Potresna autobiografija Pamele Anderson dostupna je i kod nas, a evo koje još celebrity memoare čitamo
Potresna autobiografija Pamele Anderson dostupna je i kod nas, a evo koje još celebrity memoare čitamo

Potresna autobiografija Pamele Anderson dostupna je i kod nas, a evo koje još celebrity memoare čitamo

Možemo sa sigurnošću reći da je zadnjih par godina u znaku autobiografija poznatih i slavnih. Jada Pinkett-Smith izazvala je lavinu reakcija kada je prošle godine izdala svoju knjigu u kojoj je otkrila neke šokantne stvari, Britney Spears je napokon objavila ‘svoju stranu priče’, a bestseller je postala i autobiografija prerano preminulog glumca Matthewa Perryja. Sada im se pridružila i Pamela Anderson. Bivša Playboy zečica i glumica jedna je od najobjektificiranijih žena u Hollywoodu, a sada je vrijeme da preuzme kontrolu nad vlastitim životom. Njezina autobiografija sada je dostupna i kod nas.

Celebrity autobiografije uvijek dignu dosta prašine i budu na veliko čitane. Da se javnost interesira za njihove živote nije nepoznato tako da nije ni čudno da slavni i poznati hitaju objaviti svoje memoare. Izdvojili smo par njih koje vrijedi pročitati.

celebrity autobiografije

S ljubavlju, Pamela, Pamela Anderson

Svi imaju svoje mišljenje o Pameli Anderson i osjećaju da imaju pravo pričati i komentirati. No koliko zapravo znamo o njoj? U svojoj autobiografiji S ljubavlju, Pamela, ona nam otkriva stvari koje nismo znali, o njezinom životu i karijeri bez imalo uljepšavanja. Od njezinog teškog odrastanja u Kanadi, preko dolaska u Hollywood i Playboy vilu, do glavne mete tabloida i turbulentnog braka s Tommy Leejem, S ljubavlju, Pamela je sveobuhvatna autobiografija. Emotivna i potresna proza čak se i miješa s poezijom, a knjiga je sada dostupna i kod nas.

celebrity autobiografije

Zelena svjetla, Matthew McConaughey

Autobiografija glumca Matthewa McConaugheyja postala je bestseller New York Timesa. McConaughey ima reputaciju kao glumac koji voli pričati o smislu života te koji je dosta duhovan što potvrđuje i njegova knjiga. Prema njegovim riječima, knjiga sadržava bilješke o uspjesima i neuspjesima, o radostima i žalostima te o stvarima kojima se čudi i na koje se smije. Naziv Zelena svjetla dolazi iz uviđanja da se crvena i žuta svjetla s vremenom pretvaraju u zelena. S obzirom na riječi u knjizi, ova autobiografija može posuditi i kao self-help knjiga, a neki su je nazivali i knjigom godine.

celebrity autobiografije

Lijepo je živjeti dvaput, Sharon Stone

Jedna od najpoznatijih glumica današnjice, Sharon Stone je napisala svoju autobiografiju potaknuta zdravstvenim problemima s kojima se nosila. Glumica je pretrpjela snažan moždani udar koji je utjecao na njezino zdravlje, karijeru, obitelj i svjetsku slavu koju je stekla. U svojoj autobiografiji Stone se dotakla svog života, od djetinjstva u kojem je doživjela seksualno zlostavljanje, do medijske seksualizacije zbog filma Sirove strasti. Glumica piše i o spontanim pobačajima, krahu braka, borbi za skrbništvo nad djecom i svemu onome što ju je učinilo snažnom ženom kakva je danas.

celebrity autobiografije

Rezerva, Princ Harry

Princ Harry jedna je od najeksponiranijih članova kraljevske obitelji. Od svog djetinjstva je u medijskoj pažnji, otkad je s bratom Williamom kao dječak koračao iza majčinog lijesa do svog braka s glumicom Meghan Markle te napuštanja kraljevskih dužnosti. Njegova autobiografija otkriva sve, a brzinom svjetlosti je postala bestseller. Svi su bili zainteresirani za Harryjevu stranu priče. Naziv Rezerva zapravo dolazi jer su ga uvijek svi nazivali rezervom svom ozbiljnijem starijem bratu prijestolonasljedniku, dok je on bio razuzdani princ koji voli partijati. Bio je izgubljen dok nije upoznao Meghan. Svi su bili očarani romantičnom pričom mladoga para, nalik na onu filmsku, i radovali se njihovu vjenčanju iz bajke. No od samoga početka Harry i Meghan bili su na meti medija, izloženi neprekidnom zlostavljanju, rasizmu i lažima. Ako ste jedni od onih koji vole čitati o tajnama kraljevskog dvora, pročitajte Rezervu.

Posljednji san, Pedro Almodóvar

Španjolski redatelj Pedro Almodóvar prošle godine uspio je natjerati ljude da odu u kina pogledati kratki film. To smo učinili i mi i otišli pogledati Strange Way of Life, njegov kratki queer vestern s Ethanom Hawkeom i Pedrom Pascalom koji je bio odličan. Almodóvar je prošle godine objavio i knjigu koja je dostupna kod nas – Posljednji san. Autobiografija daje uvid o redatelju kao pripovjedaču, sineastu i piscu. Posljednji san obuhvaća njegov život od kraja 60-ih do danas. Redatelj piše o razdobljima školovanja, njegovog umjetničkog razvoja te neugodne strane slave.

Pedro Almodóvar

Žena u meni, Britney Spears

Daleko najiščekivanija autobiografija ove godine, Britneyina Žena u meni dirljiva je knjiga o ženi koja je odrasla pod budnim okom medija i javnosti koju su naposljetku iznevjerili i oni koji bi joj trebali biti najbliži. Nakon što je 2021. istupila na sud kako bi si vratila slobodu, cijeli svijet je stao na njezinu stranu. Sada, nakon godina šutnje, Britney napokon ima priliku ispričati svoju stranu priče. Žena u meni govori o majčinstvu, slavi, slobodi i opstanku, a čim je izašla postala je bestseler.

Žena u meni

Prijatelji, ljubavnici i velika užasna stvar, Matthew Perry

Prošle godine nas je pogodila vijest kako nas je prerano napustio Matthew Perry, glumac najpoznatiji po ulozi Chandlera u Prijateljima. Perry je bio urnebesna i srčana osoba, a svoja iskustva i borbu s ovisnošću predočio je u autobiografiju Prijatelji, ljubavnici i velika užasna stvar. Perry u njoj priča o svom životu, od teškog djetinjstva, do liječenja od ovisnosti. Ogolio je dušu na duhovit način, točno onako kako bismo od njega i očekivali i zauvijek će nam faliti.

celebrity autobiografije

Foto: Profimedia, Školska knjiga, PR, Naklada Ljevak

Učitati još
Zatvori