Kreativke iz Pule koje izrađuju krasne keramičke detalje za dom provele su nas kroz svoj prvi studio
Kreativke iz Pule koje izrađuju krasne keramičke detalje za dom provele su nas kroz svoj prvi studio

Kreativke iz Pule koje izrađuju krasne keramičke detalje za dom provele su nas kroz svoj prvi studio

Ručno rađena keramika ima posebno mjesto u našem životnom prostoru, a posebice ako je unikatna i ako može poslužiti kao odličan dekorativni predmet. Uvijek volimo popiti jutarnju kavu iz naše najdraže ručno rađene šalice, ali jednako tako volimo i ukrasiti naš životni prostor keramikom zanimljivog dizajna. Do sada smo na našem portalu podijelili zbilja divne kreativce koji izrađuju još divniju ručno rađenu keramiku, no talentiranih kreativaca nikad dosta. O Instagram profilu s posebnom keramikom koji nam je zapeo za oko već smo pisali. Riječ je o Artera Studiju.

Iza projekta stoje dvije suradnice, sad već i prijateljice Maja i Martina, obje zaljubljenice prvenstveno u sve što je lijepo.

Ostvarenje želja

Ideja je krenula 2021. nakon Covida i lockdowna počele su razmišljati čime bi se kreativno mogle baviti da bi ih ispunjavalo. Kako su obje jako kreativne i velike estete, a vole zbilja sva područja umjetnosti, arhitekture i dizajna, nekako su kroz izradu dekoracija za dom vidjele način da urone u sve sfere koje su ih zanimale. Tu kreće njihovo istraživanje materijala i svega vezanog uz produkt i nastanak same Artere. U razgovoru su nam otkrile sve detalje te su nas provele kroz svoj prvi studio koji su otvorile u Puli.

Kako su nam rekle ove dvije maštovite kreativke, studio još nije u potpunosti gotov i do kraja završen, ali marljivo rade na tome.

Od dekoracija za dom do radionica

Artera studio izrađuje dekoracije za dom, proizvode od gotovih kalupa, kao i od kalupa vlastite  proizvodnje, svi predmeti se rade u bojama po narudžbi i želji kupca. Sve rade same, dizajn, grafičku pripremu, social networking. Osim predmeta koje izrađuju, održavaju i kreativne radionice u svom novom studiju, u turističke svrhe, team buildinge, proslave rođendana, djevojačke zabave i sl.

Po čemu se razlikujete od ostalih studija?

Prvenstveno se razlikujemo od drugih studija po tome što nudimo tip radionica koji zasad osim nas u Hrvatskoj nitko drugi ne radi, a imamo u pripremi još jednu tehniku i proizvod, kao i radionice za isti. Imamo sad već božićne radionice, a nakon praznika krećemo s basic radionicama kao i tematskim, a uvodimo i nešto novo o čemu će se sigurno još pisati.

Sad kako je božićno vrijeme završavaju ciklus tematskih radionica gdje su polaznici imali priliku izrađivati  božićne dekoracije. Inače će imati basic varijante i tematske po prigodama. Spremaju i novitete.

Radionice su namijenjene svim spolovima, a što se tiče dobne skupine terazzo radionice nisu baš za  djecu, dok će novi koncept biti i za njih te će s vremenom imati termine i za dječicu.

Tko je zaslužan za uređenje?

Za uređenje svog prvog studija zaslužne su same, na što su ponosne. Nevjerojatno koliko smo to prirodno odradile, bez ijedne svađe ili mišljenja koje se razilazilo, iako privatno nemamo baš isti stil uređenja.

Što vam je bilo važno prilikom uređenja? Kako je koncipiran prostor?

Najvažnije im je bilo da  odmah na samom ulazu postignu taj wow efekt, odnosno da se osoba koja dolazi u studio osjeća opušteno, ugodno i poželi se vratiti.

Isto tako, bilo im je bitno da imaju svoj dio gdje borave, pakiraju narudžbe i mogu boraviti, kao i radni dio gdje drugi izrađuju, a i gdje one nesmetano mogu raditi. Stoga je prostor odvojen na work&pleasure zone. Nismo još gotove i baš kompletno zadovoljne sa svime. Imamo još posla i zamisli što bi trebalo napraviti i dovršiti. Kad si perfekcionist nikad nije dovoljno dobro, ni gotovo, zaključile su Maja i Martina.

Učitati još
Zatvori