Na rubu Novigrada nalazi se Red Soil House – Kuća s bazenom, pogledom na more i hrpom svjetlosti
Na rubu Novigrada nalazi se Red Soil House – Kuća s bazenom, pogledom na more i hrpom svjetlosti

Na rubu Novigrada nalazi se Red Soil House – Kuća s bazenom, pogledom na more i hrpom svjetlosti

U potrazi za raznim inspiracijama za uređenje prostora, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ovoga puta za oko nam je zapeo projekt iza kojeg stoji studio Konzola arhitektura koji je s timom stručnjaka uspješno realizirao objekt po mjeri i željama klijenta. O uspješnosti realizacije govori i činjenica kako su za projekt Red Soil House osvojili i nagradu za arhitekturu.

Red Soil House

Red Soil House projektirana je i izgrađena na parceli od 878 m2 koja se nalazi u rezidencijalnom dijelu Novigrada, na samom rubu grada. Parcela je poligonalnog i nepravilnog tlocrta, smještena na rubu naselja. Plan grada ocrtavao je trapezasto građevinsko područje s oštrim kutevima. Investitori su zahtijevali pogled na more iz svakog prostora u kući, što je predstavljalo izazov.

Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (23)

Budući da plan grada dopušta samo prizemnice na tom području, i kako bi se odgovorilo na zahtjev investitora, usvojen je raumplan dizajn koji sadrži prostore s različitim potrebama i zahtjevima visine. Prostrana kuća uključuje integrirani unutarnji i vanjski dnevni boravak i odvojene spavaće / servisne prostore. Razlika u razini između spavaćih / uslužnih prostora i glavnog stambenog prostora je 1,5 metara, odnosno 1,3 metra.

Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (4)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (7)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (24)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (22)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (8)

Pozicije i dimenzije prozora omogućuju prodor sunčeve svjetlosti u kuću tijekom cijelog dana, što je svakako jedna od prednosti ovog doma. Boja bazena poput vodenog ogledala zrcali okolno zelenilo, a boja kuće boju istarske crvenice. Stoga je ova kuća savršen prikaz kako moderni dizajn može odlično stvoriti koheziju s tradicionalnim i prirodnim elementima.

Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (15)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (14)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (3)

U interijeru, kao i eksterijeru prevladavaju materijali prirodnih tonova poput kamena, pločica, žbuke te neutralne boje. Sama posebnost ove kuće svakako je arhitektura, odnosno zanimljiv oblik gradnje koji se savršeno uklopio u pejzaž. Osim toga velika je prednost lokacija koja pruža privatnost i mir te bazen s terasom koji su stvoreni za opuštajuće popodnevno kupanje i sunčanje.

Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (18)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (19)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (2)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (16)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (6)

O studiju Konzola arhitektura

Konzola arhitektura mala je obiteljska tvrtka sa sjedištem u Novigradu, osnovana 2015.g. Specijalizirani su za projekte stambenih zgrada, industrijskih zgrada, javnih zgrada  i interijera. Tim arhitekata i inženjera posvećen je pružanju inovativnih i održivih rješenja prilagođenih jedinstvenim potrebama svakog klijenta. U stambenom dizajnu prioritet im je stvaranje domova koji besprijekorno spajaju funkcionalnost i estetiku. Studio čine Iva (sestra), mag.ing.aedif., Valter (otac), dipl.ing.el. i Toni (brat), mag.ing.arh.i urb.

Njihova vizija u uređenju interijera ističe se jednostavnošću i praktičnošću, a cilj im je stvaranje okruženja za ugodan boravak korisnika, što je jasno vidljivo i u ovom projektu.

Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (17)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (20)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (21)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (9)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (11)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (12)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (13)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (27)
Red Soil House, Konzola Arhitektura, foto_Koridor 27 (1)
Učitati još
Zatvori