Novi napeti kriminalistički romani i trileri koje trenutno možete uloviti na sjajnom popustu
Novi napeti kriminalistički romani i trileri koje trenutno možete uloviti na sjajnom popustu

Novi napeti kriminalistički romani i trileri koje trenutno možete uloviti na sjajnom popustu

Intenzivni, napeti, dirljivi, strašni… sve su to epiteti koji opisuju nove kriminalističke romane i trilere koje smo pronašli u našim knjižarama. Sve do nedjelje, 12. studenog možete ih pronaći na Interliberu po sniženim cijenama. Ako i niste u mogućnosti fizički prisustvovati sajmu, sajamski popust je dostupan i na internetskim stranicama pojedinih izdavača.

Popis novih kriminalističkih naslova uistinu je dugačak, a našu pažnju privukli su sljedeći:

krimići

Crvotočina

Našu listu otvaramo jednim domaćim naslovom. Prvi krimiroman iskusna filmskog režisera i scenarista Davora Žmegača Crvotočina pokazuje složenost svijeta, njegovih privida koji se mogu mjeriti s filmskima, otvara niz moralnih pitanja, od onih o pasivnosti u doba velikog zla do pitanja o nasljeđivanju krivnje i dosezima osvete. Priča je to koja započinje misterioznom smrću predsjedničkog kandidata…

PS: Ako ste do krimića s domaćim potpisom, svakako vrijedi pogledat i film Smrt djevojčice sa žigicama.

krimići

Beznadan

U sumornom, mahovinom obraslom polju lave nedaleko od Reykjavíka nalaze se visoke crne stijene Gálgaklettur. Nekada mjesto pogubljenja, a danas turistička atrakcija. Sve do ovoga jutra kada je na njima pronađen obješen muškarac. Čavao zakucan na njegova prsa otkriva da se ne radi o samoubojstvu, a kada policija pretraži njegov stan, ondje nailazi na novu zagonetku: četverogodišnjeg dječaka… kratki je ovo uvod kriminalističkog romana Beznadan, kojeg potpisuje poznata spisateljica Yrsa Sigurđardóttir.

krimići

Veliko otvorenje

Jedan hotel. Deset gostiju. Koliko će ih preživjeti? Pitanje je to koje postavlja krimić Veliko otvorenje kojeg potpisuje Lauren Forry. Deset sretnika osvojilo je jedinstvenu priliku da sudjeluje na najekskluzivnijoj zabavi stoljeća: otvorenju Artemisa, prvog hotela na Mjesecu. No, vrlo brzo postaje im jasno da ništa nije onako kako su zamišljali…

Kult

Roman Kult drugi je dio napete skandinavske trilogije u kojoj su snage udružili švedska kraljica krimića Camilla Läckberg i psiholog, mentalist te nagrađivani autor Henrik Fexeus – sada već kultni spisateljski dvojac. Kao i u Mentalistu, prvoj knjizi trilogije, i ovdje je riječ o neobičnom istražiteljskom paru, policijskoj inspektorici Mini Dabiri i mentalistu Vincentu Walderu.

Kada iz vrtića u Stockholmu nestane dječak, policajka Mina i njezini kolege ponovno se nađu na kušnji. Odmah uočavaju sličnosti s jednom drugom otmicom djeteta koja je loše završila, a sve upućuje na to da će nestati još djece.

Sva moja lica

Posve obična uplata novca na račun u banci jednog se kolovoškog jutra za troje tinejdžera, Noru, Iris i Wesa, pretvara u noćnu moru. Kada muškarac pred blagajnom izvadi pištolj, oni shvaćaju da su se našli usred pljačke. Da bi sebe i svoje prijatelje izvukla iz smrtonosne klopke, Nora se mora zagledati duboko u sebe i svoje djetinjstvo, koje je obilježila majka kriminalka. Upravo će u obračunu s tom prošlošću Nora pronaći mogućnost spasa.

Intrigantna i neobična, Sva moja lica uvjerljivo pričaju o djevojačkoj snazi i progovaraju o ljubavi, prijateljstvu i vjeri u vlastite sposobnosti. Ovaj se napeti roman Tess Sharpe bavi problematikom identiteta, odnosom prošlih i sadašnjih iskustava te dojmljivo ocrtava načine zlostavljanja, ali i mogućnosti izlječenja.

krimići

Rijeke Londona

Roman Rijeke Londona prati priču običnog policajca koji će spletom okolnosti postati detektiv za nadnaravno. Naime, ispod površine sumornog i prometom zagušenog Londona čuči pravi čarobni svijet pun nadnaravnih pojava.

