Hrvati obožavaju čitati krimiće – Donosimo popis novih naslova koji su stigli u knjižare
Hrvati obožavaju čitati krimiće – Donosimo popis novih naslova koji su stigli u knjižare

Hrvati obožavaju čitati krimiće – Donosimo popis novih naslova koji su stigli u knjižare

Premda su statistike o kulturi i navikama čitanja o našoj zemlji iz godine i godinu sve poraznije, jedan književni žanr i dalje uspješno privlači svoju publiku. Kriminalistički romani i trileri drže sam vrh ljestvice kada je beletristika u pitanju. Ovom prilikom izdvojili smo nova djela iz ovog žanra koja su posljednjih mjeseci stigla u domaće knjižare.

Kriminalistički romani i trileri

Žigice

Listu novih krimi romana započinjemo s novim uratkom domaćeg majstora pera. Izvrstan, potresan roman jednog od najčitanijih i najnagrađivanijih domaćih pisaca, Jurice Pavičić nosi naziv Žigice. Istodobno mediteranski noir, obiteljska drama i kronika društva – izvrstan je to i potresan roman jednog od najčitanijih i najnagrađivanijih domaćih pisaca.

Kriminalistički romani i trileri

Svećenik i demoni

Kad policijski inspektor primi vijest o brutalnom ubojstvu svećenika, pa potom izađe na teren i pronađe narukvicu s ugraviranim imenom, nema druge no pomisliti da smo na početku intrigantna krimića. I dok jedna narukvica traži svoga vlasnika, iz vrtloga života likova otkidaju se komadići dobro poznate kaljuže – sprega politike i mafije, političke turbulencije, homofobija, droga i prostitucija – u srazu s bračnim brodolomima, bolestima, usamljenostima pa i jednom opsesijom estradnom zvijezdom. Sve to čeka vas u romanu Svećenik i demoni, autora Robert Nezirovića.

Kriminalistički romani i trileri

Iskreno, mračno, duboko

U romanu Victorije Selman naslovljenom Iskreno, mračno, duboko pratimo Sophie koja nastoji dobiti odgovore na pitanja koja je već odavna muče. Ali hoće li je istina osloboditi krivnje – ili će je samo zakopati još dublje? Roman je okarakteriziran je kao fenomenalna priča s neočekivanim zapletima. I jedan od najboljih trilera koje možete pročitati u zadnje vrijeme

Kriminalistički romani i trileri

Svi grešnici krvare

Budućnost krimi-romana, riječi su kojima je u najavi opisano djelo Svi grešnici krvare, koje potpisuje S. A. Cosby. u njemu pratimo Titusa Crowna, bivšeg agennta FBI-a i šerifa okruga Charona u Virginiji. Iako se njegov rodni grad čini kao južnjačka idila glavni akter zna da duboke rane polako krvare ispod Charonove mirne površine…

Kriminalistički romani i trileri

Mogućnost nasilja

Kovčeg s eksplozivnom napravom pronađen je kraj dječjeg vrtića. Bomba, srećom, nije eksplodirala, ali dolazi i anonimna prijetnja: ovo je samo početak… Inspektor Avi Avraham upravo se vratio s odmora i dobiva ovaj slučaj. Hoće li Avi Avraham pobijediti krivnju koju osjeća zbog ubijenog dječaka Ofera? Hoće li poslušati vlastiti instinkt? Može li riješiti naizgled nerješiv slučaj?, sve su to pitanja čiji odgovor doznajemo u romanu Mogućnost nasilja, opisanom kao zastrašujuća psihološka drama. 

Kriminalistički romani i trileri

Sat koji otkucava samo tik

Kakav je to Sat koji otkucava samo tik? Roman je o ljubavi, izdaji, osveti i zločinu koji potpisuje dramatičar i prozaik Ivan Vidić. Roman je to o trenutku kad iracionalno zavlada situacijom, razumu koji se gubi pred osjećajima, bijesu i nekontroliranim akcijama. Kad privatno ludilo postane „nesvjesna društvena revolucija“, nema više razlike između ozbiljnosti i farse, humora i užasa, u tom začudnom vremenu u kojem jedva još otkucava i samo – tik!

Kriminalistički romani i trileri

Doba proroka

Kum na indijski način – jedna je od usporedbi koja se veže uz djelo Doba proroka, autorice Deepti Kapoor. Od prašnjavih sela Uttar Pradesha, preko prijevoja Himalaje i plaža Goe, pa sve do urbane džungle New Delhija, ovaj roman nam donosi opojnu priču o mafijašima i osvetnicima, lažnim prijateljstvima i zabranjenim ljubavima.

Kriminalistički romani i trileri

Kuća od stakla

Eve Chase u svom novom romanu Kuća od stakla otkriva pozadinu dubokih, mračnih tajni. Kao što je istaknuto u opisu knjige Kuća od stakla ne bavi se toliko ni ubojstvom ni jezovitom kućom, već obiteljima – obiteljima u kojima smo rođeni, obiteljima koje sami stvorimo i posebno onima od kojih bježimo.

Kriminalistički romani i trileri

Uspon

Roman Uspon novi je hit autorice Kuće na hridi. U svom novom literarnom djelu Lucy Clarke vodi glavne junakinje u norvešku divljinu kako bi na planinarskim stazama pronašle nove staze za svoje živote. Kad se četiri žene nađu suočene s iskonskim nagonima, vlastitim strahovima i tajnama, štošta će na planinarskim stazama biti dio njihovoga uspona.

Foto: Promo, Pexels

Učitati još
Zatvori