Uspjeh autobiografije Britney Spears potaknula nas je da izdvojimo celebrity memoare koje se isplati pročitati
Uspjeh autobiografije Britney Spears potaknula nas je da izdvojimo celebrity memoare koje se isplati pročitati

Uspjeh autobiografije Britney Spears potaknula nas je da izdvojimo celebrity memoare koje se isplati pročitati

Za ovu godinu možemo sigurno reći da je bila u znaku autobiografija poznatih i slavnih. Jada Pinkett-Smith izazvala je lavinu reakcija kada je ove godine izdala svoju knjigu u kojoj je otkrila neke šokantne stvari, Britney Spears je napokon objavila ‘svoju stranu priče’, a uskoro nam stiže i autobiografija nedavno preminulog glumca Matthewa Perryja.

Celebrity autobiografije uvijek dignu dosta prašine i budu na veliko čitane. Da se javnost interesira za njihove živote nije nepoznato tako da nije ni čudno da slavni i poznati hitaju objaviti svoje memoare. Izdvojili smo par njih koje vrijedi pročitati.

celebrity autobiografije
celebrity autobiografije

Zelena svjetla, Matthew McConaughey

Autobiografija glumca Matthewa McConaugheyja postala je bestseler New York Timesa. McConaughey ima reputaciju kao glumac koji voli pričati o smislu života te koji je dosta duhovan što potvrđuje i njegova knjiga. Prema njegovim riječima, knjiga sadržava bilješke o uspjesima i neuspjesima, o radostima i žalostima te o stvarima kojima se čudi i na koje se smije. Naziv Zelena svjetla dolazi iz uviđanja da se crvena i žuta svjetla s vremenom pretvaraju u zelena. S obzirom na riječi u knjizi, ova autobiografija može posuditi i kao self-help knjiga, a neki su je nazivali i knjigom godine.

celebrity autobiografije

Lijepo je živjeti dvaput, Sharon Stone

Jedna od najpoznatijih glumica današnjice, Sharon Stone je napisala svoju autobiografiju potaknuta zdravstvenim problemima s kojima se nosila. Glumica je pretrpjela snažan moždani udar koji je utjecao na njezino zdravlje, karijeru, obitelj i svjetsku slavu koju je stekla. U svojoj autobiografiji Stone se dotakla svog života, od djetinjstva u kojem je doživjela seksualno zlostavljanje, do medijske seksualizacije zbog filma Sirove strasti. Glumica piše i o spontanim pobačajima, krahu braka, borbi za skrbništvo nad djecom i svemu onome što ju je učinilo snažnom ženom kakva je danas.

celebrity autobiografije

Rezerva, Princ Harry

Princ Harry jedna je od najeksponiranijih članova kraljevske obitelji. Od svog djetinjstva je u medijskoj pažnji, otkad je s bratom Williamom kao dječak koračao iza majčinog lijesa do svog braka s glumicom Meghan Markle te napuštanja kraljevskih dužnosti. Njegova autobiografija otkriva sve, a brzinom svjetlosti je postala bestseler. Svi su bili zainteresirani za Harryjevu stranu priče. Naziv Rezerva zapravo dolazi jer su ga uvijek svi nazivali rezervom svom ozbiljnijem starijem bratu prijestolonasljedniku, dok je on bio razuzdani princ koji voli partijati. Bio je izgubljen dok nije upoznao Meghan. Svi su bili očarani romantičnom pričom mladoga para, nalik na onu filmsku, i radovali se njihovu vjenčanju iz bajke. No od samoga početka Harry i Meghan bili su na meti medija, izloženi neprekidnom zlostavljanju, rasizmu i lažima. Ako ste jedni od onih koji vole čitati o tajnama kraljevskog dvora, pročitajte Rezervu.

Posljednji san, Pedro Almodóvar

Španjolski redatelj Pedro Almodóvar ove godine uspio je natjerati ljude da odu u kina pogledati kratki film. Nedavno smo to učinili i mi i otišli pogledati Strange Way of Life, njegov kratki queer vestern s Ethanom Hawkeom i Pedrom Pascalom koji je bio odličan. Almodóvar je ove godine objavio i knjigu koja je dostupna kod nas – Posljednji san. Autobiografija daje uvid o redatelju kao pripovjedaču, sineastu i piscu. Posljednji san obuhvaća njegov život od kraja 60-ih do danas. Redatelj piše o razdobljima školovanja, njegovog umjetničkog razvoja te neugodne strane slave.

Pedro Almodóvar

Žena u meni, Britney Spears

Daleko najiščekivanija autobiografija ove godine, Britneyina Žena u meni dirljiva je knjiga o ženi koja je odrasla pod budnim okom medija i javnosti koju su naposljetku iznevjerili i oni koji bi joj trebali biti najbliži. Nakon što je 2021. istupila na sud kako bi si vratila slobodu, cijeli svijet je stao na njezinu stranu. Sada, nakon godina šutnje, Britney napokon ima priliku ispričati svoju stranu priče. Žena u meni govori o majčinstvu, slavi, slobodi i opstanku, a čim je izašla postala je bestseler.

Žena u meni

Prijatelji, ljubavnici i velika užasna stvar, Matthew Perry

Nedavno nas je pogodila vijest kako nas je prerano napustio Matthew Perry, glumac najpoznatiji po ulozi Chandlera u Prijateljima. Perry je bio urnebesna i srčana osoba, a svoja iskustva i borbu s ovisnošću predočio je u autobiografiju Prijatelji, ljubavnici i velika užasna stvar. Perry u njoj priča o svom životu, od teškog djetinjstva, do liječenja od ovisnosti. Ogolio je dušu na duhovit način, točno onako kako bismo od njega i očekivali i zauvijek će nam faliti. Jedva čekamo da u prodaju dođe njegova knjiga.

celebrity autobiografije

Foto: Profimedia, Školska knjiga, PR, Naklada Ljevak

Učitati još
Zatvori