Policajac Peter Grant o tome pojma nema. No kad mu se jedne večeri obrati duh, i to kao potencijalni svjedok ubojstva, shvatit će da zločinci doista dolaze u svakom obliku. Ako je vjerovati najavama, ovaj crnohumorni krimić ćete jednostavno obožavati!

Taoci

Mina se pokušava usredotočiti na svoj posao domaćice leta na prvom izravnom letu od Londona do Sydneyja. No, poteškoće s kojima se susreće pri podizanju svoje petogodišnje kćeri i pukotine koje se počinju nazirati u njezinu braku dodatno joj otežavaju zadatak.

Ali tek što se zrakoplov vine u zrak, Mina dobiva jezivu poruku od anonimnog putnika koji neće dopustiti da stignu na svoje odredište u jednom komadu. Upute koje slijede spasit će život tvojoj kćeri. Tko god napisao poruku predobro zna za što je spremna žrtvovati cijeli svijet i kako je natjerati na suradnju. Kad započnu ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti. Stotine putnika ili živote svoje kćeri i muža zatočenih u vlastitu domu?Dvadeset je sati do Sydneyja. Što se sve može desiti u trileru Taoci, višestruko nagrađivane autorice Clare Mackintosh.

krimići

Zrno istine

Napet i brz roman s izvanrednim i neuobičajenim likovima koji će vam dugo ostati u sjećanju, opis je romana Zrno istine spisatelja Christiana Ungea. U njemu pratimo doktoricu hitne pomoći Teklu Berg u njezinom nastojanju da otkrije istinu o nepoznatoj ženi koju je zatekla dok luta hodnicima bolnice  u Stockholmu držeći za ruku malog dječaka.

Demon s vučjeg brda

Protagonista romana Demon s Vučjeg brda nalazimo iza rešetaka, gdje služi zatvorsku kaznu zbog svojih postupaka. Koristeći se alatima zastarjele pisaće mašine, svojih izmučenih misli i vlastita jezika, Duke ispovijeda svoj težak život od samih početka, ne bi li se, na preporuku psihijatara, suočio sa svojim traumama.

Romaneskni debi Dimitrija Rouchon-Borieja potresno je svjedočanstvo jednog teškog socijalnog slučaja. Iskren i bolan, roman prodire duboko u um osuđena čovjeka, ali i u mnoge mane društvenog sustava koji rijetko uspijeva zaštititi one najranjivije, prepuštajući ih najčešće sebi samima.

Srce kao tinta

Srce crno kao tinta šesti je roman autora Roberta Galbraitha o privatnom istražitelju Strikeu i njegovoj partnerici Robin. Kad uplašena i mahnita Edie Ledwell posjeti ured Detektivske agencije Strike i Ellacott tražeći pomoć, Robin nije sigurna što misliti. Kao sukreatoricu popularnog istoimenog animiranog serijala Srce crno kao tinta Edie progoni tajanstven internetski lik Anomija. Edie očajnički želi razotkriti Anomijin pravi identitet.

Robin odlučuje da joj agencija ne može pomoći i zaboravlja na slučaj dok nakon nekoliko dana ne pročita vijesti o ubojstvu Edie Ledwell na groblju Highgate, mjestu radnje Srca crnog kao tinta… Napet je ovo i  vraški složen detektivski roman.

Neobična Sally Diamond

Sally Diamond ne može shvatiti što je tako neobično u tome što je učinila. Samo je poslušala što joj je otac bio rekao, a to je da ga iznese sa smećem kad umre. Točno je to i napravila, stoga ne može shvatiti zašto se zbog tog čina našla u središtu pažnje medija, policije i javnosti. A još manje može shvatiti zašto sve toliko zanima njezino rano djetinjstvo.

Povučena Sally ubrzo će otkriti zastrašujuću istinu, ali istovremeno će prvi put zakoračiti u vanjski svijet, sklopiti prijateljstva, donijeti velike odluke i naučiti da ljudi ne misle uvijek ono što govore. Neobična Sally Diamond šokantan je, duboko potresan psihološki triler višestruko nagrađivane irske spisateljice Liz Nugent koja je svojim romanima osvojila čitatelje diljem svijeta.

