Izašao je najisčekivaniji roman godine: Kristian Novak predstavlja Slučaj vlastite pogibelji
Izašao je najisčekivaniji roman godine: Kristian Novak predstavlja Slučaj vlastite pogibelji

Izašao je najisčekivaniji roman godine: Kristian Novak predstavlja Slučaj vlastite pogibelji

Kad je suvremena hrvatska književna scena u pitanju, Kristian Novak njezino je najzvučnije ime. Posljednja dva romana, Črna mati zemla i Ciganin, ali najljepši, privukla su veliku pažnju domaće javnosti. Iza njegovih romana stoje godine istraživanja i pomnog rada koje je uspješno pretočio u dva kapitalna djela hrvatske suvremene književnosti.

Vjerujemo kako će mnoge ljubitelje njegovog opus razveseliti vijest kako je svjetlo dana ugledala njegova nova knjiga, koja nosi naslov Slučaj vlastite pogibelji. Prozvali su ga i najočekivanijim naslovom godine, a u njegovom središtu je smrt mladog policajca koja uvelike mijenja živote onih koji su ostali.

Kristian Novak

“Roman Slučaj vlastite pogibelji Kristiana Novaka ispripovijedan je kao pletenica, od poglavlja u kojima se naizmjence smjenjuju glas profesorice i scenarij koji prati događaje i akcije koje se roje oko braće policajaca, i vodi nas kroz slojeve sistema u srce društva i likova. Pitanja korupcije, lojalnosti, pojedinca nasuprot sistema, zakona i morala, ljubavi i slobode… iskrsavaju antiknom snagom u nuklearnom dobu, našem dobu, svuda oko nas i pozivaju na građansku hrabrost i rizik”, navodi Kruno Lokotar u predgovoru Novakovog novog djela.

Slucaj vlastite pogibelj

Baš poput svojih prethodnika i roman Slučaj vlastite pogibelji će doživjeti kazališno uprizorenje u koprodukciji varaždinskog i riječkog HNK. Praizvedba predstave zakazana je za 14. listopad, a u glavnim ulogama imat ćemo priliku vidjeti Deu Presečki, Nikšu Eldana, Elizabetu Brodić i Karla Mrkšu. Više o njoj možete saznati ovdje.

Novi naslov Kristiana Novaka moguće je nabaviti na linku.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori