Kako napraviti viralne čaše u obliku morskih školjki kod kuće?
Kako napraviti viralne čaše u obliku morskih školjki kod kuće?

Kako napraviti viralne čaše u obliku
morskih školjki kod kuće?

Popularan pearlcore trend nastao kao produžena ruka mermaidcore estetike, obavještava nas da trenutna opsesija sirenskom estetikom, koju zasluženo većinski pripisujemo dugoočekivanoj novoj ekranizaciji Male sirene, i dalje ne jenjava. Obje ove estetike pronašle su svoje mjesto u svakoj sferi naših života, od mode preko ljepote, pa sasvim izvjesno i do home dekora. Upravo zbog toga, ne iznenađuje što su upravo čaše u obliku morske školjke postale Instagram i TikTok senzacija. Zahvaljujući tendenciji korisnika ovih društvenih mreža da preuzmu stvari u svoje ruke, sada znamo kako ove seashell glasses možemo napraviti i sami.

Savršene čaše za ljetna druženja

Kako je cirkulacija trendova, pa i smjenjivanje cijelih estetika brža nego ikada, ne preostaje nam ništa nego da uradi sam mentalitet iskoristimo što je češće moguće. Najčešće, komadi za kojima žudimo predstavljaju velike poteškoće ako ih želimo posjedovati. Ograničenost nabavljanja određenih brendova, uz kombinaciju da sve češće ovakvi predmeti postaju viralni na globalnoj razini, ukazuju na to da je rješenje jednostavno u našoj kreativnosti i spremnosti da zavrnemo rukave.

Također, da bismo ispratili svaki trend koji se pojavi na društvenim mrežama, potrebna je velika potrošnja vremena i novca. Upravo zbog toga, internet sve češće nudi svoja rješenja u vidu jednostavnih projekata koje možemo uraditi sami kod kuće.

Ovoga puta izrađujemo viralne seashell glasses i stavljamo posljednji djelić puzzle za ultimativno mermaidcore ljeto na svoje mjesto.

How to: DIY čaše u obliku morske školjke

Prvi i najvažniji korak: pravilno zaštitite sebe odgovarajućom opremom. Kako ovaj projekat zahtjeva lomljenje stakla, snažno preporučujemo zaštitu očiju, ruku, i cjelokupnu opreznost. Ako je potrebno, pozovite nekoga da vam pomogne.

Nakon što ste se pravilno zaštitili, sve što je potrebno jest da otkinete vrh vinske čaše korištenjem kliješta. Zatim, izrašpajte sam vrh “noge” koja ostane. Sve što je preostalo jeste da vrh noge čaše vrućim ljepilom zalijepite školjku (ili školjke) po izboru, a zbog praktičnosti najbolje je koristiti što veće školjke. Školjke također mogu biti kupovne ili, još bolje, neke koje čuvate od prošlih putovanja.

U nastavku pogledajte TikTok kreatorice @amymarietta koja pokazuje ovaj proces.

@amymarietta

Replying to @✨🌈 tiffairy travels🌈✨ diy seashell glasses tutorial 🐚🍸 these were really easy to make and i love that each one is unique 🌊 #diyproject #diy #seashellglasses #seashelldiy #diytutorial #homedecorideas #mermaidcoreaesthetic

♬ original sound - amy nicole marietta

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@centa_project), TikTok

Učitati još
Zatvori