Evo koje knjige možete kupiti djeci na ovogodišnjem izdanju Interlibera
Evo koje knjige možete kupiti djeci na ovogodišnjem izdanju Interlibera

Evo koje knjige možete kupiti djeci na
ovogodišnjem izdanju Interlibera

Trenutno traje omiljeni sajam knjiga u regiji, a i šire – Interliber. Odlična je to prilika da po nižim cijenama ugrabite odlične naslove, a na sajmu nude stvarno širok spektar žanrova. Već smo izdvojili najbolje klasike koje možete pronaći na ovogodišnjem Interliberu, a sada donosimo i najbolje knjige za djecu.

dječje knjige na interliberu

Percy Jackson: Titanova kletva, Rick Riordan

Percy Jackson popularni je serijal knjiga za djecu i mlade koji je adaptiran i u popularni film. Pet objavljenih knjiga serijala autora Rick Riordan bile su na vrhu ljestvice najprodavanijih knjiga The New York Timesa, a na Interliberu možete pronaći treću knjigu Titanova kletva. Riječ je o olimpskim bogovima i grčkoj mitologiji prilagođenoj mladima, a glavni akter je, naravno Percy Jackson. U Titanovoj kletvi on se sprema za bitku kako bi spasio svoj prijatelja Grovera skupa s polubogovima. No, to neće ići tako lako jer im je gospodar titana postavio opasnu zamku. Titanovu kletvu možete pronaći na štandu Profila.

dječje knjige na interliberu

Percy Jackson: Bitka za labirint, Rick Riordan

Profil će također na Interliberu predstaviti i četvrti dio Percy Jacksona, Bitka za labirint. U četvrtom nastavku serijala junaci imaju sve manje vremena jer je rat između Olimpljana i zlog gospodara titana Krona sve bliži. Kronova vojska sprema se napasti čak i njihovo sigurno utočište, Kamp junaka miješane krvi. Percy Jackson je u novoj školi u kojoj upoznaje neobičnu novu prijateljicu. Percy Jackson modernija je verzija Harry Pottera koju djeca obožavaju.

dječje knjige na interliberu

Mami Wata i more spasa, Natasha Bowen

Oni najmlađi voljet će knjigu Mami Wata i more spasa. To je roman prvijenac britanske spisateljice Natashe Bowen koji je osvojio publiku spojem fascinantnih povijesnih činjenica i sirena. Mami Wata je sirena koja skuplja duše preminulih u moru blagoslivljajući ih dok odlaze na vječni počinak. Ona spasi mladića Kola koji zna više nego što bi smio i žuri se vratiti svojoj obitelji. Tu dolazi do opasnosti jer se oni sad moraju suočiti s osvetoljubivim bogovima i opasnim mitološkim bićima. Mami Wata i more spasa također možete pronaći na Profilovom štandu na Interliberu.

dječje knjige na interliberu

Pita moja mama imate li jedno jaje, Tisja Kljaković Braić

Na štandu Frakture možete pronaći novu knjigu Tisje Kljaković Braić, ujedno i njezinu prvu knjigu za djecu – Pita moja mama imate li jedno jaje, o kojoj smo već pisali. To je slikovnica u kojoj poznata autorica opisuje djetinjstvo u Splitu kroz oči male Nastje. Ona je znatiželjna djevojčica koja neprestano upada u razne avanture.  S Nastjom upoznajemo najboljeg solinskog policajca Milu Gnua, pjevača Jolu Čaglja, koji se upravo doselio u zgradu, koku Anđelu, koju je tako stislo da više nije mogla nesti jaja, ljenivca Božidara Božu Linčinu i mnoge druge osebujne životinjske likove. Ovo je slikovnica koju morate kupiti svojoj djecu.

Tisja Kljaković Braić

Aaron majstor, ilustrator, Andrea Beaty

Na Interliberu možete pronaći i slikovnice, a ova nam je posebno slatka. Aaron majstor, ilustrator je priča o dječaku Aaronu koji odrasta u divnoj obitelji i obožava priče, a najviše od svega bi volio da jednoga dana i on piše svoje. No kad je riječ o čitanju slova, ona su za njega veliki problem, ponekad mu nalikuju na vijuge, ponekad su posve pomiješana, same črčkarije. Djeca će iz ove slikovnice izvući poruku o snazi umjetnosti, pronalaženju vlastita izričaja, a i naučit će kako mogu pripovijedati vlastitu priču. Slikovnica je također, napisana u posebnom fontu. Riječ je o fontu dyslexie Boer koji je osmišljen kako bi olakšao čitanje osobama s disleksijom.

dječje knjige na interliberu

Mačak koji je proučavao zen, James Norbury

Na štandu Stilusa na ovogodišnjem Interliberu ne propustite odličnu dječju knjigu Mačak koji je poručavao zen. To  je priča o iskusnom zen-mačku koji sazna za usamljeni drevni bor duboko u javorovoj šumi, pod kojim se otkriva sva mudrost svijeta. Stoga se odluči na putovanje na kojem upozna razne zanimljive likove. Ali nakon neočekivanog susreta sa zaigranim Mačićem, Mačak iz temelja počinje sve preispitivati. Mačak koji je proučavao zen preslatka je knjiga za najmlađe.

dječje knjige na interliberu

Narančasti otok, Margareta Vidmar i Darko Matić

Margareta Vidmar i Darko Matić napisali su knjigu Narančasti otok. Priča prati Piperitu i Dilona koji se upoznaju na Odmorotoku i odmah postaju prijatelji. Jednog dana dok su plutali na luftićima u moru snažan vjetar otpuhao ih je na nepoznat otok. Ubrzo otkrivaju da ondje žive samo neobična djeca narančaste boje kože, koja ne poznaju uobičajene stvari poput telefona, ne mogu otići s otoka do svoje osamnaeste godine i svi se bave glazbom. Piperita i Dilon polako se prilagođavaju novom načinu života i upoznaju otočane. Narančasti otok prava je avantura za djecu.

dječje knjige na interliberu

Pisma Djeda Božićnjaka, J. R. R. Tolkien

Na Lumenovom štandu na Interliberu možete pronaći božićnu čaroliju – posebno izdanje za sve vjerne obožavatelje Tolkiena. J. R. R. Tolkien, pisac Gospodara prstenova svake godine je svojoj djeci slao pisma sa Sjevernog pola koja su od Djeda Božićnjaka. Od prve poruke Tolkienovu najstarijem sinu iz 1920. do zadnjeg dirljivog pisma kćeri iz 1943., Pisma Djeda Božićnjaka sabiru sva ta iznimna pisma i slike u očaravajuće, luksuzno izdanje. Uz to, naslovnica knjige je ilustrirana Tolkienovim slikama Djeda Božićnjaka i Sjevernog Medvjeda.

dječje knjige na interliberu

Foto: PR, Pexels, Fraktura, Stilus

Učitati još
Zatvori