TikTok misli da morate pročitati ovaj misteriozni roman, a evo i zašto
TikTok misli da morate pročitati ovaj misteriozni roman, a evo i zašto

TikTok misli da morate pročitati ovaj
misteriozni roman, a evo i zašto

Ako postoji mjesto na Internetu koje može učiniti da neka knjiga postane viralna to je BookTok na TikToku. Tamo često pronalazimo odlične književne preporuke, a sada smo naišli na knjigu koju uspoređuju s napetim trilerom Shutter Island. Riječ je o knjizi Nijema pacijentica (The Silent Patient). To je debitantski roman autora Alexa Michaelidesa koji je izašao 2019. godine.

Nijema pacijentica

Misteriozni triler

Svi ljubitelji misterije i psiholoških trilera u Nijemoj pacijentici će pronaći svoju novu najdražu knjigu. A o čemu se radi i zašto je BookTok njome zaluđen?

Theo Faber je forenzički psihoterapeut koji dolazi u The Grove, dobro čuvani forenzički odjel u Sjevernom Londonu. Tamo dolazi zbog Alicije Berenson, slikarice koja je u The Groveu smještena šest godina nakon što je optužena za ubojstvo supruga, poznatog modnog dizajnera Gabriela Berensona. Na večer ubojstva, policija je zatekla Aliciju pokraj Gabrielovog mrtvog tijela, u psihički rastrojenom stanju. Gabriel je ubijen hitcima iz pištolja koji su ga pogodili nekoliko puta u lice, a jedini trag koji je policija imala su otisci prstiju na oružju koji su pripadali upravo Aliciji.

Kada su je uhitili, ona nije rekla ni riječi. Odbila je priznati ili zanijekati svoju krivnju te više nikad nije progovorila. Thea Fabera slučaj je zainteresirao te je odlučio saznati istinu koja se skriva iza brutalnog slučaja. Taj poriv za istinom dovede do toga da se zamagle granice između terapeuta i pacijentice, a Alicija Thea nagna da se suoči i s vlastitom prošlošću.

Nijema pacijentica

Šokantan plot twist

U mnogim videima na TikToku ljubitelji knjiga podijelili su svoje dojmove i oduševljeni su. Neki su odlučili pročitati knjigu u jedan dan te snimiti svoju reakciju. Šokantni kraj s plot twistom koji knjiga ima, ostavila je čitatelje u apsolutnom transu. Knjiga je napisana kao uzbudljiv triler koji će vas do zadnje stranice držati na rubu stolca. BookTok bruji o tome koliko je Nijema pacijentica intrigantna i strašna priča kojoj se cijeli prepustite.

Ovo je jedna od onih knjiga za koje smatramo da bi bila savršena miniserija. Ima definitivan početak, sredinu i kraj, tako da se nadamo da HBO producenti gledaju BookTok i da će iskoristiti priliku za adaptaciju ovog misterioznog i nevjerojatnog trilera.

Foto: Knjižara Dominović, Unsplash, TikTok (@ales.diaries)

Učitati još
Zatvori