Knjige koje su oduševile Hrvate trenutno su na sniženju: Ovo su najpopularniji naslovi
Knjige koje su oduševile Hrvate trenutno su na sniženju: Ovo su najpopularniji naslovi

Knjige koje su oduševile Hrvate trenutno su na sniženju: Ovo su najpopularniji naslovi

Novo izdanje sajma Interliber otvorilo je svoja vrata, a posjetiti ga možete na Zagrebačkom Velesajmu sve do nedjelje, 12. studenog. Riječ je o najvećoj književnoj manifestaciji u Hrvatskoj, koja je ujedno i sjajna platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja. Idealna je ovo prilika da popularne naslove nabavite po promotivnim cijenama. U nastavku vas čeka popis beletrističkih i publicističkih naslova koji su u posljednje vrijeme privukli pažnju Hrvata.

PS: Izdvojili smo i najbolje klasike koje možete pronaći na ovogodišnjem Interliberu.

A čak i ako ne stignete do Interlibera, znajte da sajamski popust vrijedi i prilikom online kupnje.

Pravila za život

Svjetski bestseller zaludio je i hrvatsku publiku. Poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson u djelu 12 pravila za život nudi svoj protuotrov kaosu, a njegovi odgovori na najteža životna pitanja privukli su velik broj čitatelja.

Među publicističkim naslovima trenutno uspješno kotiraju još jedna pravila. Ovoga puta to je 8 pravila ljubavi, nova knjiga Jayja Shettyja, autor bestselera Razmišljaj kao redovnik, koja nudi relevantan vodič za svaku fazu romanse.

12 pravila za život

Iskrene ispovijesti o borbi s bolešću

Naslov koji je proteklih mjeseci privukao veliku pažnju zasigurno je knjiga Putovanje zvano igra, djelo prerano preminulog arhitekta i stručnjaka za marketing Marka Babića. Na prvu knjiga o raku, zapravo je to priča o optimizmu, nadi i radosti života koja nam je svima potrebna.

O borbi s bolešću javno je po prvi puta zborio poznati novinar i voditelj Aleksandar Stanković. Hrvatskoj je javnosti priznao kako godinama boluje od depresije, a o njoj je odlučio progovoriti u knjizi prigodnog naziva Depra.

Marko Babić, Putovanje zvano igra
Aleksandar Stanković

Novi naslovi koji su privukli pažnju

Na listi najprodavanijih naslova našlo se i 48 zakona moći. Djelo Roberta Greena okarakterizirano je kao zadivljujuća, mudra, prosvjetljujuća i iznimno korisna knjiga koja analizira tri tisuće godina povijesti moći i sažima ih u 48 precizno i jasno definiranih zakona.

Ljubitelj hrvatske publike zasigurno je argentinski pisac Jorge Bucay, a Interliber predstavlja sjajnu priliku da njegova popularna djela nabavite po sniženim cijenama.

Naslov koji je privukao pažnju domaćih čitatelja jest Dan kada sam naučila voljeti sebe, nova knjiga francuske spisateljice i životne trenerice Maud Ankaoua. Roman je to o osobnom razvoju, ljubavi i prijateljstvu.

48 zakona moći
Priče za razmišljanje
Dan kad sam naucila voljeti sebe

Književni hitovi u najavi

Među novim književnim naslovima koji su privukli pažnju javnosti vrijedi istaknuti novi roman renomiranog domaćeg autora Kristiana Novaka nazvan Slučaj vlastite pogibelji, koji se našao na vrhu najtraženijih naslova prošlog mjeseca.

Odlomke iz ludih osamdesetih u svojem nam djelu Kronika sretnih trenutaka donosi redateljica i spisateljica Snježana Banović.

Kristian Novak
Kronika sretnih trenutaka

Sve što Tisja osmisli

Split osamdesetih još uvijek je podsjećao na Smojin Split iz Veloga mista i na Fellinijev Mediteran. U takvoj sredini prepunoj veselja i ludorija, u kojoj nema prave hijerarhije, odrastala je Tisja Kljaković Braić. Njezina debitantska knjiga U malu je uša đava prometnula se u pravi književni hit.

PS: Nakon nezaboravnih knjiga karikatura Oni i Oni 2, koje su osvojile srca domaće publike, Tisja je nedavno predstavila i slikovnicu Pita moja mama imate li jedno jaje. Uz ovu urnebesnu slikovnicu upoznat ćete znatiželjnu djevojčicu Nastju, koja s prijateljima neprestano upada u avanture i uroniti u prepoznatljivi svijet – humora, topline i beskonačne mašte.

U malu je uša đava
Tisja Kljaković Braić

Traženi autor ponovno stiže u Zagreb

Jedan od najtraženijih gosta ovogodišnjeg Interlibera bit će zasigurno James Norbury, autor bestselera Veliki Panda i Sićušni Zmaj te nastavka Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja, koji će ove godine predstaviti svoju novu knjigu koja je već postala pravi izdavački hit – Mačak koji je poučavao zen. Svi njegovi naslovi čekaju vas na popustu!

Macak koji je poucavao zen

Sve zbog jednog dječaka

S prodajne strane, vrijedi istaknuti kako su se nova izdanja knjiga o Harry Potteru pokazala pravom uspješnicom. Vjerujemo kako su ih mnogi obožavatelji malenoga čarobnjaka poželjeli imati u svojoj kolekciji, a ovo je sjajna prilika da ih nabave po sniženim cijenama.

Foto: Pexels, PR

Učitati još
Zatvori