Izdvojili smo najbolje klasike koje možete pronaći na ovogodišnjem Interliberu
Izdvojili smo najbolje klasike koje možete pronaći na ovogodišnjem Interliberu

Izdvojili smo najbolje klasike koje možete pronaći na ovogodišnjem Interliberu

Jedan od najznačajnijih sajmova knjiga u regiji, Interliber, održat će se i ove godine na Zagrebačkom velesajmu. Ovo je 45. put da se Interliber održava, a počinje u utorak, 7. studenog i traje do nedjelje 12. studenog. Svake godine posjećuju ga mase ljudi što dokazuje da ljubav prema književnosti ne jenjava i da se knjige još uvijek čitaju. Na Interliberu se može pronaći svašta. Od kuharica, znanstvenih dijela, poezije, slikovnica, krimića i brojnih drugih djela.

Ono što isto možete ugrabiti su klasici koje ste oduvijek htjeli pročitati, a nikako niste uspjeli nabaviti. Donosimo vam listu najboljih klasika koji će biti izloženi na ovogodišnjem Interliberu.

klasici na interliberu

Grička vještica, Marija Jurić Zagroka

Marija Jurić Zagorka jedna je od najbitnijih povijesnih osoba u Hrvatskoj. Njezina serija romana Grička vještica nakon nekoliko godina ponovno je na tržištu. Grička vještica je i njezin najpoznatiji povijesni roman u kojem se isprepliću romansa i intrige, a ima sedam svezaka. Svih sedam (Tajna Krvavog mosta, Kontesa Nera, Malleus Maleficarum, Suparnica Marije Terezije I, Suparnica Marije Terezije II, Dvorska kamarila Marije Terezije i Buntovnik na prijestolju) možete pronaći na ovogodišnjem Interliberu na štandu Školske knjige.

klasici na interliberu

Hurinova djeca, J. R. R. Tolkien

Hurinova djeca je drugi dio Tolkienove Velike priče iz Starih dana, a riječ je o epskom romanu kojeg je poznati pisac napisao još 1920. godine. Iako su njegovi Gospodari prstenova puno popularniji, Hurinova djeca zasigurno je klasik. Radnja je smještena nekoliko tisuća godina prije Gospodara prstenova, a ako ste obožavatelj tih filmova i pročitali ste knjige, onda na Interliberu potražite štand Lumena i nabavite svoj primjerak Hurinove djece.

klasici na interliberu

Doviđenja i hvala na svim ribama, Douglas Adams

Vodič kroz galaksiju za autostopere, legendarna parodija iz 1979. proslavila je njezinog autora Douglasa Adamsa. Djelo je dio petodijelne ‘trilogije’, a na Interliberu (također, na Lumenovom štandu) možete pronaći predzadnji dio Doviđenja i hvala na svim ribama iz 1985. Djelo se na humorističan način izruguje modernom društvu i postalo je svojevrsni klasik. Osim ovog djela, na Interliberu možete nabaviti i zadnji dio, Uglavnom bezopasni.

klasici na interliberu

Milijunaš s ulice, Vikas Swarup

Inspirativna priča Milijunaš s ulice moderni je klasik prema kojemu je i snimljen istoimeni film koji je postao hit. Sada je knjiga novitet Znanja i možete je pronaći na ovogodišnjem Interliberu. Knjiga prati mladića koji je odrastao u najvećem indijskom slumu, a koji se prijavi na indijsku verziju emisije Tko želi biti milijunaš? te osvoji milijun rupija. Zbog toga što nije obrazovan i odrastao je u velikom siromaštvu, optuže ga da je varao na kvizu, a mladić kako bi dokazao svoju nevinost priča priču o svom životu i zašto je znao odgovor na svako pitanje. Osim što možete nabaviti svoj primjerak, na Interliber stiže i autor knjige s kojim će se održati razgovor.

klasici na interliberu

Psiho, Robert Bloch

Veliki klasik, Psiho, djelo je prema kojem je temeljen najpoznatiji film Alfreda Hitchcocka. Kultni roman čitatelja vodi u najmračnije kutove uma neobičnog Normana Batesa koji vodi jedan motel u osami u kojem živi sa svojom terorizirajućom majkom. Riječ je o psihološkom trileru, a priča i veliki plot twist je već svima poznat. Nakladnik je Vorto Palabra.

klasici na interliberu

Mostovi u okrugu Madison, Robert James Waller

Nazivaju ga nezaboravnim klasikom suvremene književnosti, roman Mostovi u okrugu Madison otkada je izašao 1992. godine, tri godine nije silazio s liste bestselera New York Timesa. Francesca je usamljena Talijanka, kućanica iz Iowe. Dok su njezin muž i djeca na sajmu u Illinoisu, ona upoznaje fotografa Roberta Kincaida, koji je za National Geographic došao snimiti kampanju o mostovima iz okruga Madison. I zaljubljuje se. Mostovi u okrugu Madison ljubavni je klasik s iskrenom pričom, a možete ga pronaći na štandu Znanja na Interliberu.

klasici na interliberu

Charlie i veličanstveno stakleno dizalo, Roald Dahl

Dok čekate da ovog Božića u kina stigne Wonka, origin story najpoznatijeg čokolatijera, na Interliberu ugrabite nastavak Charlija i čokoladne tvorniceCharlie i veličanstveno stakleno dizalo. Autor mu je Roald Dahl, poznati autor priča za djecu. Ovaj klasik ne smijete propustiti, a na Interliberu ga možete pronaći na štandu Znanja.

klasici na interliberu

Foto: PR, Znanje

Učitati još
Zatvori