Nedostaje vam Book Depository? Ove online knjižare su sjajna alternativa
Nedostaje vam Book Depository? Ove online knjižare su sjajna alternativa

Nedostaje vam Book Depository? Ove online
knjižare su sjajna alternativa

Nakon što je nakon gotovo dva desetljeća rada Amazonov servis Book Depository zauvijek zatvorio svoja vrata, mnogi ljubitelji književnosti su ostali zakinuti za mjesto na kojem će naći strane naslove po povoljnim cijenama.

Odluka o zatvaranju popularne online knjižare opravdana je nepovoljnom ekonmskom situacijom. Naime, Book Depository je u svojoj ponudi imao više od 20 milijuna knjiga te je omogućavao naručivanje knjiga u preko 160 zemalja diljem svijeta i to bez naplate poštarine. U ovom gospodarskim prilikama takav se način poslovanja pokazao neodrživim.

kupovanje knjiga

Online knjižare

No, ovom prilikom usmjerit ćemo se na sretne vijesti pa tako donosimo popis online knjižara koje mogu biti sjajna alternativa za BookDepository.

Prva od njih je Wordery u čijoj bazi je moguće pronaći preko 10 milijuna naslova. Potom tu je BetterworldBooks, online knjižara u kojoj je moguće nabaviti kako nove, tako i korištene naslove. Dostava za Hrvatsku je besplatna.

Dodatni izdatak nije potreban ni ako naručujete sa stranice Blacwell’s jer je on uključen u početnu cijenu.

knjige

S druge strane, naredne opcije ne uključuju besplatnu dostavu. Među njima je i Waterstones, engleska online knjižara koja uz književne naslove uključuje i papirnicu te gift shop.

Dostavu je potrebno platiti i ako naručujete sa stranica AwsomeBooks i Thriftbooks, koje nude nove naslove, ali korištene knjige po znatno sniženim cijenama.

kupovanje knjiga

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori