Djevojka koju su svi izdali: Biografija Britney Spears od sada je dostupna i na hrvatskom
Djevojka koju su svi izdali: Biografija Britney Spears od sada je dostupna i na hrvatskom

Djevojka koju su svi izdali: Biografija Britney Spears od sada je dostupna i na hrvatskom

Nakon biografskih zapisa odbjeglog princa Harryja, novi pop-kulturalni naslov koji je privukao pažnju svjetske javnosti jest autobiografija nekadašnje pop princeze Britney Spears. Knjiga koja nosi naslov The Woman in Me službeno je u prodaju stigla 24. listopada, a uskoro bi pod nazivom  Žena kao ja trebala na police stići i u hrvatskom prijevodu.

Srcedrapajuća je to priča o životu provedenom pod povećalom javnosti, na vjetrometini različitih mišljenja. Već dugo Britney nije samo pjevačica, već fenomen popularne kulture kojeg učestalo doživljavamo lišenog ljudskih karakteristika. Opisana kao hrabra i zapanjujuće dirljiva, Žena u meni nudi duboki uvid u borbe i trijumfe jedne od najpoznatijih svjetskih pop ikona.

Žena u meni

Žena u njoj

Podsjetimo, u svom literarnom prvijencu Žena u meni Britney ne štedi na detaljima, a spremno se dotakla i svog odnosa s brojnim slavnim osobama, uključujući i zvijezde s A liste. Od Madonne, preko Natalie Portman i Lennyja Kravitza, sve do Justina Timberlakea, knjiga detaljno opisuje mnoge glumce, glazbenike i novinare s kojima je provodila vrijeme.

Medijski najpraćeniji bili upravo redci koje je posvetila bivšem dečku Justinu Timberlakeu, kao i priznanje da se zbog njega odlučila na pobačaj jer pjevač nije bio spreman na zasnivanje obitelji. Ovo je priznanje šokiralo svjetsku javnost, koja je jednoglasno stala na stranu pjevačice te u njemu pronašla korijene javnog sloma koji je kulminirao 2007. godine.

Britney Spears

Djevojčica koju smo izdali

U djelu Žena u meni Britney objašnjava kako je drastično skraćivanje kose koje je svojevremeno punilo naslovnice tada bio njezin odgovor na pritisak javnosti vezan uz njezin izgled. Ljudi su mi govorili što misle o mom tijelu, otkako sam bila tinejdžerica. Brijanje glave bio je moj način odustajanja, kazala je Spears. Godinu dana nakon toga, njezin otac Jamie Spears preuzeo je tada odgovornost nad njezinim financijama i medicinskom skrbi.

Želeći utišati ostale glasove, bio je utišan njezin. Život Britney Spears bio je u rukama drugih, a sama je priznala kako je u 13 godina koje je provela pod skrbništvom oca u nekoliko navrata poželjela odustati od borbe protiv toga. Danas, kada je sve to iza nje dojma je kako to nije zaslužila, posebice kada se osvrće na odnos koji je vlastita obitelj gajila prema njoj.

Britney Spears
Robert Bertoia/Everett Collection

Vrijeme je da se čuje njezin glas

Knjiga Žena u meni okarakterizirana je kao hrabra i zapanjujuće dirljiva priča o slobodi, slavi, majčinstvu, preživljavanju, vjeri i nadi. Ujedno, predstavljena je i kao sjajan primjer važnosti toga da jedna žena konačno ispriča vlastitu priču, prema vlastitim uvjetima.

Ipak, godine koje je provela pod skrbništvom ostavile su traga, posebice na njezin odnos prema glazbi. Nastavak glazbene karijere trenutno joj nije u fokusu. Sada kada ponovno ima priliku slobodno stvarati, piše pjevačica, ne osjeća se motiviranom za isto. Vrijeme je da ne budem netko koga drugi žele; vrijeme je da zapravo pronađem sebe, poručuje.

Foto: Profimedia, Robert Bertoia/Everett Collection

Učitati još
Zatvori