Crvena kraljica

Triler Crvena kraljica autora Juana Gómez-Jurada, bestseler je koji je zaslužio svakoga od nekoliko milijuna svojih oduševljenih čitatelja. Kad u strogo čuvanoj vili bez ijedne kapi krvi bude pronađeno tijelo sina predsjednika najveće europske banke, a nedugo potom oteta kći jednog od najbogatijih svjetskih poduzetnika, obje obitelji primit će telefonski poziv i izazov čovjeka koji se predstavlja kao Ezequiel.

Sablasno ritualno ubojstvo, čini se, tek je početak još zlokobnije igre, a jedina osoba koja je u stanju prepoznati njezina pravila i razotkriti tajnu zbog koje će svemoćni roditelji žrtvovati vlastitu djecu… jedna je i jedinstvena Antonia Scott. Nikada niste upoznali nikoga poput nje. Do ovog ljeta!

krimići

Bez kontrole

Istražiteljica Sofia Kovic likvidirana je u svome stanu. Je li je tko htio ušutkati? Kakvo je to saznanje platila životom?- pitanja su koja vode glavnog istražitelja, koji spletom okolnosti i sam postaje predmetom istrage.Vremena je sve manje, a tragovi su sve zamršeniji. Otkriti ih možete u djelu Bez kontrole, trećem nastavku serijala.

 Kako ubiti vlastitu obitelj

Kažu knjigu ne valja suditi po koricama, no treba li je suditi prema naslovu? Knjiga koja nas je privukla upravo neočekivanim naslovom jest Kako ubiti vlastitu obitelj. Riječ je o urnebesno zabavnoj priči o psihopatkinji koja je osvojila vrhove top-ljestvica.

U romanu Belle Mackie dobivate priliku upoznati Grace Bernard. Ona je kći, sestra, kolegica, prijateljica i… serijski ubojica. Grace je izgubila sve i sad želi jedino osvetu. No nije računala da će u zatvoru završiti zbog zločina koji nije počinila.

krimići

Stranci u vlaku

Arhitekt Guy Haines želi ostaviti svoju nevjernu suprugu Miriam i oženiti Anne, ženu koju voli. Na jednom će putovanju, slučajno, u vlaku upoznati bogataškog sina Charelsa Bruna ne prepoznajući u njemu psihopata i hohštaplera. Charles će mu predložiti da razmijene ubojstva: Guy će ubiti Charlesova oca, a Charles Guyevu nevjernu ženu, pa ih nitko neće moći otkriti i dokazati motive za ta ubojstva. Guy ne shvaća Charlesa ozbiljno, ali nedugo potom Miriam je doista ubijena…

Knjiga Stranci u vlaku donosi nam novu verziju dobro poznate priče o naizgled savršenom ubojstvu.

Zadnje što će izgorjeti

Na izoliranoj farmi usred goleme ravnice zatočena je mlada žena. Čudovište koje ju je otelo drži je pod potpunom kontrolom već punih sedam godina. Kada u tim nemogućim, klaustrofobičnim uvjetima otkrije da je trudna, odluči pobjeći pod svaku cijenu. Ali njezin otmičar neočekivano zatoči još jednu ženu i čini se da su sve nade izgubljene.

Može li Jane, kako je on naziva, spasiti sebe, svoje dijete i njegovu novu žrtvu? Ili joj je suđeno zauvijek ostati zarobljena u osami, zaboravljena i ostavljena od svih?… otkrit ćemo u trileru Zadnje što će izgorjeti američkog književnika Willa Deana.

Mi smo svjetlost

Roman Mi smo svjetlost nagrađivane nizozemske književnice Gerde Blees napeto je štivo, puno bizarnih obrata, tako da se čita gotovo kao triler. Naracija je vrlo originalna, a pruža maštovitu izmjenu očišta iz kojih se promatraju problematični društveni trendovi, kao što je radikalno alternativna izmjena životnih navika pod vodstvom svakojakih gurua. I dok ni u jednom trenutku ne servira osudu, roman konstantno navodi na ozbiljna promišljanja društvene odgovornosti.

Melodie, Muriel, Petrus i Elisabeth neobični su ljudi u neobičnu suživotu. Svi se, naime, trude suzdržati od hrane. Crpeći životnu energiju od sunčeve svjetlosti i zajedništva, imaju sve što im je potrebno za ispunjen život. Ili barem tako izgleda dok Elisabet ne umre od posljedica iscrpljujuće pothranjenosti. Troje preostalih uskoro biva privedeno u policijsku postaju, i osumnjičeno za okrutno ubojstvo…

Ilina Cenov s nama je podijelila dojmove o romanu Mi smo svjetlost, a možete ih se prisjetiti ovdje.

Foto: Promo, Pexels

Učitati još
Zatvori