Očekujemo da će ovaj film biti spektakl: U kina je stigla Mala sirena
Očekujemo da će ovaj film biti spektakl: U kina je stigla Mala sirena

Očekujemo da će ovaj film biti spektakl:
U kina je stigla Mala sirena

Ariel iz Male sirene jedna je od najpoznatijih princeza u Disneyjevoj dugoj povijesti, a u filmu će je po prvi puta utjeloviti mlada glumica i pjevačica Halle Bailey. Riječ je o jednom od najočekivanijih Disneyjevih naslova, a očekivanja su doista visoka.

mala sirena
mala sirena

Najavni video započinje scenom u kojoj Ariel spašava princa s brodoloma, što je pikazano puno detaljnije i intenzivnije u odnosu na animirani klasik iz 1989. godine. No, njezin izlet izvan dubina morskog svijeta i kršenje pravila nisu mogli proći nekažnjeno.

Ariel je najmlađa i najtvrdoglavija kćer kralja Tritona, ona žudi za tim da upozna svijet iznad morske površine te se pri tome zaljubljuje u poletnog princa Erica. Sirenama je zabranjeno komunicirati s ljudima, ali Ariel mora slijediti svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom morskom vješticom Ursulom, što joj daje priliku da iskusi život na kopnu, ali u konačnici dovodi svoj vlastiti život i očevo carstvo u opasnost.

Osim Halle Bailey kao Ariel, u filmu glume i Jonah Hauer-King kao princ Eric; dobitnik nagrade Tony Award Daveed Diggs kao glas Sebastiana; Awkwafina kao Scuttle; Jacob Tremblay kao glas Floundera; Noma Dumezweni kao kraljica Selina; Art Malik kao Sir Grimsby; te dobitnik nagrade Oscar Javier Bardem kao kralj Triton i dvostruko nominirana za nagradu Oscar Melissa McCarthy kao Ursula.

mala sirena

Redatelj filma je Rob Marshall uz scenarij dvostruko nominiranog za nagradu Oscar Davida Mageeja. Pjesme sadrže glazbu višestrukog dobitnika nagrade Oscar Alana Menkena i tekstove Howarda Ashmana, te nove tekstove trostrukog dobitnika Tony Award Lin-Manuela Mirande. Producenti filma su dvostruki dobitnik Emmyja Marc Platt, Miranda, dvostruki dobitnik Emmyja John DeLuca i Rob Marshall, s Jeffreyjem Silverom koji je izvršni producent.

Mala sirena stiže u kina diljem Hrvatske u sinkroniziranoj i originalnoj verziji 25. svibnja 2023. u distribuciji Blitz filma.

Učitati još
Zatvori