isto tako tu su i “neutralne” kolekcije i komadi čije su glavne odlike minimalizam, reljefi, teksture i kristali i kamenje. Svaki dizajn možete nositi kao dio ljetne priče, Sunca, mora, ljeta, Mediterana i Jadrana, ali i kroz cijelu godinu kao komad koji se svojim dizajnom uklapa u sve prilike i outfite.” 

Požurite po svoje preostale limitirane komade. Sve info su na Facebooku i Instagramu. 

prstenje-minerva
prstenje-minerva 2
prstenje minerva 3
Prsten Sunce nad valovima
prstenje minerva plavi
prstenje minerva plavi 2

Foto: Minerva Collection

Učitati još
Zatvori