6 novih knjiga koje čitamo ovaj tjedan 
6 novih knjiga koje čitamo ovaj tjedan 

6 novih knjiga koje čitamo ovaj tjedan 

Gotovo je, barem za većinu, vrijeme čitanja na plažama, no to nikako ne znači da je vrijeme čitanja gotovo, naprotiv ono tek sad dolazi u punom sjaju. Jesen koja je pred nama bit će u znaku odmaranja uz dobru knjigu, a neke od naslova koje ćemo krenuti čitati već ovaj tjedan definitivno ćemo imati na popisu za predstojeće dane. 6 novih knjiga koje preporučuje Goodreads zajednica definitivno zvuče kao mamac za pohod na knjižare.

6 novih knjiga koje čitamo ovaj tjedan

Ostalo nam je 6 dana u ovom tjednu stoga donosimo 6 naslova koje definitivno ne biste smjeli propustiti da vam prođu ispod radara. Naravno nitko ne očekuje da čitamo knjigu dan (iako bismo ponekad voljeli da nam je to jedina “obaveza” u danu), ali dobro je napraviti istraživanje i nabaviti djela koja će nam praviti društvo, ako ništa drugo za vikend. 6 knjiga koje čitamo ovaj tjedan su The Fraud (Zadie Smith), Evil Eye (Etaf Rum), Holly (Stephen King), Things We Left Behind (Lucy Score), The River Runs South (Audrey Ingram), The River We Remember (William Kent Krueger).

The Fraud, Zadie Smith

Njezin novi roman, “Prijevara”, temelji se na proslavljenom kaznenom procesu iz 19. stoljeća, ali jedno oko drži jasno usredotočeno na današnji politički populizam. Okosnica radnje je engleski mesar koji se samoprozvao engleskim aristokratom Sir Rogerom Tichborneom (koji se smatrao nestalim na moru) kako bi naslijedio njegov novac. Iako očito da se radi o prijevari, on počinje dobivati na popularnosti i stvara vojsku fanova koja vjeruje u njegovu priču. Zanimljiv pogled na stvarnost kakav se itekako može primijetiti i danas u brojnim primjerima.

Evil Eye, Etaf Rum

Odgojena u konzervativnoj palestinskoj obitelji u Brooklynu, Yara je mislila da će se konačno osjećati slobodnom kada se uda za šarmantnog poduzetnika. Sada ima dobar posao na lokalnom koledžu i to usklađuje s odgojem svojih dviju kćeri i brigom o njihovu domu. Yara zna da je njezin život ispunjeniji od života njezine majke – zašto onda osjeća da joj to nije dovoljno? Ova komplicirana dram ao odnosu majke i kćeri bavi se trajnim učincima međugeneracijske traume i onime što je potrebno da se prekine krug zlostavljanja.

Holly, Stephen King

Holly je nova knjiga Stephena Kinga koja je izašla danas, a prati privatnu istražiteljicu Holly Gibney koja radi na rješavanju “jezive istine iza višestrukih nestanaka u gradu na srednjem zapadu. Holly se pojavljuje u drugim djelima ovog majstora horora, a u ovoj noveli gledamo ju u glavnoj ulozi.

Things We Left Behind, Lucy Score

Nemilosrdni mogul i žena koja traži osvetu bačeni su zajedno u misiju poravnavanja računa, ali na kraju se zaljube jedno u drugo u ovoj srceparajućoj romansi ljubavnika koji po svemu trebaju biti neprijatelji.

The River Runs South, Audrey Ingram

Ovaj uzbudljivi i prosvjetljujući debitantski roman odjeknut će kod čitatelja koji su se ikada osjećali pomalo izgubljeno, a savršen za obožavatelje Kristy Woodson Harvey i Linde Holmes. Istražujući ljubav, gubitak i hrabrost da se počne iznova, ovaj će se roman svidjeti čitateljima koji traže emocionalno bogatu fikciju.

The River We Remember, William Kent Krueger

Godine 1958. mali gradić u Minnesoti potresa ubojstvo svog najmoćnijeg građanina, ulijevajući svježe gorivo u stare pritužbe u ovom blistavom samostalnom romanu autora bestselera New York Timesa o “ekspanzivnoj, atmosferičnoj američkoj sagi” (Entertainment Weekly) This Tender Land.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori